Verzekeringen...

bregje

New Member
Hallo hallo,

Jaja dacht doe maar meteen 2 topics, dan zien jullie mij allemaal staan  :wink:

Ik wil zorgen dat ik straks in Australië goed verzekerd ben, maar natuurlijk ook weer niet oververzekerd...

Hoe kan ik dit het beste regelen?

Ik ga dus op een WHV, dus heb maar een tijdelijk visum...

Wat moet ik doen qua reiskosten, ziektekosten, aansprakelijkheidsverzekeringen?

Wie kan mij hiermee helpen...

Groetjes Bregje
 
Er is al meer over geschreven in andere topics, maar om het kort te houden. Je moet in Nederland verzekerd zijn. Je kan bij verschillende maatschappijen een speciale reis / ziektekosten verzekering afsluiten. Ik heb dat ooit eens bij de "Goudse" gedaan, maar er zijn genoeg andere aanbieders.
even www.zoeken.nl voor je geraadpleegd en vond deze link: http://wereldreis.magicphotoworld.com/reisverhaal/voorbereiding/1/6/verzekeren
Vrij duidelijk info en links naar verzekeraars van mensen die een jaar opwereldreis zijn gegaan.

Succes
 
Hoi Sander,

Thanks voor de informatie vast, heb het net doorgelezen, alleen dit gaat over mensen die echt in de middle of nowhere kunnen zitten...
Ik zit gewoon in Melbourne in principe de hele tijd, dus heb niet zo'n heel uitgebreide verzekering nodig...
Heb mijn verzekeringsagent al aan t werk gezet om het uit te gaan zoeken wat het beste is.

Even by the way, het klopt toch dat wanneer je in Nederland verzekerd bent voor ziektekosten je ook meteen aanspraak kunt maken op Medicare in Australië, of niet?
 
Hee Bregje
Wat lees ik nou? Ga je op een WHV? Ik dacht dat jullie er wel wilde blijven, of is dit vast een eerste stap?

Ik heb toendertijd ( 9 jaar geleden al weer,ook met een WHV ) gebruik gemaakt van Elvia verzekeringen.
Helaas ben ik in het ziekenhuis terecht gekomen, maar alles werd vergoed, behalve de ambulance kosten.
Je moet je alleen maar even melden bij Medicare zodra je aankomt en je krijgt een pasje.( tenminste , dat was toen zo.)

Je kunt bij  de Joho company veel verschillende verzekeringen vinden. Kijk maar eens op Joho.nl

Groetjes Ingrid  :cool:
 
Hoi Ingrid,

Ja ik ga inderdaad in eerste instantie via een WHV, dat is makkelijker, goedkoper en sneller geregeld.
Ik ben namelijk ook nog maar 2,5 week in Melbourne geweest, dus weet natuurlijk ook niet hoe het daar allemaal gaat...
Thanks voor je duidelijke informatie trouwens!
Ik ga even afwachten wat mijn verzekeringsagent verder vindt, maar hier kan ik in elk geval ook nog naar kijken!

Groetjes bregje
 
Dag Bregje (en anderen natuurlijk),

De eerste vraag die je je moet stellen is: wat wil je verzekerd hebben? Lijkt logisch, maar toch.
Daarna is het goed te kijken wat je aanvullende verzekering dekt (mocht je die hebben). Het zou zonde zijn als je je ging verzekeren via een reisverzekering voor zaken die de ziektekostenverzekeraar ook al dekt.

Verder nog wat saaie informatie:
Wanneer je wat overkomt (wat we natuurlijk niet hopen) wat zowel door je zorgverzekering gedekt is als je reisverzekering (overlap zal er altijd zijn) was het vroeger zo dat de verzekerde in nood problemen kon ondervinden door de 'na u' clausule. Bij kleine vergoedingen als bezoekje aan de huisarts, of een receptje was dat geen probleem, maar bij grote bedragen als ziekenhuisopnames etc. wel. Deze clausule hebben bijna alle verzekeraars opgenomen en geeft aan dat wanneer er dubbele aanspraak gemaakt kan worden op twee verzekeringen (in dit geval ziektekosten en reis), de ander zou moeten betalen. Wanneer beide maatschappijen de clausule hebben opgenomen, zou in het verleden de langstlopende moeten betalen. Laat duidelijk zijn dat wanneer je in nood zit en onmiddellijke zorg nodig had, dit geen prettige situatie is.
Inmiddels is het zo dat de maatschappij waar het eerst wordt gemeld, ook zal betalen. Dat scheelt een heen en weer gepraat en dus tijd.
Is handig om te weten wanneer je van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Let wel op het volgende: Bij je zorgverzekering heb je een standaard eigen risico van 150 euro, los van je daarnaast zelf gekozen eigen risico, die niet verplicht is. Wanneer je de alarmdienst laat bellen met je zorgverzekeraar (en dus daarop claimt), zal de 150 euro ook voor jou rekening komen. Dit kan achteraf wel weer geclaimd worden op je reisverzekering, maar daar zal je dan wel achteraan moeten.

