Tips Brisbane suburbs

Lenneke

New Member
Mijn man is een week op ontdekkingstocht geweest en we komen momenteel op t volgende uit:
- Graceville/Chelmer: leuk, spreekt aan, betaalbaar voor wat we zoeken. Alleen spreekt de school niet aan en zit het met een hoog flooding risico.
- Bulimba: leuke wijk, kunnen er kopen maar moeten wel concessies doen, school te "kill".
- Morningside: Sprak aan, betaalbaar, school niet bezocht.
Camp hill: betaalbaar, school spraak aan , alleen moet je voor alles de auto pakken. School kwam goed over.
Seven Hills: qua wijk als Camp Hill. School was echt een plus.

We willen dus echt wel centraal wonen. Wynnum etc te ver weg. En OV is belangrijk. In Melbourne woonden we in Williamstown. Eigenlijk zoeken we iets soortgelijks hahaha.

Cafeetjes binnen handbereik, 4 kamer woning met ruime tuin onder de Aud 1.1 mil en een fijne school. Liefst buiten het grootste flood risico.
En een veilige wijk natuurlijk.

Iemand een gouden tip?? Of ervaring met 1 van bovenstaande wijken?
 

Janneke61

Well-Known Member
Van de wijken ken ik eigenlijk alleen Graceville en Chelmer. Inderdaad leuke wijken. Kijken jullie voor primary schools of high schools? Voor een high school kun je ook naar Indooroopilly State High School kijken. Dat gezegd hebbende, hebben jullie ook gekeken naar Indooroopilly zelf of Kenmore? Indooroopilly heeft leuke en verrassend rustige straten als je van de drukte (Moggill Road) weg gaat. En Fig Tree Pocket? Volgens moet daar nog wel wat vinden zijn voor onder de 1.1 mil. Flooding is inderdaad een probleem, dus blijf weg van de rivier en download de flood map van 2010. Afgezien van het risico betaal je je scheel aan verzekering.
 


OFX
Top