Vetassess...hier snap ik helemaal niks van!

Eefje

New Member
Met betrekking tot een skills assessment door Vetassess, zegt de betreffende site dat voor een 50 punten beroep je nodig hebt:
'a qualification equivalent to an Australian bachelor degree or higher (but it need not be specifically related to your nominated occupation)'. Dit staat ook zo in booklet6. Lees ik hier nou uit dat je een HBO-diploma of hoger moet hebben, maar dat dit in iedere richting mag zijn?? Dit is helemaal apart omdat vetassess ook nog eens zegt dat zij in de skills assessment NIET je werkervaring betrekken, maar alleen naar je opleiding kijken.

Theoretisch kun je dus voor een assessment door vetasses zomaar een beroep uit de sol kiezen, een bachelor of hoger diploma laten zien (hoeft niet gerelateerd te zijn aan je nominated occupation) en dan zo een positieve assesment krijgen? Dat slaat toch nergens op? Hoe moet ik dit interpreteren?
 
Een soort zelfde vraag als hierboven mailde ik naar Vetassess. Onderstaande kreeg ik als antwoord:

As your degree is from overseas you may nominate an occupation of your
choice - in other words, the contents of your degree does not have to
necessarily match the occupation you choose to nominate.  For example,
an applicant can have a Bachelor of Science (from an overseas
university/institute) and nominate Marketing Specialist.  The Department
of Immigration allow this as quite often a person will gain their
academic qualification in a particular area and then commence work in a
totally different field from the one they have studied in.


However, please note that work experience is not relevant to a VETASSESS
assessment.


Snappen jullie dit? 't Lijkt dus echt alsof je zomaar iets kunt nomineren...en dat je diploma in een andere richting kan laten zien. Voor de DIMIA moet je dan wel laten zien dat je 12 mnd ervaring hebt in je nominated occupation? Of mocht dat nou ook weer in elke occupation van de SOL zijn? Hm, daar is genoeg over geschreven hier, moet ik nog even nazoeken. Maar moet nu naar m'n werk, is inderdaad vreselijk verslavend dit forum! :?
 
Zoals jij het hebt uitgezocht klopt het dus. Het gaat puur om de minimale eis van je diploma die equivalent moet zijn aan minimaal een Australisch bachelor degree. Verder maakt het ze dan niet uit wat je nomineert. Je bent dan een skilled (lees : opgeleid) persoon. De werkervaringseis hoeft ook niet in je genomineerde beroep te zijn, maar in ENIG beroep op de lijst.
Dit biedt gelukkig dus toch nog wel wat mogelijkheden als je gestudeerd hebt/geschoold bent, en je wacht niet te lang ivm leeftijd.

groet, henriette
 
Klinkt wel aantrekkelijk, zijn er echt geen addertjes??

Ik zou dus met mijn diploma hbo fysiotherapie(wat heel wat voeten in de aarde heeft om geassessed te krijgen bij de ACOPRA) ook een ander beroep kunnen nomineren wat onder vetassess valt en dan veel gemakkelijker een positieve assessment krijgen?
 
Volgens mij kan dat inderdaad. Het zijn wel allemaal 50 punten beroepen, dus ik weet niet hoeveel punten je nodig hebt. Verder is het natuurlijk ook zo, dat je voor veel beroepen ingeschreven moet staan bij een instantie, en dat pas weer kan als je door hen assessed bent.  Anders mag je vaak in dat beroep niet aan de slag.
Je ziet dan ook dat je voor de 60 punten beroepen vaak door andere instanties wordt assessed.

Henriette
 
Back
Top