Ik snap dat wanneer je in een situatie zit dat je onmiddelijk geopereerd moet worden die 150 euro je een worst zal zijn, maar voor evt doktersbezoek etc. zou ik dit in het achterhoofd houden.

Ik hoop dat je niet in slaap bent gevallen door dit verzekeringstechnisch geneuzel. Veel succes met alles.
Dijnnas
 
ik vind dit wel zeer interessant allemaal. Ik vraag me trouwens al enkele maanden hetzelfde af.  :lol:
Ik ben verzekerd voor hospitalisatie in Australië via een privéverzekering in België, maar niet voor
de kleine bezoekjes aan de dokter of de tandarts.  Zover ik weet heeft België en Australië geen
overeenkomst met Medicare, maar mijn Australische vriend vertelde me dat ik eventueel mee op
zijn verzekering kan komen te staan via zijn werk. Maar hij of ik weten evenmin of dat wel zomaar mag of kan?
Of kan je in Australië voor doktersbezoekjes een aparte verzekering afsluiten?
 
[quote author=bregje link=topic=8823.msg117453#msg117453 date=1210139806]
Hoi Sander,

Thanks voor de informatie vast, heb het net doorgelezen, alleen dit gaat over mensen die echt in de middle of nowhere kunnen zitten...
Ik zit gewoon in Melbourne in principe de hele tijd, dus heb niet zo'n heel uitgebreide verzekering nodig...
Heb mijn verzekeringsagent al aan t werk gezet om het uit te gaan zoeken wat het beste is.

Even by the way, het klopt toch dat wanneer je in Nederland verzekerd bent voor ziektekosten je ook meteen aanspraak kunt maken op Medicare in Australië, of niet?

[/quote]

Bregje,

Ik weet het niet zo net of het alleen maar is voor mensen in de middle of nowhere. Ik kan het mis hebben, maar naar mijn weten heb je geen recht meer op een NL ziektekosten verzekering als je zolang in het buitenland bent èn een gewone reisverzekerig dekt het ook niet. Net als Ingrid ban ik ook een jaar of 9 geleden in Oz op een WHV geweest en heb me toen via de Goudse (is geloof ik ook Elvia) verzekerd. Wat Ingrid al zegt Joho weet ook wel meer.
Het recht hebben op medicare als je in NL verzekerd bent klopt volgens mij wel, maar dan moet je dus wel een verzekeringspolis kunnen overleggen. En dan nog wil het niet zeggen dat je altijd zomaar Medicare krijgt. Kan per kantoor verschillen.
Misschien kan je even bij je basis verzekering in NL informeren of je in NL verzekerd kan blijven zolang je op je WHV bent.

Succes
 
Dag Bregje,

Kijk hier eens: https://www.oomverzekeringen.nl/basisverzekering/index.asp?cult=nl-NL
Het gaat er om of je woonachtig in NL blijft (ga je je uitschrijven?) en of je loonbelasting in NL betaalt.

Succes!
 
Hier ook 1x via OOM (wereldreis) en 1x via JoHo (WHV jaar in Australie). Je moet wel een dergelijke verzekering afsluiten omdat je ziektekostenverzekering in Nederland vaak niet langer dan 3 of 6 maanden buitenland dekt. Deze verzekeringen zijn afgestemd op wereldreizen of WHV jaren in Australie.

Voor alleen een bezoekje aan de huisarts of iets dergelijks ben je gedekt via Medicare, maar als er ook maar iets anders is, dan niet.....

