Beetje hulp nodig van ervaren Ozzie gangers

JoLi

New Member
Hoi allemaal.

Allereerst super zo n forum, waar allemaal mede ozzie liefhebbers al hun ervaringen e.d. delen!!

Voor ons is het ook eindelijk zover.

Na een reis van 6 weken in 2008, een WHV in 2011 hebben wij de grote stap gezet..
Jo kan gesponsord worden door een oude werkgever in OZ.
We zijn nu druk bezig met alle papieren en kunnen niet wachten tot alles rond is.
We gaan op een 457 visum

We hebben al heel wat voorbereidingen gedaan, maar nog een paar vraagjes:

1. Wij zijn opzoek naar een betrouwbare, goede en uiteraard prijs technisch een goede verzekering naast onze medicare.
Na zoeken op internet en het forum komen wij uit bij Medibank, HCF of Bupa.
Wie heeft hier ervaring in, en wat zouden jullie doen?
En hoe gaat dit in zijn werk met het aanvragen van het visum, we moeten dat bewijs leveren van dat we goed verzekerd zijn.
Wij willen graag onze NL verzekering opzeggen en dan in Ozz een private verzekering afsluiten.
Maar wij nemen aan dat we toch niet eerst een verzekering gaan afsluiten alleen voor het visum?? stel je voor dat het visum niet accoord komt, zitten we dan met die verzekering?
Maar goed de overheid wil weer bewijs van dat we verzekerd zijn om het visum uberhaubt af te sluiten..
What to do???

2. Hoe lang duurt het ongeveer voordat een 457 visum accoord is.
In dit geval word Jo gesponsord en Li gaat mee als de facto partner.
Dit brengt ons meteen bij vraag 3. Kan Li overal gewoon werken, omdat hij als de facto partner met mijn visum mee gaat?

Super bedankt alvast tot zover!!

Jo en Li
 
Hoi, welkom.

Ik weet niet overal wat op te zeggen, maar over het algemeen mag de partner van de hoofdaanvrager ook gewoon werken. www.immi.gov.au kan zeker veel leren over de exacte regels.

Succes verder.
 
Over het 2e kan ik weinig zeggen.

En over het 1e alleen, dat ik me pas hier heb aangemeld voor een Aussie private health insurance. Ik was in NL verzekerd en als ze daar naar gevraagd hebben (of ik goed verzekerd was), zal ik mijn NLse verzekeraar hebben opgegeven.
Hier heb ik me na lang dubben en veel vergelijken en navragen bij vrienden me aangemeld bij Bupa. HFC zit niet overal in Australie en ik zat vooral te twijfelen tussen Medibank en Bupa. Heb uiteindelijk dus voor het laatste gekozen.
Qua overbrugging had ik OOM verzekeringen. Dus hadden ze me er hier bij aankomst om gevraagd, dan kon ik aantonen nog steeds goed verzekerd te zijn. Ik ben relatief lang bij OOM gebleven, omdat ik me niet realiseerde meteen voor Medicare in aanmerking te komen, e.d..

Hopelijk helpt dit :)
 
Hey Jo en Li,

Welkom op het forum! Voor jullie vragen kan ik niet veel betekenen, maar dat komt vast helemaal goed op dit forum :)
Waar willen jullie gaan wonen?
 
Welkom en veel plezier met "ons" forum!

Wij hebben ongeveer een maand voor ons vertrek uit NL online een private health insurance afgesloten bij Bupa.
We hebben best veel tijd besteed aan een vergelijkend "warenonderzoek", maar voor ons kwam Bupa als gunstigste uit de bus. Later bleken enkele collega's en vrienden uit Sydney deze ook te hebben.
Er zijn enorm veel mogelijkhedennen pakketten en iedereen is anders, dus het loont om verschillende opties te bekijken.

Als overbrugging hadden wij ook OOM verzekeringen (online af te sluien).
Wij kozen vor een korte periode. Ingaande zodra de zorgverzekering stopte en gestopt een week na aankomst.
Eén van de 1e dingen die we na aankomst hadden geregeld was inschrijven bij Medicare. Bupa hadden we al in laten gaan, dus OOM was niet langer nodig.

Succes!
We zijn benieuwd naar jullie vervolg.
 
Welkom bij dit mooie forum! Ik denk dat je al voldoende hebt aangetoond dat je verzekerd bent als je aantoont dat je NL verzekering nu loopt en dat je het tussendoor via OOM doet. Daarna heb je dan een Ozzie verzekering. Meestal mag je als partner gewoon werken, als daar uitzonderingen op zijn zal het op zijn visum worden vermeldt.
 
Ook wij hebben gekozen voor Bupa, de goedkoopste visitor-cover. Wij hebben geen overbrugging via OOM gedaan omdat wij met Bupa konden schuiven met de datum, ook achteraf. Dus we hebben hem in laten gaan op de dag van visumaanvraag en konden we dit achteraf veranderen naar dag van aankomst en kregen we onze teveel betaalde premie terug.
Je kan niet eerst wachten op je visum en dan pas een verzekering afsluiten. Je hebt bewijs van je ziektekostenverzekering nodig om je visum te verkrijgen.
Ik heb verder nog geen ervaring met Bupa, heb net mijn eerste claim ingediend, de formulieren hiervoor zijn in ieder geval kort en begrijpelijk. :)
Wij zijn hier ook op een 457 visum (via werkgever echtgenoot), binnen een paar weken na aanvraag was dit visum gereed. Ik werk als partner ook gewoon hier, heb niet mijn visum hoeven laten zien. Er werd alleen gevraagd of we een werkvisum hadden en aangezien dat zo was, werd er verder niet moeilijk over gedaan.
 
