Visum binnen!!! Op naar Brisbane....

corine

New Member
En ja hoor, na bijna een jaar hebben wij dan ook op 15-12 ons (skilled independent) visum toegewezen gekregen. Vandaag kwamen de paspoorten terug uit Berlijn met de sticker er echt in. De tickets zijn geboekt op 20-7 met Singapore Airlines via Singapore naar Brisbane. Ons huis verkocht, dus het 'point of no return' is bereikt. :lol:
We gaan, met onze 3 kids, zonder dat we ook maar iemand kennen, werk hebben of een woning, en zijn erg benieuwd of er meer op die manier zijn aangekomen in Oz en hoe dat gegaan is. Vast veel van jullie dus we zijn erg benieuwd naar wat ervaringen.
We hebben een gemeubileerd huurhuis via een particulier geboekt voor de eerste twee maanden en willen vandaaruit gewoon maar op gaan bouwen: huurhuis zoeken, auto kopen, werk zoeken, etc... :|
Mijn man is It-specialist en hier in Nederland zelfstandige (eenmanszaak) en hoopt met tijdelijke projecten her en der te kunnen starten en uiteindelijk ook weer als zelfstandige verder te gaan. Heeft iemand enig idee of zoiets moeilijk c.q makkelijk zal gaan?
Ik ben hier freelance maatschappelijk werkster in m.n. de jeugdhulpverlening. Als de kinderen goed hun draai hebben gevonden zal ik daar ook werk in gaan zoeken

Ons avontuur is al van start gegaan en we zijn constant een soort van 'hyper' :lol:. Ook al is het soms supereng allemaal; we hebben er nog steeds veel zin in.


Corine
 
Gefeliciteerd!
Jullie gaan zeker een spannende tijd tegemoet. Ook wij zullen waarschijnlijk op een zelfde manier vertrekken(zonder huis baan etc) en maar zien waar het schip strand(hopelijk niet natuurlijk!)

Veel succes

Wilbert
 
Hey, inderdaad best wel spannend die gedachte. Wij zien ons op dezelfde manier vertrekken binnen een jaartje met 2 kids richting Perth. IK wens jullie veel succes en blijf ons zeker op de hoogte houden van het avontuur. Via www.blogger.com kan je een leuke site online houden voor de vrienden  die thuis achter blijven. Good luck.
 
Ontzettend spannend allemaal. Na een jaar eindelijk het stickertje in jullie paspoorten. En dan nog........het is een hele stap,.....probeer gewoon niet te ver in de toekomst te kijken, one day at a time  :up:


Ik heb bijvoorbeeld wel op het britse forum gelezen, dat veel mensen voor het begin contant geld meenemen of traveller cheques omdat ze dat makkelijk vinden. Dit is om de begintijd door te komen. En je hebt al een huis gehuurd met meubels, dus je aankomst is in orde  :up:

Heel veel succes met het plannen verder.

Groetjes Miranda  :)
 
:congrats: En heel veel suc6 met de verdere voorbereidingen.  :up:

Waar gaan jullie precies heen???

Gr.Koen
 
Ben maar een beetje :blond: ...... het staat gewoon in de subject.... nou ja het is nog vroeg..... :wink: :-D
 
Hoi Corine en familie,

Het gaat allemaal goed komen :up:, veel suc6 en vooral veel plezier met de voorbereidingen. 

Groetjes,
Susan
 
Ook van ons een Hartelijke Felicitatie.
Mooi hè, die stikker!!
En Brisbane is ook mooi!

Rene

Ps. Excuseer Koen, hij heeft af en toe wat moeite met lezen van subjects!! :wink:
 
hoi corine

wij zitten een beetje in dezelfde situatie als jullie wij gaan ook al snel naar brisbane vertrek 3/6/2006 ook via singapore!.
echt wel spannend!!!!!!!. :plane: :cheers:
wij gaan dan met twee kids (10 en 4 jaar).
ook werk zoeken, huis huren ,enz enz... ja wij maar denken dat we het nu druk hebben :| :-Dach ja we weten waar we het voor
doen toch?!.
ik laat het avontuur maar op me afkomen en probeer toch er ook van te genieten.
het lijkt me wel heel raar als het vliegtuig opstijgt vanaf schiphol (want nu is er een enkele reis geboekt! :lol:wat ik zelf wel
moeilijk vind is om me mams achter te laten maar ja ik zal vast niet de enige zijn die dat heeft!!!! :|weet je al waar je precies naar toe gaat ?
of echt naar de stad zelf(brisbane)wij zitten er 30.min vanaf.

groetjes en suc6 carina & ron :up:
 
Hoii,

Helemaal te gek zeg dat het visum binnen is!! :congrats:

Ja en nu komt het echte werk...... spannend hoor!
Wij hebben dan geen kinderen (lijkt me al een stuk makkelijker), maar we hebben inderdaad geen werk enz in Australie dat moeten we allemaal bij aankomst regelen.
Het komt allemaal wel goed hoor!

Liefs Eutrice
 
Wow... te gek!  :happy:

Van harte gefeliciteerd, en heel veel plezier de komende tijd.

Hou ons allemaal op de hoogte. :up:

Groetjes,
San & Andrew
 
Back
Top