Zo heb ik een behoorlijk zware buikoperatie moeten ondergaan tijdens mijn WHV in Austrlalie en dat is allemaal prima geregeld via JoHo (en de alarmcentrale die ze gebruiken). Het was geen spoedoperatie, maar moest wel gebeuren. Dit is in een priveziekenhuis afgehandeld via een prive specialist en een eigen kamer met badkamer etc. in het ziekenhuis. Kan je vertellen dat dat wel anders gaat, als je daarvoor niet verzekerd bent. Geen cent voor hoeven betalen, en ook een gedeelte van andere kosten (zoals accomodatie huur daarna ivm herstel etc) voor een deel terug gekregen.

Verder zit er vaak een repatrierings clausule in, dus als er iets ernstigs in Nederland gebeurt dan kun je terug naar huis, (of met jezelf), en wat ik ook belangrijk vind ookal klinkt het wat morbide: dat mijn stoffelijk overschot terug naar Nederland wordt vervoerd. Ik wou mij ouders niet met dat soort gedoe en vooral ook kosten opzadelen. Dat is mijn verantwoordelijkheid.

Anyways, volgens mij met ben je met zo'n verzekering voor alles gedekt. Je hoeft nu ook weer niet de duurste van de duurste af te sluiten. Aansprakelijkheidsverzekering hoef je niet af te sluiten. Als je in Australie gaat rijden ben je gedekt via de registratie van de auto.

Succes met afsluiten van de verzekering.

Henriette
 
Hmm  net even CZ gebeld voor de nodige informatie...
Maar kwam erachter dat ik omdat we toch wel de intentie hebben langere tijd te blijven, mezelf tóch kan uitschrijven bij hen.
Ik hoef dan dus geen ziektekosten meer te betalen via CZ...
Dat betekent dus dat ik dan dus alleen een reisverzekering zou hebben waarbij ik evt. ziektekosten direct meeneem... (o.i.d.)...

Pff moet eerlijk zeggen dat ik het toch wel ingewikkeld vind allemaal hoor, en ja inderdaad wat wil je verzekerd hebben... dat kun je bij OOM geloof ik erg uitgebreid kiezen, maar ik weet ook niet wat slim is om te doen enzo... maar goed... we komen er wel hoop ik...
Groetjes Bregje
 
Zoo ben ik weer... ook mijn verzekeringsagent maar even het een en ander uit laten zoeken...
Maar goed, kom nu uit op het volgende plaatje, en misschien heeft iemand van jullie nog adviezen;

En overigens nogmaals contact gehad met CZ over mijn ziektekosten... deze blijft toch via hen lopen omdat ik op die manier ook nog steeds het recht op zorgtoeslag houd. Dat betekent dat ik een stuk minder betaal dan wanneer ik dit zou doen via een reisverzekering, want dan krijg ik geen zorgtoeslag meer...

- De goudse (ingebracht door verzekeringsagent) 370 euro / jaar of 433 euro/jaar incl. aansprakelijkheidsverzekering

- Elvia; 357 euro / jaar incl. aansprakelijkheidsverzekering of 453 euro/jaar incl. medische kosten aanvullend

- OOM verzekeringen 203,98 euro/jaar of 253,98 euro/jaar incl. aansprakelijkheid

Er zit dus wel een enorm verschil tussen de 3 verzekeringen, ik zag dat bij oom bv. wel een eigen risico van 125 euro op de bagage verzekering zit tegenover 50 euro bij elvia en de goudse..

Ik weet echter nu nog niet goed wat ik moet doen. OOM is wel héél laag geprijst! Klinkt wel gevaarlijk, maar van de andere kant wil ik ook niet veel te veel premie gaan betalen...

Iemand nog nieuwe adviezen?

Groetjes Bregje
 
Hey Bregje,


Afgelopen week heb ik mijn verzekering geregeld via OOM. Mijn bevinding, ze zijn snel en goedkoop en ik ga er niet vanuit dat ik ze nodig heb  :wink:. 


Moet wel zeggen dat ik in eerste instantie een verzekering voor 2 maanden heb afgesloten. Wel de hele rambam, aansprakelijkheid-, ziektekosten-, reis- en overlijden- en volgens mij nog wat. Kosten 171,- voor 2 maanden. Valt mee helemaal als ik het af ga zetten tegen de ziektekosten premie die ik in Ned betaal 120,- per maand. Dat laatste is dus wel zonder collectiviteits korting (omdat ik stop met werken) en is dus alleen ziektekosten. 


