Wereldwijd studeren met behoud van je studiebeurs!

jeffgarcia

New Member
Dinsdag 3 april heeft de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel, waarmee het mogelijk wordt om studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Op 22 mei heeft tevens de Eerste kamer dit wetsvoorstel goedgekeurd. Voor studenten in het hoger onderwijs wordt het vanaf september 2007 mogelijk de Nederlandse studiefinanciering mee te nemen voor een volledige opleiding in het buitenland. Je kunt dan op dezelfde manier in het buitenland studeren als in Nederland. Met studiefinanciering dus. De voorwaarden die gelden om voor studiefinanciering in aanmerking te komen, zoals leeftijd, nationaliteit en het voltijdse karakter van de studie gelden ook voor meeneembare studiefinanciering. Daarnaast gelden er nog enkele extra voorwaarden.

Je moet tenminste drie jaar legaal in Nederland hebben gewoond in de zes jaren die voorafgaan aan het moment dat je studiefinanciering in het buitenland moet ingaan. Hierop geldt een uitzondering voor studenten of ouders die voor een Nederlandse overheidsorganisatie in het buitenland werken of hebben gewerkt en voor studenten die al in het buitenland studeerden.

Als je als Nederlandse student al een studietoelage van een buitenlandse overheid ontvangt heb je geen recht meer op de Nederlandse studiefinanciering.

Het diploma dat je in het buitenland behaald moet van tenminste hetzelfde niveau zijn als een diploma in het Nederlands hoger onderwijs (dus Bachelor of Master). Het Nuffic zal de IB-Groep op dit gebied van advies voorzien.

Meer informatie over dit onderwerp kun je vinden op www.ib-groep.nl


:up:
 
Back
Top