Uit het vliegtuig stappen en dan............?

Bien

New Member
Vannacht gaan we niet slapen, want we willen online zijn voor eventuele berichten uit Australie. Nu hangt het er om, lang verhaal.

Maar daar gaat deze topic niet over. We gaan 'blanco' naar Sydney. Stappen uit het vliegtuig en dan? Iemand tips waar we het beste de eerste 2-3 weken kunnen verblijven, voordat we een huurhuis hebben gevonden en een auto hebben gekocht. We dachten eerst aan de BIG4, maar dat is toch wel erg prijzig!!

Kan niet wachten tot het avontuur begint, maar het idee om na een reis van  24 uur op een vliegveld te staan en niet weten wat te doen......
 
Doet je google het niet ofzo???

http://www.caravancampingnetwork.com.au/nsw/caravan_parks_nsw.html

http://www.takeabreak.com.au/nsw.htm

http://www.needtoescape.com/caravan-parks/New-South-Wales.html

http://www.toptouristparks.com.au/nswmidnth.asp

http://www.visitnsw.com.au/default.aspx?PageID=815&qt=TYPE%3aVANCAMP&q=sydney

etc etc
 
Thx, heb er al een aantal gezien, maar ik hoor graag ervaringen van mensen ( niet echt duidelijk in mijn laatste reply), we gaan met 2 kleine meisjes, dus weet graag waar ik terecht kom.

Degene die ik nog niet gezien had, ga ik gelijk bekijken, nogmaals bedankt!
 
Hoi Bien

Wij hebben de eerste 3 weken ook in een caravanpark doorgebracht. Ik weet niet hoe het in Sydney is maar ik denk dat je uiteindelijk goedkoper uit bent dan als je een apartment huurt voor 3 weken.
In Bulli zit trouwens een erg mooi caravanpark wel iets van Sydney af, maar prachtig aan de zee en sommige cabins hebben zeezicht. De eigenaar is trouwens een ex Nederlander.
Succes ermee.

Groetjes Erna
 
Hoi Bien, wij hebben op twee campings getaan in Sydney.
De eerste is wel een eindje van het centrum af, maar het openbaar vervoer is heel gemakkelijk. En een grote supermarkt zit op de hoek en daarnaast ook wat kleinere winkels.
www.thegrandpines.com.au

De tweede is in het nationaal park Lane Cove. Half uur met openbaar vervoer, naar centrum maar geen winkels dicht bij.
www.lcrtp.com.au

Beide zjn erg fijne campings.

Groetjes Jojo.
 
Hoi Bien,

Ik zou als ik jullie was eerst voor de eerste 2 nachten een lekker hotel pakken, eventueel niet al te ver van de luchthaven. Dan kom je eerst op adem en kunnen de kleintjes even lekker bijslapen. Dat geeft rust. En je hoeft dan zelf ook nog niet meteen alles. Kunt 's ochtends lekker ontbijtje pakken en 's avonds in het hotel even lekker rustig eten met z'n allen. In Nederland kun je al op Internet gaan kijken welke accomodaties er zijn en misschien is het handig om dan ook alvast wat te boeken.

Er is een Engelse Site, http://www.yellabrickroad.com/links.html en daar staan veel linkjes op naar dat soort dingen. Misschien kun je daar ook even kijken.
 
Wij overwegen (omdat we ook blanco gaan en nog niet exact weten waar we terecht gaan komen) om voor 3 weken een camper te huren.
Heeft z'n voor en nadelen natuurlijk, maar onze insteek is dat we flexibel zijn en gemakkelijk 100 km of meer in een andere richting kunnen "verhuizen".
 
He Wilbert, dat is geen slecht idee joh, had ik nog helemaal niet aan gedacht, ga ik eens even hier in de groep gooien!

Hotelletje bij aankomst is ook wel lekker, zeker de eerste nacht, maar ben bang dat mijn kinderen daar iets te druk voor zijn, zeker als ze 24 uur hebben moeten stilzitten.

Maar rest van de tips, TOP jongens, kan ik lekker mee aan de gang, zeker nu we vanmorgen hebben gehoord: VISA GRANTED!!
 
gefeliciteerd met jullie visum,

de rest komt ook wel goed.
ik moet zeggen dat ik het dan heel goed had toen ik hier kwam, kon zo bij mijn vriendin in trekken.
niets om mij zorgen over te maken.  :grin: :lol:


de groeten
 
gefeliciteerd met jullie visum!!!
Dapper hoor dat jullie blanco down under gaan, met 2 kinderen... zou ik niet aandurven.. heb er gewoon het lef niet voor.... maar  :up: voor jullie! Ik hoop dat je wat weet te regelen voor de eerste weken, lijkt me wel lekker om iets te weten, wat je gaat doen.

Succes!!!
 
YHA in sydney is ook erg goed, en niet eens superduur voor eerste nachten..

Je hebt dan ook je eigen kamers etc...
Wel gemeenschappelijke douches, maar erg schoon, en ik zag veel kindjes daar....
 
Je kan in een hotel achter Kings Cross gaan zitten voor de eerste nachten vanaf hier kan je met de ondergrondse trein makkelijk alle kanten op en is niet te duur. Bijvoorbeeld:

http://www.needitnow.com.au/needitnow/needitnow.asp?Type=Details&AccommId=42481#info

Met een queensize en stapelbedden voor de kleintjes voor AUS$89 per nacht.

Het is wel achter de hoerenbuurt maar dat klinkt vele malen erger dan het in de praktijk is.
Je kan ook eventueel achter de marinebasis langs richting Botanic Garden en Opera House lopen. Bureau of Immigration in The Rocks bij het naar boven lopen voor de Harbour Bridge is ook handig dichtbij als je langs Circular Quay loopt (dat is allemaal wel ff een stukkie lopen hoor). Maar je kan met de trein en op Circular Quay alle kanten op met de pondjes. Als je per se niet bij de hoerenbuurt wil komen (staan hooruit een paar dames op straat die zeggen come on boys maar vol gekleed....) kan de airportbus je er direkt afzetten achter deze buurt zodat je daar niets van merkt.
Dus je kinderen kunnen in Botanic Garden voluit hun energie kwijt..!

Affijn een andere mogelijkheid voor de eerste dagen. Succes!!!!!

:wink: The Roos..
 
Hai Bien!

Allereerst gefeliciteerd met je visum! Wat betreft je vraag. Mijn vriend zegt het volgende: ga eerst niet te ver van de luchthaven naar een fijn hotel om op adem te komen. Kost misschien even wat maar dan heb je voldoende energie om vervolgens op zoek te gaan. Wij zelf wonen nabij Penrith. Dat is 45 minuten ten Westen van Sydney. Makkelijk te bereiken per trein of over de autoweg. Hier zijn de huurhuizen vele malen goedkoper dan in Sydney (240 dollar per week in tegenstelling tot 400/500 per week) en bovendien met heel veel gemak te krijgen. Ik weet natuurlijk niet waar je wilt gaan wonen maar je zou daar wellicht kunnen beginnen. Een van de mensen die het bedrijf van mijn man heeft gesponsord ging na aankomst direct naar Penrith in een hotel. Ging de volgende dag naar een realestate agent met huurhuizen en had binnen twee dagen een huurhuis. Eind van de week huisden ze in.

Tot gauw bij de Dudu's! :up:

Groetjes
Maxx
 
Back
Top