Eind fase

edwin

New Member
Hi allemaal,

Wij willen eigenlijk onze aanvraag begin volgend jaar er uit doen en dan ook de medical en goedgedrag frontloaden. Vervolgens willen gaan reizen tot we een approval hebben. Kan ik in de tussen tijd tussen inleveren en approval nog veel vragen verwachten? Als het goedgekeurd is moet je dan je paspoort opsturen om een visum er in te krijgen of krijg je een brief thuis/e-mail van goedkeur en reis daar dan mee?
We willen namelijk van uit het reizen in australie eindigen ( & paspoort bij ons houden) en dus binnen komen op de Skilled Independent Offshore.

Iemand een goed advies??

Groet

Edwin
 
Hoi

Frontloaden moet je pas doen als je je ontvangstbevestiging hebt en dus ook je inschrijf nummer.
Dit nummer kun je gebruiken om gegevens die je later opstuurt bv je medicals en vog in je dossier te krijgen.
Als alles goed gaat hoor je tot je je visum krijgt niets meer ( best wel frustrerend)
Je hoort wanneer je co word toegewezen maar vaak ook direct of je je visum hebt.
Dan moet je aangeven waar je je visum in je paspoort laat zetten ( normaal berlijn)
Je mag dat niet in Oz doen, als je daar op dat moment bent moet je het land uit ( bali of nieuw zeeland of zo)
Daar 5 dagen verblijven en je visum laten plakken, weer terug naar Oz en voila je visum is geldig.
Best simpel eigenlijk!!!!!!!

Ik hoop dat ik met dit verhaal compleet goed zit

Succes

Groetjes Kees
 
Kees bedankt voor je reactie... en helder!
Betekent dat dan ook dat als ik tegen die tijd in bv. Zuid-Afrika zit ik daar mijn visum erin zou kunnen laten zetten? Of moet dat in Berlijn?
En als ik nog buiten Australie ben kan ik dan met de approval letter alleen naar binnen of moet dat met het visum in je paspoort.
Het punt is dat ik niet eerst weer terug wil naar Nederland/Berlijn maar gelijk door vanuit Afrika....

Groet

Edwin
PS waar woon je zelf nu in OZ?
 
Tegen de tijd dat je visum goedgekeurd is, zal je case officer vragen bij welke ambassade je je visum in je paspoort wilt laten zetten.

verder zou ik zeker aangeven dat je gaat reizen, en dus bij voorkeur correspondentie per email wilt ontvangen zodat je weet wanneer je visum afgegeven kan worden.

sab
 
Ik moest destijds naar Parijs.

Zijn er meer die dat daar moesten ophalen of laten opsturen.
Ze zitten naast de eifeltoren, je komt buiten en je loopt tegen de voet van het ijzerwerk.

Jack :evil:
 
Hoi,

Wij hadden tussenstop in Singapore voor een verblijf van drie dagen. Onze agent, Ray Brown, heeft vervolgens geregeld dat wij het visum in Singapore bij Australische ambasade konden ophalen.

Succes!

groeten Wim
 
Risky, maar als het werkelijk daar is dan is het goed geregeld van je.

Ik kreeg te horen dat het visum naar Parijs ging!!?.
Ik dus Parijs bellen en vragen wat de mogelijkheden zijn betreft het in bezit komen van mijn visa.
simpel, kon het ophalen of ze stuurde het op. dat ging uiterste 2 weken duren met de visa in mijn paspoort zetten en weer terug sturen + 1 week ruim geteld van het opsturen van mijn paspoorten naar Parijs.
Geen probleem want ik had zo'n 25 dagen todat mijn plane de lucht in ging.
Na 20 dagen rustig wachten geen visum in de bus.
21ste dag , toch maar is bellen, helaas ik kwam er niet door.
Internet afgepluist naar meer telefoonnummer en weer bellen, kreeg ik zo'n arrogante bimbo aan de lijn die zei dat het zeer druk was en of ik volgende week terug kon bellen......Dus nog een keer alles uitleggen zei ze , of ik een copie vann mijn paspoort kon opsturen??... toen viel per ongeluk de hoorn op de haak.....

22ste dag Mails gestuurd naar hopelijk het juiste adres en faxen gestuurd.
23ste dag word ik gebeld door de Austraulische ambassade in Parijs dat ze de fax hadden ontvangen en dat ik de volgende dag mijn paspoort kon ophalen.
24ste dag naar parijs gecrost en weer terug ( heel wat regen gezien en files).
25 ste dag naar KLM met mijn visa in mijn paspoort.

Zoals ik zei , dat heb je goed geregeld..... als het werkt (als ze meewerken).

Jack :evil:
 
Nomaals dank jullie reacties!
Goed om te lezen dat jullie hem in Singapore op konden halen...hoe heb je dat aan kunnen geven, gebeld of geschreven...

Achteraf grappig om te horen van de race naar Parijs en terug....!

Heb je persoonlijk contact met je case officer dan? Ik moet hem dan zeker laten weten dat we aan het reizen zijn en contact kunnen houden per email... en een ambassade onderweg uitzoeken!

