Geelong

[quote author=Ed en Hanneke link=topic=571.msg4518#msg4518 date=1095102601]
Hoi,
Ben een Zeeuws-Vlaamse ( St.Jansteen ),woon al 18 jaar in Belgie en emigreer 30 juni naar Melbourne/Geelong. We zullen ons eerst orienteren rondom Melbourne, maar naar Geelong gaat onze voorkeur ( om maar iets te kunnen zeggen tegen de achterblijvers.)
We, gezin met 2 pubers van 13 en 14 jaar.
Kan nog niet veel zeggen over Geelong, ben wel benieuwd en verlang enorm om eindelijk te kunnen vertrekken.
Sonja[/quote]
 
Hoi Ed en Hanneke,

Wij zijn in maart in Melbourne aangekomen en komen oorspronkelijk uit Moerdijk, voorheen Fijnaart. Wij zoeken een
koophuis momenteel in de Western Suburbs van Melbourne. We focussen voornamelijk op Werribee, Hoppers Crossing, Tarneit en omgeving.

De enige tip die ik je kan geven is: zorg dat je snel uit je proeftijd bent bij je werkgever in Geelong, want dat vergemakkelijkt het krijgen van een pre-approval voor een home-loan! Ze zijn niet echt happig op proeftijden, ook niet als je 50% zelf inbrengt.

Groeten,
Mariska Slee - Maris
 
Mariska (en de anderen):

De reguliere banken houden inderdaad niet van proeftijden zelfs niet als je een groot deel zelf inbrengt. Maar er zijn ook vele zogenaamde 'non-bank-lenders' die absoluut hypotheken verstrekken op basis van dekking (ofwel op basis van het gegeven dat je zelf een groot deel inbrengt). En dat doen ze zowel voor gevallen waarbij je al wel werk hebt, als ook waarbij je (nog) geen werk hebt. Voor hun geen risico als je zelf een flinke portie betaald uiteindelijk. Wij hebben onze financiering (een zogeheten no-doc loan) bij Resi geregeld. Voor zo'n no-doc loan geldt een iets hoger rente percentage (0,5%), maar zodra je wel werk hebt kun je dat laten aanpassen..... (of alsnog oversluiten naar een reguliere bank, alhoewel Resi naar zeggen een stuk goedkoper is dan de reguliere banken en vooral nauwelijks fees rekent en zo)....

Perthpete
 
Back
Top