Weet iemand waar "web developer" onder valt?

BillyB

New Member
Ik heb eigenlijk altijd zo'n beetje aangenomen dat ik met mijn vak wel het maximum aantal punten zou krijgen, alhoewel het er niet letterlijk op staat. Maar ja, die lijst wordt door ambtenaren opgesteld en die lopen altijd jaren achter... toch knaagt het een beetje.

Ik ben van beroep web developer. Ik ontwerp niet zozeer websites, maar ik schrijf de code waarmee een web applicatie werkt. Dit zijn vaak behoorlijk complexe applicaties, die nauwelijks nog website kunnen worden genoemd. In principe ben ik software programmeur, met het verschil dat mijn applicaties via de browser werken.

Heeft iemand enig idee waar dit onder zou vallen? Ik kan me haast niet voorstellen dat men mij niet moet hebben, aangezien de vraag naar onze diensten met de dag groter wordt.

Ik vond zelf dit op de lijst:
- Computing Professionals - Applications and Analyst Programmer (60)
- Computing Professionals - Software Designer (60)
- Computing Professionals - Systems Programmer (60)

Iemand enig idee, wellicht uit eigen ervaring?
 
Geen idee, maar op internet zijn wel gedetailleerde beschrijvingen te vinden voor alle beroepen. Probeer eens een search hier of op google op "ASCO".
 
Ik ben dan Web programmer en dat valt onder ASCO 2231-13 (van de ACS)

En dat is: Systems Designer
 
Applications and Analyst Programmer is wat anders. Als je de guidelines van ACS leest (https://www.acs.org.au/assessment/docs/PIM_Guidelines_Issue_6_4_January_2005.pdf) dan is het dus Information Technology Officer - Systems Programmer 2231-19, specialisatie Software Programmer / Software Developer.


hummin
 
[quote author=hummin link=topic=2544.msg27727#msg27727 date=1126697580]
dan is het dus Information Technology Officer - Systems Programmer 2231-19, specialisatie Software Programmer / Software Developer.
[/quote]

Die volgorde klopt niet helemaal.
Systems Programmer is niet een sub onderdeel van Information Technology Officer.

Ik doe ongeveer hetzelfde als de topic starter. Het liefst noem ik mezelf software developer, maar als ik naar de gedetailleerde beschrijvingen kijk dan komt de beschrijving van Applications and Analyst Programmer meer in de buurt bij de praktische omschrijving van mijn vak.

Maluka is, als ik het goed begrepen heb uit eerdere posts, een internet site ontwikkelaar. Dat is wat anders dan een ontwikkelaar van software die via het internet toegankelijk wordt gesteld. Maluka valt dan inderdaad in de categorie Systems Designer.

Via onderstaande link is een PDF file te downloaden met daarin uitgebreide omschrijvingen van alle beroepen achter de ASCO codes:
http://www.abs.gov.au/ausstats/abs@.nsf/0/b70d48ab5acc56feca25692600235a67?OpenDocument

Computing Professionals beginnen te bladeren vanaf pagina 145.

[quote author=WillemB link=topic=2544.msg27390#msg27390 date=1126466401]
Ik kan me haast niet voorstellen dat men mij niet moet hebben, aangezien de vraag naar onze diensten met de dag groter wordt.
[/quote]

Die ervaringen heb ik ook. Maar toch zul je door een positieve skills assessment moeten komen.

:up:
 
[quote author=WillemB link=topic=2544.msg27724#msg27724 date=1126696682]
Prachtig, in ieder geval maximale punten  :up:
[/quote]

volgens de laatste versie van form 1121i die ik hier heb vallen alle computing-professionals (programmer/analyst/consultant) onder maximale score. Het is dus gewoon een kwestie van kiezen wat het beste bij je CV past om door de ACS assessment te komen...
 
