Wie durft?

olliewendy

New Member
Wij gaan ons nog helemaal verdiepen in de wereld die 'skilled visa' heet, maar misschien durft er iemand op basis van onderstaand een uitspraak te doen wat betreft in aanmerking komen voor een skillled visum. Ben wel erg nieuwsgierig, schat onze kansen redelijk in, maar wie weet kan iemand anders zijn licht er eens over laten schijnen?  :)

Wendy, 26 jaar, opleiding HBO Media en Informatie Management, ik ga binnenkort bij hetzelfde bedrijf als waar ik nu werk, een functie vervullen als productieleider/ planner van een reclamebureau. Ik heb nu zo'n twee jaar werkervaring als tekstschrijver en hoofd van een nieuw mediaproject bij een reclamebureau. Voor deze twee jaar heb ik samen met Olaf ruim 8 maanden in Oz doorgebracht, alwaar we gewerkt hebben als 'treetrainers' in een orchard (VIC).

Ben van plan om binnenkort te starten met een cursus Engels voor meergevorderden (HAVO + niveau) via de Loi. Hiermee kan je aan het einde een officieel examen doen aan de University van Cambridge, je krijgt dan een 'Certificate of Proficiency in English'.  Dit wil ik doen om mijn kennis van het Engels op te halen en te verbeteren, en zo mijn kansen op de Australische banenmarkt te vergroten. Mijn Engels is al vrij goed, maar het kan altijd beter he?  Iemand een idee of je aan dit certificate wat hebt in Oz?

Olaf, 26 jaar, heeft HBO Marketing en Management, heeft nu bijna 4 jaar werkervaring, voornamelijk bij banken en is nu specialist 'Clearing' (opties en aandelen) bij een bank. Volgens mij is hier wel redelijk vraag naar in Australie, heb een paar keer seek.com.au gecheckt en aardig wat hits hierop.
Zijn Engels is zeer goed en hij spreekt accentloos. Ruim drie jaar geleden in Oz geweest en gewerkt op WHV.

Anyone?  :wink:
 
:-o Nee ik weet er te weinig vanaf. Ik wil je wel veel succes wensen. Ik ben net begonnen in de wereld die skilled visa heet en die wereld is groot heb ik gemerkt en soms wat onoverzichtelijk... Maar het komt vanzelf goed, dankzij dit forum en alle lieve mensen hier (en andere sites)...
 
Hi there!


Als ik het zo kan inschatten maken jullie een goede kans. Werkervaring van een aantal jaren is belangrijk, net als goede kennis van de engelse taal, en jullie hebben de leeftijd mee!!!      :lol:    .

Maar ook binnen Skilled Visa zijn er diverse soorten visums; de eerste stap is het zoeken van een passend visum (zie Booklet 6 op de site van de Immigratiedienst/overheid:  immi.gov.au)

Heel veel succes met het uitzoeken. Dat kost aardig wat tijd, maar laat je er niet door weerhouden. Wij doen eea naast onze normale baan, en zijn nu een jaar bezig. Alle voorbereidingen en benodigde zaken zijn gedaan om aan de punten te komen. We zitten nu midden in de aanvraag van het visum bij DIMA en  dan begint het wachten. Ik denk dat we over een jaar ongeveer kunnen vertrekken.

HEEEEEEEL VEEEEEEL Suc6      :up:

Greetzz Aussiegirl
 
Back
Top