en dan.....the flu???

lizzyhas

XPdite Sponsor
Ja hoor, er is weer een drempel gerezen of toch niet???
Ik zit me te bedenken wat er gebeurt als hier ook gevallen van de varkensgriep gaan voorkomen, komen we dan Aus. nog wel in????

Ook in Sydney is 1 geval inmiddels waarvan de test eind vd week laat zien of het wel of geen flu is.

ze zijn ook op zoek naar 22 andere reizigers die op een vlucht hebben gezeten vanuit Mexico, waarvan 1 nsw.

Is het verstandig je te enten als je richting Aus gaat, is het een idee de GGD te bellen, twijfel twijfel , of even afwachten???
 
Volgens mij is er geen probleem zolang je maar niet recentelijk naar Mexico op vakantie bent geweest (of daar in de buurt..) Kun je je er tegen inenten dan? Volgens mij zijn er wel middelen die helpen, maar nog niet die je echt beter maken of zorgen dat je gezond blijft. Bij SARS in Azie werden ook niet alle grenzen gesloten? Ik zou gewoon even afwachten..
 
Voor zover ik weet kun je je er nu nog niet tegen inenten. Ze zijn in de VS wel bezig met een vaccin, maar wie weet wanneer dat af is, tegen die tijd is dit hele gebeuren misschien al wel achter de rug.

Ik zou me er niet zo druk om maken, je doet er weinig tegen... En inderdaad, kijk naar SARS en de vogelgriep, toen gingen de grenzen ook niet dicht.
 
Er zijn hier nu 90 gevallen van FLU die worden onderzocht... Vindt het nogal wat hoor. Van mij mogen ALLE grenzen voorlopig dicht! Hoe rot het ook is als je net een vakantie hebt gepland. Hier zit toch niemand op te wachten. Het verspreidt zich aardig snel.
 
[quote author=Lin link=topic=9996.msg137642#msg137642 date=1240923812]
Er zijn hier nu 90 gevallen van FLU die worden onderzocht... Vindt het nogal wat hoor. Van mij mogen ALLE grenzen voorlopig dicht! Hoe rot het ook is als je net een vakantie hebt gepland. Hier zit toch niemand op te wachten. Het verspreidt zich aardig snel.
[/quote]

90 al ??!!!
Sjeezus, ik vind het maar eng worden hoor  :|


P.s Lin, wat een goeie avator heb je nu  :up:
 
[quote author=Lin link=topic=9996.msg137642#msg137642 date=1240923812]
Er zijn hier nu 90 gevallen van FLU die worden onderzocht... Vindt het nogal wat hoor. Van mij mogen ALLE grenzen voorlopig dicht! Hoe rot het ook is als je net een vakantie hebt gepland. Hier zit toch niemand op te wachten. Het verspreidt zich aardig snel.
[/quote]

eh en als je 1 augustus moet beginnen met werken daar enzo,  :cry:
 
Wat je ook doet, als het erg besmettelijk is (en dat lijkt in dit geval zo te zijn), dan houd je het echt niet tegen. Alle grenzen dicht is geen optie en iedereen controleren werkt ook niet, want de meeste griepsoorten hebben een incubatietijd van een paar dagen.
Als je uit Nederland komt zou ik me maar geen zorgen maken. De kans dat je Australie niet in komt vanwege deze griep is verwaarloosbaar. Je moet je natuurlijk wel afvragen of je liever in Nederland of in Australie ziek wordt. In Nederland heb je goede gezondheidszorg, in Australie laten ze je maanden wachten op een doktersbehandeling. En op een bed in een ziekenhuis moet je ook niet te snel rekenen. Daar sturen ze je rustig naar huis als ze geen bedden beschikbaar hebben, ongeacht hoe ziek je bent.
En ik spreek uit zeer recente ervaring.
Als ik het geld had kocht ik vandaag nog een retourticket naar Nederland voor medische behandeling. Helaas zit dat er niet aan en moet ik dus nog maanden wachten voor ik een specialist kan zien. Als ik in die tijd ongelukken krijg of er dood bij neerval dan is dat kennelijk jammer, maar niets meer.
Dus als je bang bent voor de varkensgriep, blijf dan in Nederland.

Groetjes,
Rixta
 
Je hebt gelijk over de besmetterlijkheid van de varkensgriep. Maar soms snap ik het niet hoor, het is zo besmettelijk en ondertussen blijft iedereen de wereld maar over reizen. En dan vooral uit de risico landen. Als je hier besmet zou raken met de flu laten ze je heus niet maanden wachten hoor. Ik heb juist hele goeie ervaringen met de gezondheidszorg hier... Mijn zoontje is vorig jaar, 6 oud weken geopereerd aan zijn maag, we werden heel goed en vooral heel snel geholpen. Mijn moeder had een longontsteking en was erg ziek, gelijk opname, goede zorg en niet wachten. (en wij zijn niet prive verzekerd) Maar dan krijgen we een hele andere discussie. Het ligt er ook weer aan of je prive verzekerd bent of niet. Maar in acute gevallen laten ze je echt niet maanden aanmodderen hoor.

