werken & studeren in de journalistiek & communicatie & webdesign

Henk J

New Member
Wat is het beste vertoeven? Perth is klein maar fijn? melbourne is europees? sydney rocks?
 
Hoi Henk!

Ja, ik ben beledigd! Nee, grapje hoor!

Perth kan klein aanvoelen, maar aan de andere kant ook een grote stad... het is maar net wat je gewend bent! Wij waren een klein stadje in Overijssel gewend, dus voor ons is Perth groot en bruisend genoeg! Wij hebben altijd wat te doen, gaan naar concerten, festivals, weekendjes weg, naar het bos, naar het strand, winkelen, bioscoop, exhibities(Pascal gaat morgen naar het WA museum voor een of ander iets), restaurantjes, comedy nights etc etc etc.
Melbourne en Sydney zullen wel meer keus hebben met alles, maar uiteindelijk zal Perth wel(in ieder geval bijna) alles hebben.
We missen uit aan wat grote namen in de muziek, maar aan de andere kant er komen nog genoeg, vorig jaar zijn we naar REM geweest, in july gaan we naar Coldplay. Hopenlijk komt Pearl Jam ook....
Volgend weekend gaan we naar Freo Blues en Roots, veel grote namen(voor ons dan) www.sunsetevents.com.au
Waar verbleef je trouwens toen je in Perth was?
Ben je in Fremantle, Subiaco, Leederville, Nortbridge etc geweest?

Pascal(mijn man) is een graphic designer/web designer. Hij heeft geluk(of is het zijn talent..) gehad, en meteen een goede baan gevonden bij een beginnend design bureau, die nu langzaam groeit. Er is genoeg werk op dat vlak. Als je goed bent tenminste  :wink:

Journalistiek weet ik niet veel vanaf, maar het lijkt me dat dat een beetje moeilijker is. Er is maar een dagelijkse krant (the west) en dan de Sunday Times. Er worden ook niet veel bladen uitgegeven vanuit WA volgens mij... Maar zoals ik zei, eigenlijk kan ik hier niks over zeggen...

Baantjes/stages.... geen idee  :-(
Ik kan alleen zeggen dat ik www.seek.com.au de beste vindt, en de krant, www.thewest.com.au

succes :)

groetjes

Simone


Wat webdesign links voor jou:
http://goatlady.wordpress.com/
http://www.port80.asn.au/
http://www.burke.id.au/blog/
http://www.diversionary.net/daily/
http://www.michaelefford.com.au/journal/ (was eerst in Perth, recentelijk naar Melbourne verhuisd)
 
Hoi!

Even kort, want het is half 4 en ik moet echt naar bed!!!  :-o

Pascal is Nederlander. Ik ook, maar ik heb ook een australisch passpoort, en dus is Pascal binnengekomen op een spouse visum, dus dat was makkelijk!
Hij heeft het Grafische lyceum gedaan in Zwolle, heeft stage gelopen bij Brandbuilders.nl en is daar nog een paar jaar blijven werken voordat we naar Perth kwamen. Dat was een goede leerplek, dus dat was mooi.

Had ie mazzel.... zijn er veel banen... ik weet het dus niet echt... Hij had op nog twee advertenties gereageerd, en geen reactie gekregen. Deze belde meteen. En deze twee mensen hadden ook een 'internationale' achtergrond(in engeland gewerkt, nederlandse ouders), ik heb het idee dat dat geholpen heeft.
Het lijkt wel alsof er veel werk is, zij zijn druk, anderen zijn druk. En ze hebben moiete om op het moment een goede graphic designer te vinden. Maar ik weet niet hoe het zit met web designers, misschien zijn daar er wel meer van.

Oh, da's niet een leuke ervaring met dat meisje! Daar kom je niet zo snel overheen lijkt me!
Mag ik vragen welke aboriginal community dat was? (ik heb als kind in twee in het noordwesten van WA gewoond, voor 2 jaar).

Ik zal Pascal proberen te laten reageren, maar hij heeft het niet zo met forums enz, he he! Ik doe mijn best!

groetjes
Simone

shit, ik moet echt nu naar bed!
 
Hoi,

dat was in de NT



Hmm... graphic designer he. Dat is net even iets anders geloof ik. Ik weet niet precies wat het inhoud, maar je man vast wel.

Ik hoor het wel.

Slaap lekker!
 
ik heb de links even bekeken. Er zitten handige dingen tussen, maar denk ik meer voor later...

Is je man al over forum vrees heen? :-D
 
[quote author=Henk J link=topic=4335.msg54023#msg54023 date=1143816991]
In ieder geval. Dit verhaal wordt al erg lang en wat ik eigenlijk wil weten is het volgende. De studie is een behoorlijke aanslag op mjn bankrekening. Ik heb aan het einde van de rit een schuld van 5 getallen. Heb al geprobeerd wat fondsen, leningen, beurzen te krijgen, maar tot nu toe geen succes.  Ik weet dat het niet zo heel erg moeilijk is om een baan te krijgen in Australie. Tijdens het backpacken had ik ook zomaar baantjes. Je moet je er even voor inzetten. Het is alleen wel zo dat dit niet de best betaalde en eigenlijk wel de kutbaantjes zijn, zoals call centre werk.  Op zich heb ik daar geen moeite mee, want ik ben wel een aanpakker. Maar het zou mooi zijn als ik tijdens mijn studie al een baan/stage kan hebben in de journalistiek/communicatie/webdesign. Zeker als ik daar wil blijven, want dan kan dat bedrijf me misschien wel sponsoren met visa voor als ik daar definitief blijf. En ik neem aan dat het iets beter betaald dan die ...baantjes.

Heeft iemand suggesties/tips voor me over hoe ik dit het beste kan aanpakken?
[/quote]

Vergeet niet dat er werkrestricties zitten op je (eventuele) studentenvisum. Zo mag ik bijvoorbeeld maar 20 uur per week werken gedurende het semester en onbeperkt buiten het semester. Hierboevenop heeft de universiteit mij nog meer restricties opgelegd. Zie http://www.dimia.gov.au/study/working/you_should_know.htm
 
Hmmmm, extra restricties????

Voor mij geld gewoon 20 uur per week en in de vakantie's as much as you want.

Verder uiteraard voor de TRA 900 uur in je vakgebied in 2 jaar tijd (mag ook onbetaald zijn!!!!!), wat voor mij inhoudt dat ik mijn restaurant cookinglessons ook kan op geven omdat ik dan als een chef werk.
erder zijn er erg veel bedrijven die flexibel met regeltjes omgaan :lol:

Cheers nog vanuit Bayswater en over 2 wkn Sorrento
 
ik heb denk ik ook gewoon 20 uur.

en daarna nog wat freelancen voor nl media... 

gratis natuurlijk, want t is gewoon ervaring opdoen hoor... :-D :-D :up:
 
Back
Top