Vraag over tweetal beroepssoorten SOL list...

Jordy

New Member
Hoi allen,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende: Ik ben een Sales Rep. bij een bedrijf wat reclamezendtijd verkoopt voor Radio en televisie. Ik moet dus reclamezendtijd verkopen en mediabureaus en adverteerders adviseren over onze mogelijkheden. Nu zie ik dat er een tweetal beroepen op de "sol" lijst staan waarvan ik mij afvraag of ik voor een van deze beroepen een kans maak. Weet iemand dit?

1) Sales Representative (Information & Communication products) - ASCO Code 2222-13
2) Advertising Specialist  - ASCO Code 2221-17

Alvast bedankt voor de hulp!
Jordy.
 
Ik heb geen idee.

Je zou natuurlijk bij de beschrijving van de ASCO codes kunnen kijken of het matcht. Het slimste lijkt me dan eerst uit te zoeken welke instantie de beoordeling van deze beroepen doet. Daar kun je dan vast wel meer specifieke informatie vinden.
 
Als je op deze site de SOL lijst volgt kun je klikken op de asco code, er verschijnt dan de omschrijving van dit beroep.

Jij kunt ook meteen hier klikken

Of hier en hier

Lekker makkelijk.

Bart
 
Ik heb onderstaande gevonden..., zie niks staan over een HBO opleiding.

http://www.visabureau.com/australia/jobs/sales-representative-job-australia.aspx

Hoe weet je dat Tweety?
 
De assessment van beide functies wordt gedaan door vetassess.

Kijk eens op de site van vetassess wat je voor zo'n assessment nodig hebt. Ik heb destijds ook mijn assessment via hun moeten regelen en het volgende kwam ik tegen...

General Skilled Migration program
For the GSM program, general professional occupations require a qualification equivalent to an Australian Qualifications Framework (AQF)
 
bachelor degree or higher qualification for 50 point occupations
diploma or advanced diploma for 40 point occupations.

De asco codes die je op geeft zijn 50 punten waard.

Wel leuk hoor zo'n link die je geeft, zou er alleen niet te veel op letten. Kijk alleen op site's van de betreffende instanties er zijn namelijk migratie bureaus die het soms iets mooier voor doen dan dat het is. Voor jou betekend dat dus www.immi.gov.au en www.vetassess.com.au als gouden draad voor je visum.
 
Kijk even of je voor jouw beroep vacatures kunt vinden op bijv. Seek.com.au en dan weet je meteen wat ze zo ongeveer vragen aan kennis en ervaring en dan kun je dat vergelijken met de jobs die op de SOL/MODL voorkomen.
 
Heb nu inderdaad een bevestiging ontvangen dat er voor mij geen mogelijkheden zijn, gezien het feit dat mijn hoogstgenoten opleiding (handel & economie) op MBO niveau is geweest.

Heeft iemand nog tips voor mij, of blijft mijn Oz-droom niets meer dan dat?
 
Misschien kan je toch een HBO opleiding gaan doen.....
Of in Oz een relevante studie gaan volgen, dat scheelt dan ook weer een assessment, maar kost wel een klap geld. Je kan trouwens tijdens je studie wel werken. Ik weet niet hoelang je op een studenten visum mag blijven. De mogelijkheid voor een studenten visum is ook leeftijd gebonden. Geen idee hoe jong je bent en of je nog in aamerking komt.
Je kan als je wel in aanmerking komt kijken of je een relevante functie kunt vinden en daarnaast studeren.

Succes
 
ehm... ik denk maar even mee hoor, sommige beroepen zijn in oz anders dan in NL. Arts opleiding is in Oz een mbo vergelijkbaar beroep,(in NL wel HBO) en voor ons te weinig punten. Toen is hij gaan kijken welk beroep meer leek op zijn huidige functie, en heeft een report geschreven om aan te tonen dat hij eigenlijk dat beroep uitvoert. Hij heeft daarvoor uiteindelijk ook een studiegids van een Oz universiteit gebruikt, om vanuit de gegeven vakken terug te verwijzen naar disciplines in zijn baan.
Waarmee ik maar wil zeggen, dat grenzen niet zo hard liggen. Je kunt, als je er werk van maakt, best aantonen dat ook al is je opleidingsniveau niet gelijk is, je werk dat wel is. Dat laatste wordt uiteindelijk erkend.
(of is dit niet van toepassing op jouw geval??)

in ieder geval, veel succes.
 
