Werken in Australie als arts

marielouiseb

New Member
Beste forumleden,

Hierbij een vraag over de mogelijkheid om in Australie als arts te werken. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de studie geneeskunde. Ik zou mijn vervolgopleiding (specialisatie) graag in Australie willen doen en ik vroeg me af of er forumleden zijn die hier ervaring mee hebben. Naar wat ik begrijp is een aantal jaar geleden de regelgeving aangescherpt, wat er op neer komt dat diploma's niet zonder meer geldig zijn in Australie. Daarnaast moet je natuurlijk kunnen aantonen dat je Engels op goed niveau is en is het volgens mij ook zo dat je eerst een aantal jaar als basisarts moet werken. Als er iemand is die hier ervaring mee heeft, of die weet hoe het precies allemaal in zijn werk gaat dan hoor ik dat graag!

Alvast bedankt!

Groetjes,

Marie Louise
 
Welkom!

Een tijdje terug was er een stel waarvan er 1 (huis)arts(?) was volgens mij. Zoek eens op dokter of huisarts in het forum.

Ik heb ze recentelijk niet meer hier gezien trouwens....
 
Artsen moeten zich ook registreren bij de AHPRA, zij kunnen je (waarschijnlijk) meer vertellen.

Ik heb ook gehoord dat dit een omslachtig en langdurig proces is en de behoefte aan buitenlandse artsen schijnt af te nemen door het aantal net afgestudeerde artsen in Australië.
 
Hi Marie Louise,
Welkom op het forum! Kijk eens op de site van de Australian Medical Council, hier staan verschillende pathways beschreven voor registratie. Je kunt ook contact met hen opnemen voor meer info. Een oud-collega van mij zegt dat ze best snel zijn met antwoorden van vragen hierover (hijzelf zit 6 maanden in Geraldton als GP). Linkje: http://www.amc.org.au/assessment/pathways
en Medical Board of Australia: http://www.medicalboard.gov.au/Registration/International-Medical-Graduates.aspx
Succes!
 
Back
Top