Ik hoop dat we bespaard blijven van de varkensgriep!
 
[quote author=Lin link=topic=9996.msg137655#msg137655 date=1240954990]
Je hebt gelijk over de besmetterlijkheid van de varkensgriep. Maar soms snap ik het niet hoor, het is zo besmettelijk en ondertussen blijft iedereen de wereld maar over reizen. En dan vooral uit de risico landen. Als je hier besmet zou raken met de flu laten ze je heus niet maanden wachten hoor. Ik heb juist hele goeie ervaringen met de gezondheidszorg hier... [/quote]

Absoluut! Ze zetten je direct in quarantaine (en terecht) als ze vermoeden dat je die griep hebt. Overigens zouden we ons niet al te veel zorgen moeten hoeven te maken. Als je gewoon op tijd naar de dokter gaat schijnt zelfs de varkensgriep goed te behandelen te zijn met die ?Tamiflu? (ben de naam even kwijt).

Daarnaast ook wij alleen nog maar zeer positieve ervaringen met de gezondsheids zorg (wel prive verzekerd inderdaad, maar zoals Lin zegt, niet de juiste plek voor die discussie hier ;-) ;-))
 
Ik heb juist begrepen dat de zorg heel goed is in Aus :|

Als je verder gezond bent is de flu niet dodelijk , er is zelfs een middel idd  de Tamiflu, dus ik denk niet dat de grenzen dichtgaan.

Maar je merkt wel meteen dat iedereen aan zichzelf denkt en niet aan de consequenties van een ander, moest me even van het hart.
 
Als iets acuut is is de kans inderdaad groot dat je hier goede gezondheidszorg krijgt. Maar als het niet direct levensbedreigend is kun je heeeeeeeel lang wachten. Ik moet dringend naar de neuroloog. Wachttijd 3-4 maanden. In Nederland is dat gemiddeld nog niet de helft. En als het urgent is kun je meestal binnen een paar dagen wel een specialist zien. Maar urgentie, daar doet men hier niet aan.
In Nederland hebben ze ook pakweg twee keer zoveel CT en MRI scanners. Hier is de wachttijd voor een MRI 2-3 maanden, maar je kunt alleen worden doorverwezen door een neuroloog, met een wachttijd van 3-4 maanden. Dus dat betekent dat je voor een MRI scan al snel zes maanden moet wachten, i.p.v. de drie weken in Nederland. Je zult maar een hersentumor hebben en zes maanden moeten wachten.
Nieuwe heup nodig? In Nederland zit die er gemiddeld binnen 8-10 weken in, hier moet je rekenen op 12-18 maanden.
Maar als je varkensgriep krijgt zul je best goed worden behandeld. Dat is nu in het nieuws, dus ziekenhuizen kunnen niet veel anders. Direct in quarantaine. Ik was niet besmettelijk, dus ik moest 30 uur op de EHBO doorbrengen omdat er geen bed beschikbaar was. Enig idee hoe het voelt om zwaar ziek 30 uur op stretcher te moeten liggen in een lawaaiige omgeving, zonder enig idee wanneer je ooit in een echt bed zult belanden? En dat is hier dagelijkse praktijk.
Dus over de besmetting met varkensgriep hoef je je hier niet bezorgd te maken, maar kijk uit dat je niet iets ernstigs krijgt waar je niet direct aan doodgaat. Want dan wordt het riskant.

En voor iedereen nou weer over me heen valt dat ik zo negatief ben: dit zijn gewoon m'n eigen ervaringen. En mijn man is verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis en zou een boek kunnen schrijven over de misstanden.

Groetjes,
Rixta
 
Ik heb in Nederland waar het zo goed is nooit een mri gekregenna een motorongeluk,  dat vinden ze vaak te duur en doen ze liever niet,ze kijken dan heel beperkt, of je bot geheeld is en of er beweging in te krijgen is,
waardoor ik  na 2 jaar een coming out had van een verwaarloosde whiplash.
Was er een MRI geweest had ik niet zoveel problemen gehad na 2 jaar vh ongeluk.

Ik kan over Nederlandse zorg ook een boek schrijven, mijn vader is aan een verkeerde kant geopereerd en daarna waren de dossiers spoorloos.

nee Rixta, ik denk toch dat je persoonlijk wel terecht klaagt , maar niet terecht over de algehele zorg in Aus, in Nederland zijn zoveel misstanden, dan ben je vast vergeten, ikzelf heb ook 4 en half uur op een ehbo gelegen met schouderbreuk omdat het te druk was, maar over t algemeen kun je de zorg hier wel goed noemen.
 