Hi,

Ook wij zijn verzekerd via Bupa, eerst met MBF maar die zijn opgeslokt door de Bupa gigant. MBF was jaren geleden het voordeligst met goede 'cover'.

En ook mijn 457 visum werd binnen een paar weken toegekend, het duurde iets langer voordat mijn partner via mijn visum mocht werken, ongeveer 2 maanden. Al met al erg snel in vergelijking met andere visa.

Veel succes ermee!
 
Waarom wil je prive verzekering afsluiten?

Ik betaal niks, alleen de levy word van mijn belasting teruggaven afgetrokken. Dat is altijd nog goedkoper als prive voor mij.

1) Dat bewijs, ik heb mijn Nederlandse vgz en aparte reis verzekering laten zien en dat was voldoende.
2) Afhankelijk van veel factoren, beste is om immigratie te bellen en het te vragen. meestal zo'n 30min wachten laatste tijd dus heb geduld.
3)kan ik je helaas niet mee helpen,

Denk dat het vinden van een baan meer problemen oplevert als spouse zonder australian werkervaring.
 
Waarom wil je prive verzekering afsluiten?

Ik betaal niks, alleen de levy word van mijn belasting teruggaven afgetrokken. Dat is altijd nog goedkoper als prive voor mij.

Voor mijn 457 moest ik me prive verzekeren, tenminste dat stond toen bij de voorwaarden, niet dat dat ooit gecheckt is... Nu zou het niet meer hoeven (voor onze PR) inderdaad, maar het is een feit dat er lange wachtlijsten zijn voor veel operaties en met een prive verzekering kun je gelijk terecht bij specialisten en in een prive ziekenhuis, dat heb ik aan de lijve ondervonden met een liesbreuk in Darwin. Medicare dekt inderdaad veel, maar het kan zijn dat je er dan lang op moet wachten.

En het ligt er aan hoeveel je verdient of de levy meer is dan de eigenlijke verzekering of niet. Je kunt ook een 'hospital only' prive verzekering hebben en dan ben je niet zo gek veel kwijt, wij betalen met z'n 2-en $80 per maand, maar dat verschilt enorm per staat bizar genoeg.
 
De enige reden waarom wij nog de privéverzekering hebben naast Medicare is de ambulancevergoeding en de repatriëringkosten die vergoed worden. Als manlief overlijdt, moet ik terug naar Nederland en wil ik hem graag meenemen...;)
 
hallo! welkom op het forum en heel veel succes met alle voorbereidingen! kan jullie helaas niet veel helpen met jullie vragen, maar ben er van overtuigd dat er genoeg mensen op het forum zitten die dit wel kunnen, ik heb er in ieder geval veel aan gehad toen ik voor mijn visum ging.
wanneer denken jullie die kant uit te gaan en waar willen jullie je vestigen?

groetjes nicole
 
Ze gaan alle geen 457 visa s en heel veel andere visums niet meer afgeven!! te veel werkeloosheid!!!

Ik krijg het idee van de berichten in de media dat ze de 457 visa willen gaan beperken, niet helemaal niet meer afgeven. En er zijn nog steeds beroepen waar een enorm gebrek aan werkers is en dat zal zo blijven. Ze hebben het over een crackdown om regels aan te scherpen zodat er geen misbruik van wordt gemaakt en Australiers voorrang krijgen ipv automatisch buitenlandse werkers binnen te brengen.

http://www.theaustralian.com.au/nat...ed-for-crackdown/story-fn59niix-1226593759081

Hoe weet je al zeker dat je geen 457 visa meer kan krijgen?
 
ik zou gewoon een 457 doen zoals je plan was.

Volgens mij is er nog helemaal niks besloten en wordt er alleen gediscussieerd om minder mensen een 457 te geven, wat volledig terecht is.
 
ik zou idd zolang je geen officieel bericht hebt van de australische overheid gewoon voor de 457 gaan. buiten de discussie in het nieuws dat ze de regels gaan aanscherpen en ze minder buitenlanders willen halen voor werk denk ik dat er nog tijd overheen gaat tot ze dit (als het ook echt zover komt) geheel rond hebben...en laten we eerlijk zijn, het blijft australie. zulk soort dingen zijn niet van vandaag op morgen georganiseerd
 
Hi All,

Nou heb ik even een vraag over ziektekosten/medicare.

Kan iemand mij vertellen of fysiotherapie vergoed wordt door medicare (wss niet) en wat het me zo zou kosten gemiddeld per sessie?

Cheers!
 
Hi All,

Nou heb ik even een vraag over ziektekosten/medicare.

Kan iemand mij vertellen of fysiotherapie vergoed wordt door medicare (wss niet) en wat het me zo zou kosten gemiddeld per sessie?

Cheers!

Een deel van je kosten wordt vergoed, het is een standaardvergoeding per sessie voor een bepaald aantal sessies wanneer je bent doorverwezen door je huisarts. Het ligt er aan waar je bent en bij welke fysio wat je zelf extra moet betalen (gap fee). Als je een bulk billing fysio (of huisarts) kunt vinden, betaal je niets dan wordt alles door Medicare gedekt.
 
Een deel van je kosten wordt vergoed, het is een standaardvergoeding per sessie voor een bepaald aantal sessies wanneer je bent doorverwezen door je huisarts. Het ligt er aan waar je bent en bij welke fysio wat je zelf extra moet betalen (gap fee). Als je een bulk billing fysio (of huisarts) kunt vinden, betaal je niets dan wordt alles door Medicare gedekt.
Thanks voor de info! Heb je enig idee wat een fysio in oz over het algemeen zo'n beetje kost?
 
Back
Top