Coronavirus in Australië

We zitten aan de smashed avo in SE QLD. Richting de NSW-QLD border stonden er wel borden dat je van te voren een toegangspas aan moest vragen. Dus even wachten op bereik pompidompidom en dat toen online gedaan (was nieuw voor ons, niet eerder over gehoord maar dat kan aan mij liggen)

Voelt goed om weer eens een echte reis te maken. Hang in there Melbz (en Sydney)

Met Canberra plates zul je niet al te veel problemen moeten ondervinden in QLD, met VIC plates is het een ander verhaal. Een collega zijn partner rijdt nog steeds op VIC plates rond terwijl hij al een jaar in Cairns woont en is al 3x aangehouden en moest alle papieren en rijbewijs laten zien etc. Ze zijn heel grondig! Goede zaak!
 
We moest bonnetjes laten zien van de reis bij de grens, om te bewijzen dat we niet door Sydney gereden waren. Anders was het wellicht al einde verhaal geweest. Even tanken in Campbelltown, Sydney en plots sta je op de unwanted lijst.

Goed dat we ‘binnen door’ gereden zijn. 👍
 
Richting de NSW-QLD border stonden er wel borden dat je van te voren een toegangspas aan moest vragen. Dus even wachten op bereik pompidompidom en dat toen online gedaan (was nieuw voor ons, niet eerder over gehoord maar dat kan aan mij liggen
De noodzaak voor het invullen van een border declaration wordt al van voor het opengaan van de QLD border gecommuniceerd in de media. Ik dacht dat jij toch aardig bovenop het nieuws zat.
 
De noodzaak voor het invullen van een border declaration wordt al van voor het opengaan van de QLD border gecommuniceerd in de media. Ik dacht dat jij toch aardig bovenop het nieuws zat.

de beruchte A4’s op je windscreen
 
Ik zal maar eens "on topic" reageren op dit draadje, voor diegene die geinteresseerd is. Hoe gaat het met mij?

Werkende voor Qantas, het zijn nogal roerige tijden. Twee weken terug zijn de ontslagrondes begonnen, 6000 (20%) man/vrouw eruit voor het hele bedrijf, "slechts" 10% voor de divisie waar ik in werk. Mijn manager en zijn manager zijn vertrokken, ons team is gelukkig bespaard gebleven nadat we al de meeste contractors waren verloren (maar met een nieuwe rapportagelijn is het nog even afwachten hoeveel er gaat veranderen). Diverse andere mensen waar ik jaren mee gewerkt of gesocialiseerd heb zijn er ook uit (sommigen hebben bijna hun hele werkleven voor het bedrijf gewerkt). Voor piloten, cabin- en grondpersoneel, en hoofdkantoor is men nog bezig met vrijwillig vertrek voordat management ze aan gaat wijzen. En 15000 werknemers nog op non-actief. Het plan was om bij eind juli 30% van het domestic network in the lucht te hebben, maar met de huidige situatie in VIC is dat nog maar een droom. Dus nog meer onzekerheid voor die mensen.

Maar het werken van huis uit, in plaats van 2x 2 uur in openbaar vervoer iedere dag, bevalt prima. En het lijkt er op dat het terugkeren naar kantoor voorlopig (en mogelijk permanent) optioneel blijft. Aan de Central Coast zijn al lange tijd geen nieuwe gevallen, dus we doen gewoon onze dagelijkse dingen met slechts in achtneming van het afstand houden.

Ondertussen... de familie in Nederland is okay en geen reden om zorgen te maken omdat het daar redelijk onder controle is. De schoonfamilie in Peru daarentegen, dat houdt de gemoederen wel bezig. Peru is geloof ik na Brazilie het meest getroffen Latijns-Amerikaanse land. De lockdown, die ze rond dezelfde tijd als Australie begonnen maar nog harder toegepast, heeft totaal geen effect gehad. Daar zijn een aantal oorzaken voor aan te wijzen, waaronder lage sociaal-economische status waar velen onder vallen, corruptie, en beperkte educatie. Dat laatste zie ik enorm terug op facebook waar de grootste onzin de ronde doet. De mensen zijn gewoon op zoek naar hoop. Maar het ergste is nog wel dat nu de overheid is gezwicht voor de druk van de gemeenschap om een medicijn tegen parasieten uit te delen aan de bevolking als "preventief" medicijn tegen covid19, terwijl er nog geen enkel klinisch geverifieerd bewijs is dat het enig positief effect heeft in de behandeling van covid19 patienten (en wordt dus ook afgeraden door WHO en nationale organisaties zoals de FDA). We zijn dus de familie aan het informeren dat het waarschijnlijk niet zo goed idee is om aan dit massale experiment mee te doen. Ondertussen leeft een van mijn schoonbroers op absoluut niets (geen werk, geen gezondheidsverzekering) in een kamertje van 3x3 in Lima, hoeft mijn schoonvader niet naar zijn werk te gaan (bescherming van ouderen) maar heeft hij nu wel genoeg van zijn tuintje gezien, en is een tante en haar vijf zonen inmiddels hersteld van covid19 besmetting.