[quote author=mammavark link=topic=8346.msg110861#msg110861 date=1202817139]
ehm... ik denk maar even mee hoor, sommige beroepen zijn in oz anders dan in NL. Arts opleiding is in Oz een mbo vergelijkbaar beroep,(in NL wel HBO) en voor ons te weinig punten. Toen is hij gaan kijken welk beroep meer leek op zijn huidige functie, en heeft een report geschreven om aan te tonen dat hij eigenlijk dat beroep uitvoert. Hij heeft daarvoor uiteindelijk ook een studiegids van een Oz universiteit gebruikt, om vanuit de gegeven vakken terug te verwijzen naar disciplines in zijn baan.
Waarmee ik maar wil zeggen, dat grenzen niet zo hard liggen. Je kunt, als je er werk van maakt, best aantonen dat ook al is je opleidingsniveau niet gelijk is, je werk dat wel is. Dat laatste wordt uiteindelijk erkend.
(of is dit niet van toepassing op jouw geval??)

in ieder geval, veel succes.
[/quote]

Dank je wel mammavark..., ik kan dat natuurlijk allicht proberen. Ik ben inmiddels 8 jaar werkzaam als sales rep. en inmiddels natuurlijk wel veel bijgeleerd. Ook bij mijn huidige werkgever werd ik in eerste instantie "te licht" bevonden voor mijn functie en kwam op de binnendienst terecht. Na 5 maanden kwam mijn baas hier zelf op terug en werd ik wat ik nu dus ben. Wannneer ik naar de specificaties kijk van mijn functies op de "sol" lijst, dan kan ik volmondig zeggen dat ik al deze aspecten vervul. Ik ga het gewoon maar eens proberen. Wellicht klinkt dit voor sommige van jullie alsof ik er niets voor wil doen, maar ik heb nou eenmaal geen zin meer om drie jaar naar school te gaan. Ik ben net 30 geworden, en vind het gewoon mooi geweest. Ik werk hard, en mijn functie is er geen een van 40 uur. Anyway..., allemaal info waar jullie waarschijnlijk niets mee kunnen, maar ik heb weer een sprankje hoop....
 
Het probleem is steeds dat ze voor een visumaanvraag wel naar de juiste papiertjes kijken. Alsje het visum eenmaal hebt maakt het niet meer uit en kun je iedere job gaan doen die past of waar ze je geschikt voor vinden.
 
misschien zeg ik iets verkeerds, maar je moet eerst aantonen dat je het beroep op de lijst doet. Dat doe je bij de beroepsorganisatie. Als die je beroep erkend, vraag je met dat bewijs je visum aan.

Bij de visum aanvraag kijken ze naar; erkenning en werkervaring. NIET naar diplom- dat doet de beroepsorganisatie al.

Veel mensen vergeten dat je een beroep NOMINEERT. Niet bewijst dmv een diploma, want dan zouden ze nie erkennen dat een mens bijleert.

Nogmaals; bewijzen dat je alle aspecten uit het door jou gekozen beroep nu uitvoert, (en dat is best intensief) en de werkervaring hebt, en it'll be right.
 
Mammavark,
Ik vrees dat dit iets te optimistisch is ingeschat. Zelfs al ben je 20 jaar manager bij Mac Donalds en heb je 'maar' een mbo (nl) of hso (bel) niveau dan kan die beroepsorganisatie toch niet lijnrecht tegenover het onderwijsstelsel ingaan en even een accreditatie geven als 'manager'. Tenzij ze idd naar het diploma kijken maar op mbo niveau is er geen richting met managment als optie omdat dit sowiezo bachelor niveau is. Ik zit in dezelfde situatie als Jordy maar een graduaat behalen is toch een realistischere optie om een skilled visum in de wacht te slepen. Het lijkt me allemaal wat te ver gezocht. Probeer dit maar eens aan TRA of Vetassess verkocht te krijgen! :shock: Misschien dat Rob wat info heeft over de alternatieven die er kunnen zijn in deze situatie....
 
misschien dat het scheelt per beroepsorganisatie?? het is namelijk wat Art wel gedaan heeft; zijn opleiding is hier Tafe (industrieel ontwerper 50 punten ), en hij is geassessed als biomedical engineer  (universiteit-60- punten)

En ja, ook mensen met een MBO klimmen op. manager bij MC donalds is misschien ook anders dan menager bij een medisch bedrijf...
 
Mammavark heeft hier grotendeels gelijk.
DIAC gaat geen diploma's beoordelen, ze willen alleen een positieve assessment zien van de betreffende instantie.
Het kan echter wel zijn (bij ons was dit het geval!) dat de betreffende instantie die de skill assessment doet wel naar diploma's vraagt(wij moesten een kopie van de masters degree overleggen). maar zoals ik al zeg dat is afhankelijk van de instantie en ik weet dit niet voor vetassess.
 
Back
Top