werken in de zorg in WA

mien

XPdite Sponsor
Hallo allemaal,
Ik vraag me af hoe de kansen op een baan in WA liggen als je in de zorg wilt werken met name de psychiatrie(Mental Health).

Groetjes, Mien
 
Ik kom niet verder als: kijk eens op seek.com.au
Dat is DE banensite voor heel Australie, dus ook voor WA

Succes
 
Hoi Mien,

Ik heb ook nog even gegoogled net en kwam op een website terecht voor nursingvacatures; www.careerone.com.au --> mental health invullen en ook de site
www. healthcareer.com.au kan misschien nog wel wat voor je betekenen.

veel succes met zoeken!

groetjes heidi
 
Thanks, bij heel veel banen in psychiatrische ziekenhuizen is de locatie Sydney of Melbourne. Dat is nou net de kant die ik niet op wil.
Ik ga de sites ff uitpluizen

Mien
 
Er worden ontzettend veel mental nurses gevraagd. Samen met Aged Care Nurses staat dit beroep volgens mij bovenaan de shortage list.. De vacatures zijn dan vaak ook 'on going', blijft dus altijd open staan. Zorg wel dat je geregistreerd staat (bij de W.A. Nursing Board) als Mental Nurse en niet alleen als General Nurse.

Succes met zoeken!
 
Geeft trouwens wel te denken he? Mental and Aged Care.. genoeg 'gekken' en 'ouwtjes' hier  :w00t: :wheelchair:
 
Het nadeel wat ik vind is alleen dat ik bijvoorbeeld in Nederland al 4 jaar in de psychiatrie werk, maar ik geen verpleegkundige ben (heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan). In Australie lijk je weinig vacatures te hebben in de psychiatrie als je geen verpleegkundige bent, terwijl ik toch al ruim 4 jaar werkervaring heb in de psychiatrie...
 
Ja, de gezondheidszorg kan behoorlijk frustrerend zijn. De accreditatie wordt 'vanaf papier' gedaan, dus als je SPH hebt ben je geen Nurse en als je HBO-V of A-verpleegkundige bent zonder een, voor australie erkende specialisatie, ben je General Nurse. Zo kennen ze bv. geen IC/CCU specialisatie.. in NL verdient een IC verpleegkundige meer als een (met diep respect) 'gewone' verpleegkundige. Hier niet.. 't is allemaal anders, zeker op de werkvloer. He, maar na je werk duik je lekker in de zee en spoel je het weer van je af..
 
Ja ach, zolang ik maar leuk werk vind. Jammer alleen dat het waarschijnlijk niet de psychiatrie wordt.
 
Ik heb een MBO-V opleiding maar heb dmv incompany opleidingen en een assement werk ik in een
HBO positie. Ik weet wel dat ze"down under" daar niet van onder de indruk zullen zijn maar ga het toch doen.
Ik twijfel wel nog tussen het inschakelen van een bureau en het zelf doen, iemand nog advies?
Greetz, Mien
 
Ik weet niet zo goed hoe het zit met MBO diploma's, dan zou ik wellicht toch een bureau inschakelen. Of door een bureau een kansberekening laten maken en kijken waarop je assessed kan worden en het daarna zelf doen. op zich is een visum wel zelf aan te vragen, alleen moet je wel weten waar je moet beginnen. Een assessment is op opleiding, niet werkervaring en voor een assessment maakt het dus niet zoveel uit welke werkerving je hebt. Alhoewel ze wel vaak ook een Pathway B hebben, voor als je qua opleiding niet helemaal voldoet... Succes in ieder geval :up:
 
Meer dan verpleegkundige kun je volgens mij niet scoren... Verpleegkundige hebben ze zat nodig. Voordeel van een HBO- V is dat je assessment dan wellicht beter aansluit, aangezien assessments over het algemeen toch over opleiding gaat en niet over werkervaring (dat is pas later belangrijk.
Specialisatie GGZ is altijd leuk en levert niet zozeer meer punten op, als wel meer mogelijkheden achteraf!
Succes...
 
Back
Top