Tip: short term apartment in Port Adelaide

Zoals jullie weten zijn we in oktober aangekomen in Adelaide (op 475 visum). Vinden het beiden echt fantastisch en soms ook wat surreal hier te zijn. (Wil je de dagelijkse gang van zaken lezen op onze weblog, stuur dan even een pm). Hebben de eerste weken van alles geregeld, een auto gekocht (Ford Explorer) en zitten vanaf volgende week ook in een geweldig huurhuis! De dagen vliegen voorbij terwijl de temperatuur oploopt: het is nog geen zomer en de hele week is het hier rond de 36 graden, heerlijk!

Om de eerste weken te kunnen overbruggen zijn we best lang bezig geweest om een gemeubileerd appartement te vinden, en lang leek het erop dat dat niet zou gaan lukken in deze periode, zeker niet voor een maand. Van de hele dure bekende appartementen, tot de campings...alles zat vol! Aangezien ik dagelijks ook op Pomsinadelaide kijk, heb ik daar maar eens geinformeerd naar een betaalbaar korte termijn stulp.

Uiteindelijk zijn we via via bij Dolphinity apartments terecht gekomen: een geheel gemeubileerd 1 bedroom apt in Port Adelaide voor de Port River, daar waar de dolfijntjes voorbij spartelen. Is van een Engelse dame (Rachel, is hier al vijf jaar) die het een paar weken geleden heeft gekocht voor haar ouders die een paar maanden per jaar overkomen, de rest vh jaar verhuurt ze het en jawel: het bleek nog beschikbaar te zijn.

Snel hebben we een boeking gemaakt en ineens bekroop ons het idee dat we geen enkele beoordeling hadden gelezen (die waren er nog niet), sterker, we bedachten ons dat het dolfijnenhuisje misschien niet eens bestond....en zagen onszelf na een zware reis bepakt en bezakt voor een niet bestaand huis staan...... bellend naar een niet-bestaand nummer...

Toen contact met haar opgenomen en gelukkig helemaal gerustgesteld. Het is een nieuw apt, goed betaalbaar en wij waren pas de tweede huurders.

Eenmaal hier overtrof het onze verwachtingen: alles is gloednieuw en van alle gemakken voorzien, heeft een terras met bbq, uitzicht op de dolfijnen (zie je dagelijks), intercom, een garage, zwembad, fitness/sauna/stoomcabine.
Zelfs de koelkast zat vol en een fles wijn stond al klaar! :lol:
De landlord heeft ons verder met van alles geholpen, referentiebrieven, tips over de omgeving, post etc.
We konden het echt niet beter treffen en aangezien we dit iedereen toewensen (nee, we krijgen geen provisie) delen we graag deze tip met iedereen die op korte termijn naar Adelaide gaat:

My link

Groeten,
The Jolly Jumbucks
 
Back
Top