[quote author=AJ link=topic=2544.msg27772#msg27772 date=1126725018]
Via onderstaande link is een PDF file te downloaden met daarin uitgebreide omschrijvingen van alle beroepen achter de ASCO codes:
http://www.abs.gov.au/ausstats/abs@.nsf/0/b70d48ab5acc56feca25692600235a67?OpenDocument

Computing Professionals beginnen te bladeren vanaf pagina 145.
[/quote]

Thanks for the link mate! Die is erg handig  :)

Het viel mij trouwens wel op dat de ACS voor de assessment afwijkt van de gestelde werkervaring in dit ASCO document.
 
[quote author=baz link=topic=2544.msg28788#msg28788 date=1127387136]
Het viel mij trouwens wel op dat de ACS voor de assessment afwijkt van de gestelde werkervaring in dit ASCO document.
[/quote]

Tis dat je het nu zegt, inderdaad ja.
ACS is nog strenger dan wat er in dat document staat.

:|
 
En de ACS kan besluiten om je een andere ASCO code toe te kennen dan je zelf op de aanvraag hebt gezet. Is allemaal niet zo erg omdat ze allemaal 60 punten opleveren (of is dat niet meer zo?)
 
[quote author=Jeroen_1 link=topic=2544.msg29013#msg29013 date=1127547137]
En de ACS kan besluiten om je een andere ASCO code toe te kennen dan je zelf op de aanvraag hebt gezet. Is allemaal niet zo erg omdat ze allemaal 60 punten opleveren (of is dat niet meer zo?)
[/quote]

Die zijn nog steeds allemaal 60 punten waard.

Maar ik wist niet dat ze een applicant een andere ASCO code toe kunnen kennen. Dat is eigenlijk wel goed nieuws, want ik dacht dat als je achteraf een verkeerde ASCO code zou hebben uitgekozen dat je dan een negative assessment zou krijgen, zonder dat ACS zelf een andere ASCO code voor je uitkiest die beter bij je past.

:up:
 
Het ACS beoordeelt je hele verhaal, en je krijgt uiteindelijk een brief terug (ervan uitgaande dat je goedgekeurd wordt dan ;-)) waarin beschreven staat welke periodes ze als welke functie (beroep) beschouwen.

In mijn geval was de inhoud van die brief (1 A4tje) ongeveer als volgt:

Dear Mr. Bles,

"...... you have as of AUgust 1996 satisfied the requirements of the ACS PIM 2, Group B". Vervolgens wordt dan per periode beschreven welk (SOL) beroep ze die periode vinden dat ik uitgevoerd heb..

M.vr.gr.

Perthpete
 
ACS eist 4 jaar werkervaring.

Stel dat je 3 jaar IT ASCO code 1234 hebt uitgevoerd,
en 3 jaar IT ASCO code 3456 hebt uitgevoerd,

kun je dan ook goedgekeurd worden, of moet je minimaal 4 jaar 1 bepaalde functiegroep hebben uitgevoerd?

:p
 
@AJ:

In zijn algemeenheid staan bij de ACSO codes die ACS gebruikt niet zozeer dat je precies de x jaren in die ene functie moet hebben gewerkt, maar in die functie of vergelijkbaar-relevant ("... or at least 5 years relevant experience.").
In mijn geval is het zo dat ik een RPL (Recoqnition Prior Learning) heb gedaan met de verwachting om voor Computer Services Manager in aanmerking te kunnen komen. In de uiteindelijk brief met bevestiging van de ACS hebben ze mijn laatste 2 jaren ´zelfs´ als IT Manager beoordeeld (en dat valt onder de Management categorie) en dan een hoop jaren daarvoor als Systems/Service Manager.

M.a.w. de jaren ervaring die ze vermelden bij een functie hoeven niet (altijd) precies in die functie uitgeoefend te zijn. Zonder zo even te weten wat de door jou genoemde asco codes nu voor functies zijn:
Het antwoord op je vraag is dus dat je niet persé in die ene functiegroep gewerkt hoeft te hebben. Als het een ´verwante´ functie is daarvoor kan dat ook meetellen.

M.vr.gr.

Perthpete
 
Back
Top