Emigreren, zonder er geweest te zijn?

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
Wij zijn er nog niet helemaal uit of we naar Australië willen gaan emigreren of naar een ander land. Waarom zijn we daar nog niet uit? Omdat we er nog nooit geweest zijn!

Waarom willen wij gaan emigreren? Omdat we alle twee toch wel erg veel houden van een volledige zomer en rust. Zodra de winter begint, zitten er twee saaie sjaggie ouwel***en in huis. Daarnaast zit elke week bij ons volgeramd met verplichtingen. Iets waar we zelf iets aan moeten doen. Dit zal nergens anders zijn, behalve als je jezelf aanpast. Toch geeft een zomergloedje over de dag een ontspannendere sfeer.

We zijn echter nog niet nooit in Australie geweest, er waren plannen om er aan het einde van dit jaar heen te gaan, maar wegens financiële redenen en persoonlijke verplichtingen was dit niet mogelijk. Nou zijn wij aan het twijfelen of we dat wel moeten doen. Waarom willen we naar Australie? Is dat vanwege een geromantiseerd ideaalbeeld van het land?

We willen een maand op vakantie naar Australië eind volgend jaar... Maar dat kost al gauw 5000 euro. Iets wat je goed kan gebruiken mochten we echt willen emigreren.

Zijn er mensen die verhuisd zijn, zonder er ooit eerst geweest te zijn? Zijn er mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten? Ik ben benieuwd naar jullie mening. Op dit moment neigt onze mening naar het eerst op vakantie gaan, ook al zal het wel een aantal maanden duren voordat we weer 5000 euro extra hebben gespaard.

Omdat we nog vrij jong zijn (midden twintigers) willen we het geheel niet te ver uitstellen. We hebben nu geen kinderen en een huurhuis.
 
Je kan beter proberen om een langere tijd te verblijven en met een lager accomodatiebudget rond te komen.
B.v 3 maanden en dan een campertje/busje kopen en daar in verblijven/slapen/eten....Dan kom je al een heel stuk verder. Maar het moet je wel liggen natuurlijk.

Groeten Steven
 
Stap op het vliegtuig en ga een jaar (of twee) op werkvakantie!!
Dat was het advies op de emigratiebeurs aan twintigers, je hebt nog jaren om definitief te gaan. :up:
 
Als je nog geen 30 bent zou ik zeker overwegen om op een WHV te gaan. Dan kun je in ieder geval een jaar lang werken en reizen en het land goed leren kennen. Als je dan 88 dagen in de landbouw werkt (onder voorwaarden) dan kun je je WHV met nog een jaar uitbreiden. Op die manier weet je wel of oz het land is waar je je leven wilt gaan doorbrengen.

Kijk ook even onder de zoekfunctie, er staat me iets van bij dat deze situatie eerder is voorgelegd.
 
Wij zijn beiden nog onder de bescheiden leeftijd van 30 jaar :D

WHV is dus een optie. Al klinkt het mij niet erg aantrekkelijk, correct me if I'm wrong: Je zou nu alles in Nederland van de hand moeten doen (2 jaar een huis huren is best prijzig als je er niet woont. Onderhuren is niet mogelijk). Dan in Australie voor 1 a 2 jaar een aantal zaken "op moeten bouwen" want je moet er toch leven, dan weer terug naar Nederland en hier "wat opbouwen" om vervolgens definitief over te gaan en daar wéér opnieuw iets opbouwen. Heh...

Ik ben wel een beetje spoiled/picky als het aankomt op werk. Ik werk nu in de marketing en dat wil ik blijven doen.

De kans is zeer aannemelijk dat we volgend jaar sowieso eens "gaan kijken" voor een aantal weken (of langer). Ik ga nog op zoek naar het andere topic. Bedankt voor de reacties so far!
 
Het is natuurlijk ook mogeljk om op een WHV te gaan en en er voorgoed te blijven als je het goed speelt.
Het enige wat je moet doen is een werkgever zien te vinden die je wilt sponseren...en voila..je staat op prioriteit nmr 1!!:smile:
 
Hoi

wij zaten in dezelfde situatie maar hebben de sprong in het diepe gewaagd en
ok makkelijk is het niet gegaan maar spijt hebben we zeker niet.
we zijn in 2008 "vertrokken" en afgelopen July voor het eerst op vakantie naar
Nederland geweest en dat heeft ons toch wel een beetje geholpen met de balans op te maken.
Spijt ?????? Nee nog geen haar op onze hoofd.

Suc-6 met jullie beslissing!

ps. wat doe je partner of heb ik dat gemist?

Groetjes
Monja
 
The family of 6 - hebben ook hun visum en zijn er nog nooit geweest. Gaan volgens mij in November hun visum valideren.

