Aussie music

Lo,

Who would have thought, me like, The Nosebleed Section :)

Gurrumul is ook interessant, maar daar kan ik maar zoveel van hebben.

Weet niet of ze al genoemd is, maar Gina Jeffreys (http://www.youtube.com/watch?v=O_sFSSo7QNQ), country, klinkt ook lekker. Vaak in 1 adem genoemd met Beccy Cole en Sarah Storer.

:)
 
Het jaar 2009 is een goed jaar voor de liefhebber van Australische muziek. Veel nieuwe CD's, denk aan die van Eskimo Joe, Jet, Wolfmother, Dappled Cities. Schijnt zelfs een nieuwe CD van Powderfinger aan te komen, kan absoluut niet wachten. Wel lijkt het er een beetje op dat een aantal bands over hun top zijn, vooral de nieuwe van Jet vind ik maar een slap aftreksel van hun eerste 2 CD's.

Nu maar hopen dat Wolfmother me weer uit m'n dak laat gaan op wat heerlijke rampestampende muziek. :music:

Overigens weet ik niet of iemand al de debuut CD van Paul Dempsey(something with for kate, frontman) heeft gehoord? Vindt het persoonlijk heerlijke muziek.(www.myspace.com/pauldempseysolo)
 
Misschien niet zo bekend maar toch best goed is  Marisa Yeaman,ze was ooit eens op een australie beurs bij amsterdam in 200?
http://www.youtube.com/watch?v=hGPkvVCkTNc Dit is wel een heerlijk nummer"no fences''.
Als ik de eerste zinnen hoor krijg ik kippenvel ''there's dust in my mouth but i'm smiling.We're heading south the way the crow flies"
 
Ik vind het nieuwe album van Xavier Rudd zo bijzonder mooi dat ik het niet kan laten om dit topic omhoog te schoppen. :p

Koonyum Sun heet ie en Xavier heeft dit samen gemaakt met een duo uit Zuid-Afrika: Izintaba. Ik vind het bijzonder omdat de nummers een mix zijn van Australische en Afrikaanse elementen. Zo hoor je in het nummer Badimo de didgeridoo met Afrikaans gezang en drum op de achtergrond, echt heel mooi! Hieronder het nummer Sky To Ground en Breeze.

-> http://www.youtube.com/watch?v=mylLrzArCHE
-> http://www.youtube.com/watch?v=bLLXaato4Ls
 
Heerlijk...

Xavier Rudd een aantal jaar trug op Lowlands gezien, helemaal super!

Wild Marmalade is trouwens ook heel erg goed! :up:

:smile: Betty
 
Er is zoveel moois dat uit het land komt, een kleine greep uit mijn collectie..

Cut Copy, Bag Raiders, Miami Horror, Sia, Cold Chisel, Powderfinger, Wolfmother, Savage Garden, Air Supply, Angus & Julia Stone, Skyhooks, The Sleepy Jackson en Empire Of The Sun.

En voor de liefhebbers van de club/bar :

Sam La More, PNAU, The Presets, Denzal Park, Hook 'n Sling, Flight Facilities(!), TV Rock en Yolanda Be Cool(en dan niet We No Speak Americano..)

De nieuwe single van Darren Hayes, 'Talk Talk Talk' (en 'Angel'), is trouwens top.

Maargoed, ik kan nog wel even doorgaan maar zo heb je wel een flinke lijst aan nieuwe bands denk ik zo... ;)
 
Back
Top