vrijstelling schoolfees NSW welke voorwaarden heb je nodig?

lizzyhas

XPdite Sponsor
Het is me nog steeds niet duidelijk.

De schoolfees in NSW, pittig, hoe ontkom je aan de verplichting die te betalen met een 457 visum??
Mij lijkt lapha niet afdoende gezien wat dat opbrengt .
Is het misschien handig om meteen en permanent visum aan te vragen /is dat mogelijk??

Een 457 is natuurlijk lekker om snel binnen te komen,( maar niet zaligmakend wbt de rechten die je niet hebt)  is het ook niet handig op voorhand met je baas af te spreken zo snel mogelijk de andere procedure in te zetten voor een permanent visum en kan dat??

Weet iemand een goeie accountant in Sydney die op voorhand kan helpen de financiële kant van je contract goed op te bouwen wbt lapha en die schoolkosten??


fille me in please...............

thnx
 
Probeer deze eens:
http://www.schools.nsw.edu.au/media/downloads/schoolsweb/international/tempvisaholder/scheduleofvisas.pdf

In de 4e kolom (TVHP Fees payable) kan je zien of je een fee voor de public schools moet betalen.

Overigens snap ik niet wat je bedoelt met 'Lafha niet voldoende opbrengt'. Mijn informatie, verkregen van een in Sydney gevestigde in Lafha gespecialiseerde tax advisor, is dat zowel de huurkosten als eventuele schoolfees onder de Lafha-regeling vallen en dat dus beide kostenposten op het bruto salaris in mindering kunnen worden gebracht. Dan moet de werkgever dus wel wensen mee te werken, iets waarvan ik heb begrepen dat dit nog niet zo'n vanzelfsprekendheid is, al is het alleen maar vanwege de onbekendheid met de regeling. In dat laatste geval lijkt het dus zeker zinvol om er een tax advisor bij te betrekken.

Of het mogelijk is direct een permanent visum aan te vragen weet ik niet. Bij mij (subclass 163) is het in ieder geval pas mogelijk na 12 maanden. Daarbij komt dat de door jou bedachte/verwachte voordelen van een permanent visum wel eens (in ieder geval financieel) niet zouden kunnen opwegen tegen de aan het temporary visum gekoppelde Lafha.

Succes ermee.
 
Dank je voor je heldere uitleg, de werkgever is bekend met de lapha en die werkt mee, het probleem is meer dat IK het niet kan volgen, dus bedankt voor je uitleg.

Alsnog lijkt het me een verstandig idee om er een prof bij te halen, kun jij me er eentje aan bevelen in Sydney

Eentje die behendig is met de Nederlandse afwikkeling en de aussie start??
 
Ik zit bij George Kemp aan Pitt Street in CBD; hij doet -zoals aangegeven- veel voor expats, including Nederlandse. Kosten AUD 330 ex. VAT per uur.

e-mail: taxkemp@georgekempassoc.com en tel.: 02 92 23 70 02

Groet en succes.
 
Tja, voor niets gaat de zon op, ook hier. En dat tarief valt echt wel mee hoor, als je dat vergelijkt met NL.
 
Hoi Lizzyhas,

Wij wonen even buiten Sydney, maar zoals ze hier zeggen wonen we in het postcodegebied dat we volle schoolfees moeten betalen. Wij hebben ook een 457 visum en betalen 4500 dollar per kind per jaar vanaf de kindyclass. Teminste dat zouden we moeten betalen. Wij hebben nu voor een priveschool gekozen en betalen eemalig vanaf kindy tot jaar 6  5500 dollar plus elk jaar de normale fee van 1500 dollar. Als we over 2 jaar een permanent visum hebben worden we als gelijke behandeld! Dus dit is uiteindelijk goedkoper en de school is beter.

Ook de subsidie voor een pre school of day care kan met ons inkomen oplopen tot wel 60% maar vanwegen ons visum krijgen we niks terug en betalen we gewoon het volle tarief. En dat is niet mis . 58 dollar per dag voor een day care(incl. maaltijden) of 58 dollar per dag voor een preschool (excl maaltijden)en dat zijn dan 2 dagdelen.

Dat valt dus weer lekker tegen, als we dit hadden geweten hadden we nog wel even achter onze oor gekrabt!

Ik hoop dat je eruit komt.

Succes, groetjes Marga
 
HAi Marga,

dat is me wat he!
Hopelijk kan de lahpa de pijn verzachten  :x, die wordt wel voor ons geregeld weet ik.
Is er ook een postcode gebied in NSW dan waar je  niet  de volle pond hoeft te betalen???
of geld deze regel voor heel new south wales, dat is ff handig om te weten !!!!!!

Of heb je enig idee waar ik dat kan achterhalen???

Zou het ook niet zo zijn dat als je de school meld dat je wel binnenkomt op een 457 maar dat je permanent gaat aanvragen dat ze dan middelen ofzo??
 
Back
Top