wat kunnen wij verwachten???

SKILLED SPONSORED SYDNEY (weer een ander visum met andere subclass......!)
Nogmaals, denk dat je in de war bent met een ander soort visum, iets van SSASL sydney en surrounding shorting list.........daarvoor geldt dat, dat als je gesponsord wordt door familie uit Sydney je beroep op die specifieke lijst moet staan en je niet overal in Sydney mag wonen en werken. DUS: geldt alleen als je gesponsord wordt door FAMIILIE voor een skilled visum.
http://www.immi.gov.au/migration/skilled/about_ssassl.htm


Maar let op! Er zijn zoveel verschillende visa en elk visa heeft weer andere restricties dus gooi het nou niet op 1 hoop. wat ik in mijn eerdere bericht schreef klopt echt voor zover ik weet....... :|Ik schreef dus ook dat postcodes in sydney niet gelden voor een sponsorship via een bedrijf: geen restricties want vrienden van mij zitten sinds kort via een sponsorhip werkgever in Sydney.....Nu is het net of er een lijst bestaat met postcodes waar je NOOIT mag gaan wonen op geen enkel visum, dat is dus niet waar......

In ieder geval voor SI subclass 136 : GEEN RESTRICTIES, je mag ook overal in Sydney wonen en werken, geen SSASSL lijsten of dergelijke.....

Gr. Sab
 
ik geloof je echt hoor , maar zondag was een redelijke algemene info avond .Er is alleen gesproken over grofweg welke soorten visa er zijn maar niet tot in detail.
Maar wanneer wij eventueel gaan dan nemen wij toch een bureau in de hand die het voor ons goed uit kunnen zoeken ,dus heb ik mij ook nog niet zo  in de subclass visa verdiept.Het viel mij alleen op dat daar even over gesproken werd.

Als je dus kans maakt op een visum zonder beperkingen heb je niets om je zorgen over te maken ,maar als je beslist wilt gaan maar niet aan de gevraagde punten komt neem je bepaalde restricties voor lief denk ik. :)

groetjes Manja
 
Lance zei dat  er wordt geadviseerd wanneer je een zoon hebt hem te laten leren voor plumber omdat hier zo enorm te kort aan is,je schijnt een kapitaal te kunnen verdienen, als ik hem goed begrepen heb wel 250.000 aus dollars .toen werd er wel gelachen in de zaal.dus plumbers kom maar op.

groetjes Manja
 
Als ik nog een tip mag geven: lees indien je een skilled wilt aanvragen booklet 6 eens door, www.immi.gov.au dan wordt een hoop duidelijk....

Weet je straks ook met een immigratieburo wat meer waar het over gaat.......en toen was er licht :roll:

Gr. SAb
 
thanks Sabien ,ik wist natuurlijk wel van het bestaan van booklet 6 af maar had tot nu toe nog niet de moed verzameld om het door te spitten.Ik ben nu wel begonnen het zijn inderdaad net de lichtjes die ik nog een beetje miste,maar wat ik al schreef op zo'n info avond gaan ze niet diep in op een aantal zaken want er zitten ook veel mensen in de zaal die natuurlijk nog niet 200% zeker zijn en dan wordt het toch ook wel zware kost.
Ze doen dat natuurlijk bewust om de mensen ook niet af te schrikken ,voor wat er allemaal moet gebeuren voor dat je weg kunt .

Wat ons zelf betreft wij hebben een metsel-en aannemers bedrijf dus misschien komen er nog andere dingen om de hoek kijken wat betreft aantonen van werkervaring. Misschien is er iemand op het forum die mij daar meer over kan vertellen?

groetjes Manja
 
[quote author=memswear link=topic=2915.msg33077#msg33077 date=1130234986]
Op onze voorlichtings avond was Glen erg (wel met een humor element erin hoor) aan het lobbyen voor NZ dus als het echt niet lukt om in Aus te belanden is dit altijd nog een mogelijkheid.
[/quote]

Ik dacht nou net dat het lastiger is om NZ binnen te komen dan om Oz binnen te komen. De puntentelling voor een skilled NZ visum is zwaarder dan het Oz puntensysteem. Bij NZ komt het er dan vaak op neer dat je een baanaanbod moet hebben waarmee je dan weer flink punten scoort. Maar ja, probeer maar eens een baan te vinden vanuit hier.

:|
 
AJ,

Volgens mij was dat circa een jaar geleden het geval, toen moest je nog 195 punten halen. Nu is het criterium nog maar 100 punten en die heb je al, afhankelijk van veel natuurlijk, snel bij elkaar. Bovendien kan je daar tot je 55ste binnenkomen. Goed, dit heeft weinig met Oz te maken, dus tot zover.
 
Ha Fritsie,

Laatst heb ik wel eens zo'n points test gedaan en ik kwam er zonder job offer niet doorheen terwijl ik voor Oz wel voldoende punten kan krijgen. Ik ben geen specialist en ik zal er dan ook graag nog een keer induiken.

Overigens vind ik dat we hier best over NZ mogen kletsen, want NZ is nauw gerelateerd aan Oz, het hoort ook bij het werelddeel Oz en ik denk dat meer forummers interesse hebben in NZ.

:up:
 
Hoi AJ,

Bij mij is het precies het omgekeerde. Ik ga als spouse mee, dus om Oz binnen te komen hoef ik me (gelukkig) niet zo veel zorgen te maken, maar toch .... ik moet daar wel gewoon werken. Je gaat dus wel even kijken hoe het zit met de werkgelegenheid binnen je vakgebied. Nou in Oz zitten ze niet om mij te springen (milieukundige). Op de beroepenlijst van NZ komt dit beroep wel weer voor. Ik heb trouwens wel aan de verhalen van Sabien en Landmiles gezien dat de verschillende beroepen toch wat genuanceerd kunnen worden. Zo wordt Sabien (bouwkundige) civiel ing. en had Landmiles het binnen zijn vakgebied (civiel) volgens mij over sleuventrekkers (over rioleurs). Ik houd me als milieukundige bezig met bodem en jawel riolering, dus misschien .... Maar dit terzijde. Volgens mij is het bij NZ het belangrijkste dat je tot je 55ste op skilled binnen kunt komen. Na je 40ste wordt het bij Oz al zeer moeilijk. We zien wel hoe het loopt. Greetz
 
[quote author=Sabien link=topic=2915.msg33114#msg33114 date=1130239532]

SKILLED INDEPENDENT SPONSORED
Skilled sponsored (family): in bepaalde postcodes mag je wonen-niet wonen afh waar je sponsor woont

Gr. Sab
[/quote]

Sabien,

Een kleine correctie: het mogen wonen in een postcode afh. van sponsor is ten eerste pas vanaf 1 juli 2006 van toepassing, maar (belangrijker) deze omschrijving hoort bij een Designated Area Australian Sponsored Skilled Worker... Bij een Australian Sponsored Skilled Worker (type 138) mag je overal gaan wonen en werken ...

Het blijft inderdaad wel lastig al die verschillende types en nummeringen... Soms zou ik denken dat het beter is om alleen de nummers te noemen, en dan als beschrijving de zaken als sponsoring, designated,... etc op te nemen...

M.vr.gr.
Perthpete
 
[quote author=AJ link=topic=2915.msg33219#msg33219 date=1130261642]
Laatst heb ik wel eens zo'n points test gedaan en ik kwam er zonder job offer niet doorheen terwijl ik voor Oz wel voldoende punten kan krijgen.
[/quote]

Solly, net weer even een Kiwi points test gedaan, en nu kom ik wel ruimschoots boven de pass mark.

:cool:
 
Back
Top