STNI: IT

benneman

Member
Hallo allemaal,

Omdat ik 5 punten te kort kom voor een skilled independent (krijg je als je de 35 gepasseerd bent) gooien we het op een STNI visum. Aangezien ik IT-er ben komt dat neer op South Australia of Victoria. Nu gaat onze voorkeur vooralsnog uit naar SA, maar daar moet ik dan weer een 'firm job offer' voor hebben.

Heeft er iemand (bij voorkeur een IT-er) ervaring met het verkrijgen hiervan? Zo ongeveer alle vacatures die ik vind vereisen namelijk een visum of vaak zelfs Australian citizenship!

Houdoe,
Ben
 
He Ben,

Ik heb een beetje hetzelfde: IT-er en boven de 35. Ik ben als toerist naar Australië gekomen en heb er een sponsorship uitgesleept. Moet je natuurlijk een beetje geluk mee hebben.
Ik hoop zodoende met werkervaring die ik op doe in Oz (nu bijna een jaar) voor de rest van de punten in aanmerking te komen en dan volgend jaar voor een skilled te kunnen gaan.

Ik heb iets van 150 sollicitatiebrieven geschreven net zolang een recruitment agency me voor een gesprek bij een bedrijf stuurde.

Ik kan me voorstellen dat het vanuit NL wat lastig is om een 'firm job offer' te verkrijgen. Beetje kip-ei (catch-22) probleem zoals jij al beschrijft: als je geen visum hebt is het lastig een baan te krijgen en als je geen baan/aanbieding hebt krijg je geen visum  :-(

Mijn ervaring is dat je het beste via www.seek.com.au kunt zoeken en dan met name op de banen die aangeboden worden door recruitment agencies. Ik weet dat Hudson, Talent, Diversity, Hays, Icon Recruitment, Greythorn bureaus zijn die je wellicht kunnen helpen maar nogmaals: ik weet niet hoe dat gaat als je vanuit NL dit probeert te doen.

In ieder geval heel veel succes en ik hoop dat het lukt!
Jan
 
Hoi Jan,

[quote author=Jan Katers link=topic=3638.msg42791#msg42791 date=1136899246]
Mijn ervaring is dat je het beste via www.seek.com.au kunt zoeken en dan met name op de banen die aangeboden worden door recruitment agencies. Ik weet dat Hudson, Talent, Diversity, Hays, Icon Recruitment, Greythorn bureaus zijn die je wellicht kunnen helpen maar nogmaals: ik weet niet hoe dat gaat als je vanuit NL dit probeert te doen.

In ieder geval heel veel succes en ik hoop dat het lukt!
[/quote]

Bedankt voor de tips en de goede wensen. Een aantal van de door jou genoemde bedrijven kende ik al, maar een aantal nog niet.

Wat ik me afvraag. Je hebt wel recruitment agencies daar in Australië, maar zijn er ook detacheringsbedrijven (a la Ordina, CMG, etc)? Nu werk ik liefst bij een bedrijf zelf en niet als detacheerder, maar het is weer een extra mogelijkheid. Of doen die recruiters dat ook?

Houdoe,
Ben
 
Je hebt hier zeker ook detacheringsbedrijven. Spherion kom ik vaak tegen. CMG/Origin, Fujitsu, IBM.
Zelf zit ik in Brisbane en ben niet zo op de hoogte met welke bedrijven in SA of VIC zitten.
Ik weet niet in welke richting je het zoekt (developer, analyst, project manager)?
 
Ik zoek iets in de richting van:
(Senior) Software Engineer/System Designer/Applications and Analyst Programmer/...
en dan met name op het vlak OO/C++/JAVA

Ik zal eens zoeken welke detacheringsbedrijven er allemaal in SA zijn.
 
Keep us posted! Wij zitten met hetzelfde "probleem". Heeft iemand nu echt goed zicht op hoe het met de IT is gesteld in Australie. Weet dat het in Nederland weer behoorlijk aantrekt, maar krijg van niemand rechtstreeks antwoord hoe dat in Australie is...

Any comment is welcome!

Kathleen
 
Hoi Kathleen,

Ik weet wel dat je als IT-er voor VIC in aanmerking komt voor een STNI als je een van de volgende specialisaties hebt:
-Java, C++
-Database Analysis for large scale databases - using ERP and Oracle
Voor SA moet je een 'firm job offer' hebben.

Als je vrij bent in je keuze (skilled independent) zijn er toch best wel een hoop mogelijkheden hoor (zie bijvoorbeeld http://it.seek.com.au/ of een andere job-site). En het mooie is dat je dan eerst naar Oz kunt voordat je op banenjacht gaat/moet.

Houdoe,
Ben
 
Ik werk in de IT in Brisbane. Weliswaar niet in de technische hoek maar meer als Business Analyst/Project Manager. En nog maar 10 maanden dus pin me niet op mijn waarnemingen vast  :wink:

Ze zijn hier heel erg bezig met portal/J2EE technologie. Mijns inziens zijn ze hard bezig de meer traditionele platformen te vervangen. Dus Ben: jouw profiel ziet er gunstig uit. Ook business intelligence en workflow-/document management is redelijk hot. Ik verwijs maar weer eens naar jobsites als www.seek.com.au waar je met gerichte zoekopdrachten de behoefte kunt peilen. Bedenk wel dat er in een miljoenensteden als bijv. Sydney/Melbourne 'meer' mensen op de markt zijn  :wink:

Ik vind het moeilijk om wat over 'heel' Australië te zeggen maar ik heb toch wel het idee dat je als ervaren IT-er met een beetje hippe CV toch niet lang werkzoekende hoeft te zijn. Maar ik hoor het graag als andere mensen andere ervaringen hebben; mijn contract loopt 17 maart af en verlenging is nog niet zeker dus wie weet moet ik ook weer solliciteren  :|
 
Good luck Jan Katers. Wij zitten in dezelfde hoek als jij.
Good luck in maart!

Groet,
Kathleen
 
Back
Top