Hoe bevalt het leventje in Aus. zo'n  beetje?? Ben benieuw naar verhalen.

Groet
Edwin
 
Hoi

Je kunt dus inderdaad aangeven waar je je visum op gaat halen (wel op een Oz ambassade natuurlijk)
Kontact altijd via email doen, dat kun je overal checken.

Succes verder

Groetjes kees
 
Beste Edwin,

Volgens mij kun je je visum bij elke Australische ambassade krijgen( althans degene die gemachtigd zijn om paspoorten uit te geven). Je gegevens zitten in de computer en men draait deze gegevens uit op een mooie sticker, die wordt vervolgens in je paspoort geplakt. Onze agent Ray Brown heeft een week voordat wij vertrokken, middels email de ambassade in Singapore op de hoogte gesteld van onze komst. Deze mail werd vervolgens bevestigd, waarvan wij een afschrift kregen.
Grappige was nog dat toen ik in ambassade arriveerde, 's morgens om 09.00 uur, er een rij stond niet te geloven. Ik moest een nummer trekken, echter de keuze die ik wilde maken stond er niet bij. Toen even naar voren gelopen en en meneer achter de balie gevraagd wat de bedoeling was. Hij vroeg naar mijn paspoort en dat van mijn vrouw en kinderen. Na een uur werd ik omgeroepen en werden de paspoorten terug gegeven voorzien van de visa. Perfect!

groeten Wim
 
Goed nieuws zeg!

Ik ga zeker aan even de correspondentie zoveel mogenlijk via email te doen en dan een ambassade onderweg uitzoeken!

Bij het certificeren van de copieen door een notaris...  in welke orde van grote praten ik dan qua kosten, hebben jullie daar nog enig idee van?

Hoe is de sociale aansluiting in Australie jullie bevallen?... is het gemakelijk mensen te ontmoeten en kenissen op te doen of zijn de australiers een beetje gereserveerd en is er altijd een kleine taal barriere?

Bedankt voor de advizen zo ver!
Groet
Edwin
 
Het certificeren heb ik laten doen door een beedigd vertaler
Dan heb je ze direct in het engels waarmee je ook bij een solicitatie indruk kunt maken.

Groetjes Kees
 
Ik zou, wat certificeren betreft, even rondbellen naar verschillende notarissen. Wij hebben het namelijk gratis kunnen doen bij de notaris. We hebben er 3 gebeld en de een had geloof ik 5 euro per document en de andere 70 euro voor 10 documenten en de 3e deed het wel gratis. We zijn daarna nog een paar keer terug geweest en het was telkens geen probleem. We hebben een grote slagroomtaart afgegeven bij de notaris om ze daar te bedanken voor alle moeite :)
 
goed gedaan Annemiek! Ik was 15 euro per velletje kwijt maar kreeg ze wel dubbel... De andere notaris die int zelfde gebouw zat heeft me wel gematst, de ander niet en op dat moment moest ik direct een gecertificeerde kopie hebben... Rondbellen loont zeker de moeite!
 
Hoi Edwin,

Wij hebben een agent gebruikt, Ray Brown van voormalig TIG, deze was gemachtigd om te certificeren. Hij heeft dit dus voor ons gedaan. Dat zat dus bij de prijs inbegrepen.

Mbt socialiseren. Wij hebben tijdens onze rondreis van 4 maanden heel veel leuke mensen ontmoet. Hier in Emerald Beach, vlakbij Coffs Harbour, hebben wij veel mensen ontmoet middels de sportclubs van onze kinderen (voetbal en judo). Van die gereserveerdheid heb ik nog niet veel gemerkt. Kijk een kop koffie scoren om 21.00 uur in de avond lukt mij hier niet. De mensen die ik ken gaan doorde weeks redelijk vroeg naar bed en staan vroeg op. In het weekeinde wordt er echter regelmatig een bbq opgestookt. Bring your own, hartstikke gezellig.

Mijn advies, wordt lid van een sportclub!

groeten Wim
 
[quote author=mariekske link=topic=7841.msg102141#msg102141 date=1194348386]
goed gedaan Annemiek! Ik was 15 euro per velletje kwijt maar kreeg ze wel dubbel... De andere notaris die int zelfde gebouw zat heeft me wel gematst, de ander niet en op dat moment moest ik direct een gecertificeerde kopie hebben... Rondbellen loont zeker de moeite!
[/quote]

Ja he ;) Ze vonden het nog enorm leuk dat we die taart kwamen brengen :)

Ik merk dat ik zelf wat gereserveerder ben :) Ik zou bijvoorbeeld niet snel bij mijn nieuwe buren aanbellen om mezelf voor te stellen ofzo. Misschien moet ik het me in Oz straks toch maar eens aanleren om wat opener te zijn en wat meer open te staan voor mensen die praatjes aankmopen enzo ;)
 
Idd helemaal mee eens; open opstellen!
En Wim sport verenigingen en clubs zorgen natuurlijk prima voor sociale contacten!
Waar wonen jullie / zijn van plan te gaan wonen.
Wij willen zelf rond Brisbane gaan wonen!

Edwin
 
Back
Top