Ik weet niet hoe het zit met zorgtoeslag, betekend dat niet dat je ook belasting in Ned moet betalen?? Indien dit het geval is zou ik nog maar even kijken of het dan wel zo gunstig uitpakt. Daarbij komt je wil toch in Australie blijven, waarom dan niet meteen daar alles regelen? Het lijkt mij persoonlijk niet zo makkelijk om nog dingen via Ned te hebben lopen, ook ik ga zoals het er nu naar uit ziet op een touristen visum, maar kies er toch voor om alles op te zeggen.


Succes!
 
OOM is prima, en voor zover ik weet zijn dat Elvia verzekeringen die ze afslaten (het is geen eigen OOM verzekering of zo....althans zo was het een aantal jaren geleden).

Eea hangt inderdaad af van wat erin zit. Zo weet ik niet of je ziektekosten verzekering die je evt in Nederland behoudt wel voldoende dekt voor Australie (navragen). Aansprakelijkheidsverzekering weet ik niet of die nou zo nodig is, maar aan de andere kant is dat niet het duurste.

Je komt er vast wel uit en OOM is zeker betrouwbaar. Bel anders ook even met de JoHo company (volgens mij in Leiden), die kunnen eea ook heel goed uitleggen naar gelang je situatie. Die sluiten die dingen dagelijks af.

henriette
 
Hoi Henriette,

Voor zover ik steeds heb begrepen is het zo dat wanneer je een ziektekostenverzekering in Nederland hebt, en je kunt dit aantonen in Australië, je direct ook dekking krijgt via Medicare...

Dan zou ik er evt. nog aanvullingen op kunnen nemen maar goed, als ik owen hoor (mijn australische vriend) dan doet hij dit zelf bv. ook niet.

Wat ik begreep van cz is het ook zo dat in elkg eval spoedeisende hulp in het buitenland zeker gedekt wordt...

Aansprakelijkheid twijfel ik nog steeds een beetje over aangezien dit ook in de "wegenbelasting zeg maar" weet niet meer precies hoe het heet... zit, in elk geval volgens owen ook weer... (en ook van anderen gehoord).

Misschien nog iets van rechtsbijstand, dat heb ik nu niet gedaan, maar dat zou ik dan misschien eerder doen... pfff het is allemaal wat... keuzes keuzes ;) maar goed... heb nu mijn spullen allemaal bij mijn ouders liggen, en mijn vader zou er eens goed naar kijken, hij kan meestal wel goed vinden wat dan het verstandigste is... dus ik ga er vanuit dat het helemaal goed komt haha...

Groetjes Bregje
 
Toen ik op een WHV naar Australie ging heb ik via special-isis (dat is dus de goudse) de duurste reisverzekering afgesloten. Was iets van 50 euro per maand (!!) maar daarvoor had je dan ook exact dezelfde dekking als die je in Nederland hebt bij je gewone zorgverzekering. Medicare is officieel alleen mogelijk als je nog een NL ziektekostenverzekering hebt, maar bij ons werd dat niet gecontroleerd :p
 
[quote author=bregje link=topic=8823.msg119592#msg119592 date=1213796313]
Wat ik begreep van cz is het ook zo dat in elkg eval spoedeisende hulp in het buitenland zeker gedekt wordt...
[/quote]

Kijk dit voor de zekerheid goed na in je polisvoorwaarden, je wilt niet voor verassingen komen te staan. En let ook op niet spoedeisende hulp, kan ook niet onbelangrijk zijn. En repatriering is ook een belangrijke.

Succes verder  :up:
 
Nou... zojuist mijn verzekering geregeld...

Ik blijf in elk geval voo rmijn ziektekosten gewoon in NL verzekerd, en zij vergoeden de spoedeisende hulp in het buitenland in elk geval.
Verder wordt via OOM verzekeringen mijn andere verzekering afgesloten, hun sos dienst zorgt in elk geval evt. ook voor repatriëring, heb bij hen ook mijn bagage, een aansprakelijkheidsverzekering én rechtbijstand gekozen...

Ik ga er vanuit dat dit voldoende moet zijn...

Groetjes Bregje
 
Back
Top