Daarmee vergeleken gaat het met mij dus fantastisch!
 
Klinkt heftig allemaal @slatsr. Lijkt me erg vervelend om zoveel onzekerheid op werk te hebben en een schoonfamilie in Peru. Ik ben op een gegeven moment gestopt om het meeste nieuws buiten Australie te volgen, werd wat te veel allemaal.
 
Ik volg het nieuws zowel overzee als hier met extreme mate (wat verklaard dat de pas dus nieuw was voor me...)
Er is niet veel wat je er aan kunt doen. Ik weet wat er in Canberra gebeurd en dat is het wel een beetje.
 
@slatsr Blij te horen dat je in ieder geval voorlopig nog werk hebt, dat is een zorg minder. Maar ik kan me helemaal voorstellen dat jullie je zorgen maken over de familie in Lima.
 
Voor wat luchtigheid ;)


😁 almond milk latte 😁

Had hem gezien maar dacht zal niet de eerste zijn om onze Melbournians te kakken te zetten
(Of Sydneysiders of Adelaideans)

Een mooie set stereotypes 👍 De dressed in black blijft wel één van mijn favorieten na ‘The Circle’ ol Domain.
 
😁 almond milk latte 😁

Had hem gezien maar dacht zal niet de eerste zijn om onze Melbournians te kakken te zetten
(Of Sydneysiders of Adelaideans)

Een mooie set stereotypes 👍 De dressed in black blijft wel één van mijn favorieten na ‘The Circle’ ol Domain.

This is called fashion!

Haha, ja die term gebruiken wij nog regelmatig. We waren enorm trots toen we in Noosa waren en iemand zei dat we zeker uit Melbourne kwamen. We beseften pas later hoe overduidelijk het was :p
 
Nog nooit versleten voor Melburnians, hoewel Mr. Emulate een heuse geboren en getogen is. Zal zijn shabby looks en platte koffie wel zijn, en mijn gebrek aan koffie, sense of fashion and thick Dutch accent.
 
Nog nooit versleten voor Melburnians, hoewel Mr. Emulate een heuse geboren en getogen is. Zal zijn shabby looks en platte koffie wel zijn, en mijn gebrek aan koffie, sense of fashion and thick Dutch accent.

Ik lift mee op Annelies met d'r Doc Martins hoor. En we beledigen dagelijks de lokale barista door om een bodempje koffie te vragen in een grote beker met melk en ijsblokken.
 
Hoe staat iedereen ervoor. De berichten in Melbz zijn nog steeds niet hoopgevend zeg maar :( Na een paar goede dagen nu weer een uitschieter. En als je dan leest dat bij door-knocks mensen die in quarantaine hadden moeten zijn doodleuk naar hun werk gegaan zijn is dat ook niet verwonderend. Verbaas me daar wel een beetje over, lijkt me dat men in Melbz nu wel weet wat wel en niet toegestaan is als je onder quarantaine gezet wordt... maar weet de details verder niet dus... wie weet mis ik iets.

En dan hebben we mensen die het systeem riggen, door van Melbz naar Sydney te vliegen en dan naar Brissie en dan verzwijgen dat ze uit Melbz komen(?) Anyway, aan eikels geen gebrek lijkt het...

Maar laten we ons focussen op de dingen waar we controle over hebben....
Hoe is het met @Emulate? Zijn we er nog?
En de rest ook nog een beetje aan het werk allemaal? Of droogt het op her en der?
 
