studie volgen in Sydney

sabrientje

New Member
Hallo allemaal!
Sinds 6 wkn ben ik weer terug in Nederland, na een heerlijk jaar in Australië te zijn geweest. Ik was er op een WHV en heb de geweldigste tijd van mijn leven gehad. Veel tijd doorgebracht in Sydney maar ook een poosje in Cairns gewoond, oost kust met de camper gedaan, hier en daar wat fruitplukwerk. In 1 woord geweldig. En dat jaar was echt zomaar voorbij...  :cry:
Nu ben ik net als een heleboel andere Nederlanders van plan om er permanent te gaan wonen. Maar dat is dus zo makkelijk nog niet. Niet dat ik daar vanuit ging maar wist niet dat het zo moeilijk zou worden. Misschien heel onnozel van mij maar persoonlijk vind ik dat als je geen crimineel verleden hebt, de taal spreekt, een harde werker bent, en hebt bewezen dat je je een heel jaar hebt kunnen redden in Australië je daar ook wel een aantal punten voor zou moeten krijgen... Misschien zie ik het verkeerd hoor  :| :smile:
Maar goed, ik wil er dus heen op een studentvisa, want dat is volgens mij voor mij de enige mogelijkheid. Nu las ik op dit forum dat als je dan 2 jaar een studie volgt, je een PR aan kunt vragen? Dat is natuurlijk geweldig maar hoe zit het dan met die 900 uur werken? Moet je dan werken in de sector waar je ook je studie in volgt? Of mag dat ook een andere functie zijn? En maakt het ook verschil of je naar university gaat of college? Kan hier op internet niet iets over vinden.
Alvast bedankt voor degene die op mijn berichtje reageert!

xxx sabrina :cool:
 
hey Sabrina,

Neem eens een kijkje bij "temporary visa",daar vindt je heel,veel info over het studentenvisum.Zelf ga ik volgend jaar ook op zo'n visum.Hou er wel rekening mee dat het een hoop geld kost!

Succes,Clair.
 
Hoi Claire!

Bedankt voor je reactie! Maar vroeg me af op welke site ik moet kijken naar Temporary visa? Het is idd erg duur om een studie in Australie te volgen maar goed, dan flink sparen... moet het zelf betalen, geen sponsoring van ouders helaas.. :smile:
Ik begrijp dat het voor jou al helemaal rond is? En dat je dus zeker vertrekt? Moest je ook een IELST test doen? Ik had begrepen dat die test voor nederlanders niet nodig is omdat ze in Assesment level 1 zitten?

Groetjes Sabrina
 
He Sabrina,

Ik heb begrepen dat Nederlanders ook een Ielts moeten doen,maar je mag evt je studenten visum "onshore"aanvragen.
Nee ik heb nog geen Ielts gedaan,waarschijnlijk hoef ik m pas begin volgend jaar te doen.29 januari a.s heb ik afspraak met IDP(www.idp.com)zij zijn gespecialiseerd in het Australische onderwijs  systeem.Dan ga ik alle mogelijkheden bespreken.Mijn man en ik hebben besloten om aug.2008 te vertrekken,waarschijnlijk eerst op toeristen visum.
Zoals het er nu uitziet kan ik feb.2009 beginnen met mijn opleiding.Want ik wil volgend jaar eerst mijn koksdiploma halen en financieel staan we er dan beter voor.

Als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel!

Groetjes van Clair.
 
Back
Top