[quote author=lizzyhas link=topic=9996.msg137681#msg137681 date=1240991087]
Maar je merkt wel meteen dat iedereen aan zichzelf denkt en niet aan de consequenties van een ander, moest me even van het hart.
[/quote]

Ik kwam niet zo genuanceerd uit de hoek met mijn 1e opmerking dat ALLE grenzen dicht moeten. Had daar wat beter over na moeten denken. Ik vind het gewoon gek dat iedereen vanuit Mexico gewoon over de hele wereld kan reizen. Er is zelfs geen negatief reisadvies naar Mexico. Ach sinds ik mama ben zie ik misschien wat meer spoken en beren....
 
Nou, dat vind ik inderdaad wél gek, dat er geen negatief reisadvies is voor Mexico. Men zegt wel fijn dat je er alleen heen moet gaan als het niet anders kan, maar als jij een vakantie hebt geboekt krijg je dus geen cent terug als je besluit hier te blijven. Dus, gaan mensen toch maar en moeten die hier weer goed in de smiezen gehouden worden als ze terugkomen. Maak het jezelf dan gewoon makkelijk als overheid en stel zo'n negatief reisadvies in, dan laat je ook meteen zien dat je de situatie echt serieus neemt. Als ik een reis had geboekt zou ik namelijk gewoon gaan nu, ik gooi geen duizenden euros in de plomp, want blijkbaar is het risico dus toch niet zo groot... want geen negatief reisadvies!!! Of denk ik nou zo krom?
 
Nee hoor.. same story here. Als ik geboekt had en 't was gaan of thuis blijven met al het geld kwijt zou ik ook gaan.. ze lijken het idd nog niet al te serieus te nemen (maar wacht maar af tot de 1e gevallen hier bekend worden)
 
Nou om even terug te komen op de grenzen dicht gooien. Op het moment dat zoiets als dit uitbreekt en de autoriteiten de ernst inzien van de situatie (bv alle mensen die overlijden) zouden ze naar mijn mening de grenzen moeten dichtgooien om verdere uitbraak zoals nu is gebeurt in de wereld uit te sluiten of iig te verkleinen. Natuurlijk wordt dat niet gedaan oa door alle schade zoals inkomsten die het land misloopt. Triest want nu zitten we allemaal met een levens groot probleem, en dat heeft naar mijn inzien niets te maken met aan jezelf denken, want het gaat iedereen aan.

Cheers
 
[quote author=Lin link=topic=9996.msg137695#msg137695 date=1241003433]
[quote author=lizzyhas link=topic=9996.msg137681#msg137681 date=1240991087]
Maar je merkt wel meteen dat iedereen aan zichzelf denkt en niet aan de consequenties van een ander, moest me even van het hart.
[/quote]

Ik kwam niet zo genuanceerd uit de hoek met mijn 1e opmerking dat ALLE grenzen dicht moeten. Had daar wat beter over na moeten denken. Ik vind het gewoon gek dat iedereen vanuit Mexico gewoon over de hele wereld kan reizen. Er is zelfs geen negatief reisadvies naar Mexico. Ach sinds ik mama ben zie ik misschien wat meer spoken en beren....
[/quote]

ja eigenlijk iedereen die daar vertrekt zou moeten gecheckt worden, je mag er alleen uit als je nisk hebt!
Als men de grens niet dichtgooit zou ik ook gewoon op vakantie gaan.
 
[quote author=alieNL link=topic=9996.msg137697#msg137697 date=1241007170]
Nee hoor.. same story here. Als ik geboekt had en 't was gaan of thuis blijven met al het geld kwijt zou ik ook gaan.. ze lijken het idd nog niet al te serieus te nemen (maar wacht maar af tot de 1e gevallen hier bekend worden)
[/quote]
Huh, dus ik begrijp eruit dat jij je je gezonheid op het spel zou zetten door op vacantie te gaan terwijl je weet dat er iets ernstigs aan de hand is in het land van bestemming. Bang om die euro's te verliezen. Dus vacantie/geld is belangrijker als je gezondheid?
 
[quote author=lizzyhas  link=topic=9996.msg137697#msg137697 date=1241007170]
Als men de grens niet dichtgooit zou ik ook gewoon op vakantie gaan.[/quote]


Oke dus als ik het goed begrijp ga ook jij gewoon op vacantie naar een land/gebied terwijl je weet dat het zeer risicovol is. De gene die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het dicht gooien van de grenzen is de regering in het des betreffende land zelf, nou zoals je de ontwikkelingen gezien hebt de afgelopen dagen nemen die geen verantwoording op zich. ik zou daar dus niet op vertrouwen en wachten als ik jouw was en goed nadenken over wat je gezondheid je waard is.

Edit. Ik kan mezelf gewoon niet voorstellen dat mensen hun gezondheid in de waagschaal leggen voor die paar euro's die je evt kan kwijt raken. Triest als je je geld verliest, maar niets is belangrijker als je gezondheid.

Cheers.
 
Elke keer dat je de straat oversteekt, zet je je gezondheid op het spel.
Doe voorzichtig als er een waarschuwing is, maar laat je niet gek maken.

groetjes  Johan
 
Back
Top