Ik meen gehoord te hebben op ABC News dat de uitschieter van vandaag weinig te betekenen heeft op het geheel. In Melbourne hier zijn we pas 2 weken in lockdown 2.0 en gevolgen worden pas over langere termijn zichtbaar. Ik meen ook gehoord te hebben dat het allemaal wel meevalt, door de bank genomen vinden besmettingen in community plaats en niet meer van buitenaf. Het grootste probleem in VIC zijn de bejaarden- en verzorgingstehuizen. Maar ik ben geen deskundoloog en ik blaat ook het nieuws maar na. Feit is dat Dan Andrews pissed is dat er altijd weer gekken zijn die de sport van het willfully ignorant testen van de wetten en regels tot kunst hebben verheven. Het enige machtsmiddel dat nog rest is beboeten met opsluiting. Krijg je daar weer hotspots. Ik ben wel blij dat die twee liegende rondreizende tuthola's met naam en foto's genoemd worden op het nieuws. Volgens mijn lawyer husband is het opzettelijk bijdragen aan het verspreiden van het virus een criminal offense, en hebben zowel de staat als de federatie onder de state of emergency compleet andere bevoegdheden dan normaal.

Ik heb ook al een vergelijking gehoord met HIV. Het gaat nooit meer weg, we moeten ermee leren leven en voorgoed ander gedrag gaan vertonen.

In NL lopen de besmettingen ook weer hard op volgens mijn informanten. Daar ontstaat nu dezelfde mondkapjesdiscussie en zijn er in de grote steden al regels doorgevoerd. Dan valt me op hoe gelijkmoedig en verstandig de meeste Melburnians zijn. Hier geen grote maskersdebatten, we doen wat wordt gevraagd door de bank genomen. In NL is het internet ontploft toen die maskerwet er kwam.

Ik ben mijn beide banen kwijt. De bank zit in economische recessie en heeft het project waar ik aan werk afgeblazen, het is geen core business. Mijn andere baan als begeleider van een demente mevrouw is on hold gezet omdat ik er te ver voor moet reizen en dus te veel contacten heb onderweg. Financieel hebben we geen problemen dankzij buffers en pensioen. Of dat zo blijft weet ik natuurlijk niet, ook pensioenfondsen en spaarbanken hebben te lijden van de crisis. Ik had vandaag al de eerste renteverlaging te pakken.

Emotioneel/mentaal hebben we het prima naar onze zin. Het is koud, dus binnen lezen, schrijven, studeren en koken bij de open haard bevalt ons best. Maar ik weet niet of er op termijn weer voedsel- en pleepapiertekorten of -rantsoenen gaan ontstaan. Dan zal het wel anders gaan voelen.
 
Last edited:
@Emulate je lawyer husband heeft gelijk. Government kan state of emergency afroepen en wetten invoeren zonder referendums te houden. Human rights schending en wat al die idioten (Bunnings Karen) schreeuwen is absoluut niet van toepassing. Die idioten uit QLD hangt 5 jaar cel boven het hoofd hoorde ik vanmorgen (criminal offence) Ik hoop dat ze er een example van maken en lekker gaan brommen. Ze zagen er ook niet al te intelligent uit, maar dit soort mensen kosten de economie zoveel geld. Niet eens te beginnen over de health threats. Echt kl*te
 
Goed om te horen dat het Emotioneel op orde is @Emulate :up:

Wat opviel is dat er niemand genoemd is waardoor we echt weer in de shit zitten, (de bewakers enz.) maar wel deze twee. Ik weet niet wat het verschil is tussen aanrommelende bewakers of aanrommelende party-goers? Apart...

The guards allegedly at the centre of Melbourne’s second wave of infections (still recording record daily increases and multiple fatalities) have not been publicly named or had their photographs released."

Anyway, wellicht maar een rolletje WC papier extra in reserve houden in Queensland too? ;)
 
Goed om te horen dat het Emotioneel op orde is @Emulate :up:

Wat opviel is dat er niemand genoemd is waardoor we echt weer in de shit zitten, (de bewakers enz.) maar wel deze twee. Ik weet niet wat het verschil is tussen aanrommelende bewakers of aanrommelende party-goers? Apart...

The guards allegedly at the centre of Melbourne’s second wave of infections (still recording record daily increases and multiple fatalities) have not been publicly named or had their photographs released."

Anyway, wellicht maar een rolletje WC papier extra in reserve houden in Queensland too? ;)

is ook vreemd, want deze guards zijn geen haar beter. Misschien treedt QLD wat harder op tegen dit soort dissonanten dan VIC.

We hebben op dit moment ruim 200 rollen in de kast. Vaste prik: elke keer als we naar de shops gaan nemen we een pack dunny paper mee. Better safe than sorry.

overigens,wat de dames gedaan hebben is zeer zeer dom.
Maar om met naam, toenaam en foto genoemd te worden vind ik persoonlijk veel te ver gaan.
 


OFX
Back
Top