Welke visa keuze?!?

Ribo

New Member
Hoi,

ik zit met een klein dilema... :|

ik ben 29 jaar en heb in 1998 mijn mbo(mts) electronica diploma gehaald.
Na 3 jaar gewerkt te hebben als electro engineer ben ik een jaar gaan backpacken in australie(heel 2001)...na dit jaar wederom gaan werken bij de zelfde baas het zelfde vak...in 2004 heb ik wederom een werkonderbreking gehad want ben een halfjaar gaan backpacken door zuidoost azie....
Half 2004 ben ik aan het werk gegaan als storings monteur in nederlands grootste casino...maar was dit na 1 jaar ook weer zat...en ben nu 14 maanden brandweerman....

Een lang verhaal maar nu willen ik en mijn as vrouw graag emigreren naar ozzie maar weten niet precies welk visa we het besten kunnen nemen...ik bedoel het beste(onafhakelijkste) is natuurlijk de skilled independed visa.

Maar brandweerman staat niet op het lijstje ik weet niet of er punten te halen zijn voor hulperleners in het algemeen?!?
Nu heb ik natuurlijk een diploma die zou kunnen vallen onder general electrician (60 punten) maar naar wat ik allemaal lees kom ik hier werk ervaring tekort....(ben namelijk in diens van de brandweer de laatse 13 maanden!)

Wat ook een mogenlijkheid is ik heb een oom en tante in perth wonen en mijn oom heeft een eigen bedrijf...dus ik zat te denken over sponser visa..maar ik wil niet te afhankelijk(financieel) zijn van familie het is nog geen eens zeker of die wel een plekkie kan vrij maken binnen zijn (klein) bedrijfje.

Ziet iemand een mogenlijkheid of is het enige wat ik kan doen wederom een baan vinden als electricien en dan na 2 jaar wederom proberen!?!?

Alvast bedankt voor de reactie.
 
Heel gemakkelijk RiBo,  :) ik hoop dat dit niet je echte naam is.......kidding :-D :up:

Je krijgt hier je antwoord, maar dat is meestal een antwoord uit ervaring of kennis.
Of je zoekt een emigratiebureau op en legt je situatie voor en je krijgt vanzelf antwoord.
Dit nog steeds zonder kosten ( dit gaat meestal met het invullen van een vragenlijst waarop je moet invullen je schoolervaring en werkervaring.

Vertrouw je het niet , dan neem je gewoon nog een andere emigratiebureau en doe je hetzelfde.

Succes,

Jack :evil:
 
Nee ribo is niet echt me naam maar richard was al ingebruik :-D

In iedergeval bedankt voor je reactie...maar welk emigratiebureau raad jij aan??( kheb al veel gelezen dat ze niet allemaal te vertrouwen zijn..en dat het allemaal makkelijk zelf te regelen is)

gr richard :up:
 
Hi Richard,

Nou, het ligt er helemaal aan in welke omstandigheden en met welk visum je wilt emigreren of je wel of niet een emigratieburo in de arm neemt. Ook speelt je gevoel een grote rol... Er zijn verschillende draadjes over emigratieburo's op dit forum en ook het hoe en waarom, zie bv.

http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=196.0

Groetjes,
Lela
 
Back
Top