Maar waarom zou je een huurhuis willen aanhouden? Je spullen kan je misschien wel ergens opslaan... en je hoeft niet persé 2 jaar weg te blijven.. Just my 2 cents... :wink:
 
Ik ben er ook nog nooit geweest en op 6 oktober vertrekken we naar daar (als alles goed blijft lopen) op een 457 visa voor 4 jaar.
Wij hebben ons huis verkocht en hebben 2 kleine kindjes.

Mijn echtgenoot is er in juli voor 3 weken geweest om alles te regelen (niet echt nodig, maar vonden we gemakkelijker).
Maar daarvoor was hij er ook nog nooit geweest.

Je zal het toch voor jezelf moeten uitmaken of je het avontuur aan wil gaan.
Veel succes in elk geval met wat je ook beslist.
 
Hai hummer, mijn vriendin doet social work. Dat heeft overigens top priority voor een SS in WA.

kathren: Huurhuis houden we dan ook niet aan. We kunnen alleen niet onze meuk bij bekenden opslaan, daar is het teveel voor. Daarbij zitten we bij een huurstichting waar je minimaal x jaar ingeschreven moet staan wil je kans maken. Als we dan terug zouden komen, dan maken we een tijdje geen kans op een huis! :)

emigreren naar melbourne: Thanks, je hebt gelijk voor ieder is het anders.... Wel leuk om te horen wat de mogelijkheden en ervaringen zijn van anderen!
 
Zijn er mensen die verhuisd zijn, zonder er ooit eerst geweest te zijn? Zijn er mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten? Ik ben benieuwd naar jullie mening.
Vanuit een andere situatie, maar wij zijn nu bijna 2 jaar geleden naar Australie verhuisd zonder er ooit geweest te zijn en het bevalt ons prima hier. Waarom Australie? Omdat we een land zochten waar we als mixed couple (verschillende nationaliteiten) redelijk makkelijk heen konden gaan. Het was echter wel mijn tweede emigratie, dit keer vanuit de VS, dus mogelijk maakte dat de beslissing wat gemakkelijker.

Ik dank dat het succes van je emigratie erg afhangt van je instelling. Zolang je niet verwacht dat alles beter is in het andere land dan komt het allemaal wel goed.

Wat ik mij afvraag is wat jouw motivatie nu werkelijk is om te emigreren. Wat verwacht je elders te vinden? Klimaat is er een die je in Nederland niet zo gemakkelijk kan veranderen. Maar het argument dat je sociaal zo druk bent, dat heb je toch echt zelf in de hand en daar hoef je niet voor te emigreren. Het is een kwestie van "nee" leren zeggen. Maar voor de rest? Je geeft zelf al allerlei zaken aan waar je niet zo gemakkelijk afstand van wilt doen. En als je sociaal zo druk bent, dan heb je kennelijk veel familie en vrienden die je achter zou laten en voor langere tijd niet meer zal zien. Is dat wat je werkelijk er voor over hebt om een beter klimaat op te zoeken?

Uiteindelijk is het jouw besluit natuurlijk, maar ik dank dat het belangrijk is dat je helder voor ogen hebt waarom je uit Nederland weg wilt (dingen die je in Nederland niet kunt veranderen) en wat je van je nieuwe thuisland verwacht. Zonder dat is er een goede kans dat het je teleurstelt. Als je dan weet wat je in je nieuwe bestemming wilt vinden, dan maak je een lijstje van landen die die verwachtingen zouden kunnen vervullen (emigratiebeurs kan je hierbij helpen denk ik) en dan ga je strepen. Als je dan op Australie uitkomt, dan ben je op dit forum op de juiste plek...
 
Een vrij late reactie ondertussen. Het is inderdaad belangrijk dat je niet met de verkeerde redenen ergens anders heen gaat. Wij zijn ons er volledig van bewust niet naar het paradijs te gaan (tenzij we halverwege neerstorten met een vliegtuig.....flauw grapje *kuch*).

Het belangrijkste voor ons is het klimaat, de ruimte, en een (voor mij) niet te beschrijven gevoel. Dat is misschien stom en gevaarlijk (kalverliefde) - al kan je aan mijn forum join date wel zien dat het al ff speelt :grin:

Na het lezen van alle adviezen zijn we in stevig beraad gegaan. We zijn er nog niet helemaal uit, het enige gevoel wat we hebben is dat we het lastig vinden "om er een jaartje" tussenuit te gaan. Dat klinkt voor ons gevoel niet als een goede optie.


De aanvliegroute die we hoogstwaarschijnlijk gaan nemen is een middenweg tussen emigreren zonder er geweest te zijn en eerst op vakantie gaan. We gaan voor een permanent visum, zodra die binnen is gaan we 6 weken "op vakantie" naar Australie, waarbij we ons focussen op: Een indruk van het land krijgen en van diverse gebieden. Onderzoeken of we er echt willen wonen en leven en zo ja waar. Als dit beantwoord is, kunnen we in die periode al op zoek naar werk. Althans ik niet, want ik wil vanuit thuis werken voor mezelf.

