Uitschrijven, opzeggen verzekeringen

Yep Annemiek dat is een wijs besluit :lol: 
Wij hebben toen ook OOM verzekering genomen voor 1 maand of was het 3 weken. Tweede week in oz hebben we medicare aangevraagd. Of aangevraagd.. dat is een te groot woord.. :grin:  je gaat naar een medicare office. En 10 min later sta je buiten met je temp. medicare papiertje. 2 weken later heb je de medicare card + papieren in de brievenbus liggen. Easy peacy
trickie is alleen dat je een post adres nodig hebt. Er was ook iets van een mimimum wachttijd voordat je de medicare kunt aanvragen. 1 week ofzo vanaf het moment dat je het land in komt. Ik dacht dat ergens te lezen op de website of in het foldertje van medicare te krijgen bij de localen office.
 
Ben het eens met een paar eerdere sprekers (op de uitspraak van Bear na dan over Adelaide  :grin: ) NOOIT ONVERZEKERD ROND LOPEN, althans, niet voor ziektekosten. Heeeel erg link. Zoals je al kon lezen zijn er tal van mogelijkheden.

[quote author=Lela link=topic=8106.msg106665#msg106665 date=1199361470]
Overigens is het zo dat Nederland en Australie een overeenkomst hebben, dat wanneer je in Nederland verzekert bent je ook in Australische zonder kosten medische hulp kunt krijgen (wij zijn tijdens onze reis 2x met de kids bij het ziekenhuis (emergency) geweest en beide keren hoefden we niks te betalen.
[/quote]

Lela heeft gelijk dat er een verdrag is met Australie, maar let op: dat geldt alleen voor spoedeisende medische hulp, niet voor niet spoedeisende hulp, dus een extra reisverzekering (naast de zorgverzekerin in NL) is hier aan te raden. Het verdrag geldt overigens alleen als je in NL verzekeringsplichtig bent (zie eerdere berichten in deze post over wanneer je verzekeringsplichtig bent).

Succes!
 
Back
Top