We hebben eindelijk onze spullen na 2 maanden

xanadu

New Member
Het heeft lang geduurd en het is heerlijk om al onze spullen weer te hebben.

Op 7 en 8 juni heeft Top Movers uit Spijkenisse al onze spullen ingepakt en in een 30 m2 container gedaan. Alles paste er net in. Ze zeiden dat het ongeveer 6 weken zou gaan duren. De kosten waren ongeveer 4800 Euro Excl verzekering.

Nadat we bijna 6 weken in Melbourne waren dachten heerlijk nu krijgen we onze spullen. Dus niet!!! De boot vanuit NL had de connectie gemist met de boot vanuit Singapore dus zouden onze spullen 2 weken later aankomen. Dat was dus een grote teleurstelling. Dit hadden ze ons natuurlijk al veel eerder kunnen meedelen. Op de grond slapen op matjes met slaapzakken en 2 kleine kinderen is niet plezierig.

2 Weken later kwamen dan eindelijk onze spullen aan in de haven van Melbourne. Dan gaat Custums over de lijst met inhoud van de container en als zij tevreden zijn dan geven ze de container vrij en kan het verhuisbedrijf in AU de container ophalen (als ze niet happy zijn maken ze de container open en bekijken de inhoud). Er waren geen problemen hier voor ons. Bij het verhuisbedrijf wordt dan alles uit de container gehaald en gaat Quarantine (kost iets van 365 AUD die je nog moet betalen) over de spullen. Zij maken dus dozen open en kijken wat er in zit. Hier gelukkig ook geen problemen ( we hadden onze fietsen en grasmaaier enzo grondig schoon gemaakt).

Hier in Melbourne hadden we Movement International Movers. Wat een onbehulpzaam bedrijf is dat zeg!! Ze hielden ons niet op de hoogte (moesten zelf iedere keer bellen) en waren heel onbehulpzaam. Als het aan hun had gelegen hadden we nu onze spullen nog niet gehad. De mannen die alles uitladen dachten waarschijnlijk Oh het is vrijdagmiddag en we willen vroeg naar huis. Je moet alle dozen aftikken op de lijst en dat gaat een beetje moeilijk als ze nummers door elkaar roepen en gelijk willen weten waar alles naar toe moet. Helaas voor hun moesten ze ook nog spullen uitpakken en in elkaar zetten. Zorg er wel voor dat ze alle inpak materiaal meenenem na afloop. Toen begonnen ze ook nog met vieze modderschoenen naar binnen te lopen (het begon te regenen). Toen hebben we ze maar naar huis gestuurd en hebben we een klacht ingedient bij het hoofdkantoor.

Gelukkig is al het leed gauw weer vergeten en slapen we weer in een echt bed en kunnen we op een bank zitten. Heerlijk!
 
Bedankt voor de info. Woensdag komt Top Movers (Koot) bij ons langs voor een prijsopgave. We zullen eens aan ze vragen hoe de samenwerking is met hun Australische collega's :twisted:

Betaal je eigenlijk ook BTW over de verhuiskosten of wordt dat niet berekend omdat je geen Europees ingezete meer bent :?:
 
Hallo Xanadu,

Hoe lang heeft het inklaren geduurd bij jullie.

Onze container heet ook de aansluiting in Singapore gemist en daarom komen onze spullen ook 12 dagen later.
Wij zijn verhuisd met Allied Varekamp en hier worden we verder geholpen door Allied Pickford.

Maar niemand van Pickford heeft ons iets gemeld, het is dat mijn nicht bij Varekamp werkt dus die houd me op de hoogte.

Bij Pickford hier zijn ze ook niet zo klantvriendelijk en je krijgt steeds een antwoordapparaat, dus ik ben benieuwd volgende week.

Moest een formulier invullen of ze het ook moesten uitpakken terwijl dat duidelijk in het contract staat, en ze schreven ook dat ze een keer terugkomen om de dozen op te halen. Maar dat zou wel extra belast worden. Zal in ieder geval erop letten dat ze alle uitgepakte dozen gelijk weer meenemen.
 
Back
Top