Waarom wel/niet direct emigreren of eerst een tijdelijk visum?
Het voordeel ten opzichte van direct emigreren: Je verbrandt nog niet de bruggen achter je, merk je in die 6 weken dat het niks is dan ga je gewoon naar huis alsof er niks gebeurd is.

Het nadeel ten opzichte van direct emigreren: Dubbele ticketkosten (a 2000 euro)

Het voordeel ten opzichte van eerst een temporary visum: Je kan in die periode al werk gaan zoeken en als je besluit te gaan hoef je niet nog eerst het hele permanente visum traject in te gaan.

Het nadeel ten opzichte van eerst een temporary visum: Als je niet besluit te gaan, heb je wel de kosten en lasten gehad om het permanente visum te krijgen.
 
Ik ben benieuwd voor welk visum je wilt gaan. Permanente visums zijn eigenlijk alleen te krijgen wanneer je minimaal 2 jaar in Australie gewoond hebt, en:
- je hebt familie in Australie, of
- je partner heeft de Australische nationaliteit of een permanent visum, of
- je werkgever sponsort je en je hebt een paar jaar voor die werkgever gewerkt.

Tenzij ik iets over het hoofd zie, heb je in alle andere gevallen een tijdelijk visum. Voor zover ik weet zijn de skilled visa ook tijdelijk voor de eerste 2 jaar, maar dit weet ik niet zeker. Ik zit hier nu op een defacto partner visum (= Vriendin is Australische) en zelfs dat visum is tijdelijk. Na 2 jaar kijkt de regering of je nog steeds bij elkaar bent, en dan pas wordt het een permanent visum.

Ik ben daarom erg benieuwd hoe je aan een permanent visum wilt komen zonder in Australie geweest te zijn.
 
Dan kan dit forum je nog een hoop leren ;)

Je ziet de nogelijkheid over het hoofd die volgens mij het meest wordt gekozen voor een permanent visum (weet ik niet zeker): een visum op basis van je beroep als er een tekort is aan deze beroepen in Australië.

Je hebt skilled independent (175), state sponsored skilled independent (176) en regional sponsored (weet de code niet). Miaachin zijn er zelfs nog wel meer opties. Deze drie zijn alle drie permanente visa.
 
Sorry, realiseerde me net de skilled mogelijkheid. Wist niet dat die permanent is.

Edit: lijssie voor wie interesse heeft:
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/visa-options-outside.htm
 
Beetje laat maar toch, wij zijn geëmigreerd naar Australië zonder er ooit geweest te zijn :)

Het idee was, als het niet bevalt, kunnen we altijd terug (toegegeven, een flinke smak geld armer, maar toch...). We zijn ondertussen alweer ruim drie jaar verder en nog steeds bevalt het ons hier prima. Inderdaad ook Australië is geen paradijs, er zijn voor en nadelen aan verhuizen naar Australië. Als je chagrijnig word van Nederlandse winter, afhankelijk van waar je woont heb je hier mogelijk te warme of te natte zomers, cyclonen, overstromingen en bosbranden (pas twee van de drie mee gemaakt in drie jaar tijd, en ben lid geworden van de rural fire brigade dus de 3e kan ik hopelijk mee oplossen :). Salarissen liggen hier veel verder uiteen dan in NL, dus mogelijk dat je er financieel op achteruit gaat, vakantiedagen kwijt raakt, zwangerschapsverlof kwijt, makkelijker je baan kwijt kan raken, ... Sociale voorzieningen zijn ook veel beperkter en politiek een stuk rechtser (al maakt huidige NL regering ook enge sprongen). Het is echt een pokke end van NL vandaan dus even op-en-neer zit er niet in. Maar, Australië is machtig mooi en groot en je mag hier veel meer jezelf zijn, etc...

We hadden wel zo veel mogelijk gelezen en de potentiële locaties met elkaar vergeleken, virtueel bezocht met google earth, uitgezocht hoe bereikbaar ze waren (vliegveld, welke vluchten en hoe duur). Europa past qua oppervlak makkelijk in Australië, als je niet in een grote stad terecht komt, besef hoe ver weg je bent en of dat acceptabel is voor jullie. Afhankelijk van je beroep kan het zijn dat je grootste kansen zijn ergens rural (Australië is wel erg van eigen volk eerst, en eigen volk wil voornamelijk in de grote steden, dus buitenlanders mogen de skills van de rural area's opkrikken).

Jaap
 
Wij zijn goed voorbereid en bekend naar Australie gegaan, was er al een paar keer geweest voordien. En voor ons is het ook niet allemaal gelopen zoals we dachten... dussssss, might be overrated dat je alles gezien en gekauwd moet hebben. Veel zal liggen aan je eigen instelling en een beetje mazzel.
Succes!
 
Back
Top