GRRR : health requirement not met

Andy en Marjolein

New Member
We waren zo ver gekomen in de procedure. Alles ging volgens planning. Case officer snel toegewezen, werkervaring was OK, mijn medicals waren OK. Online duurde het lang voordat we konden zien dat de medicals van mijn echtgenoot OK waren.
Vandaag kwam het KLOTE bericht via de mail van onze case officer: health requirement not met! Shit dat meen je niet!!! :cry:
Mijn echtgenoot heeft een visuele handicap (slechtziend) maar de keuringsarts heeft verklaard dat hij zeker geen extra beroep zal doen op medische kosten in de toekomst. Daarop is hij toch afgewezen. Ondanks dat hij nu geen extra medische kosten heeft is niet uit te sluiten dat hij die in de toekomst wel maakt en ze vinden het risico bij hem hoger. Wat is risico? Ik kan volgend jaar mijn been driedubbel breken en dan doe ik ook een beroep op de medische zorg in Australie. We hebben nu 28 dagen om onze case officer te voorzien van extra / aanvullende informatie om haar te overtuigen een andere beslissing te nemen. Het voelt zinloos, maar we willen echt nog niet opgeven. Onze droom mag nog niet uiteenspatten.
We komen met terug van een negen weken lange vakantie down under. Negen weken lang hebben we daar ' gewoond' . Ingeschreven bij makelaars en een bankrekening geopend. Niets leek erop dat dit eraan zat te komen. We snappen het ook niet. Ik weet dat het geen eerlijke vergelijking is; maar alle taxichauffeurs die uit bali gehaald worden kunnen niet eens fatsoenlijk engels praten. Ik heb een HBO opleiding, goede kennis van de engelse taal, werkervaring en een goede leeftijd. Het voelt als NIET eerlijK!!

We laten dit maar even zakken en gaan van het weekend bekijken of bezwaar maken zin heeft....

Heeft iemand ervaring met het maken van bezwaar bij een afwijzing?

Ik hoor het graag!

Groetjes,
Marjolein
 
Hey,
Niet leuk dat te horen, alles is hier zo positief op dit forum,
sorry maar ik heb geen tips, ik hoop dat er vlug respons komt met goede tips!
Vooral niet opgeven!!!!!
Groeten Henk.
 
#$@&^*(&%#@!  Dit is echt balen, zal voor jullie duimen dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Groet Chantal

p.s. kun je niet een overzicht van kosten laten maken door de behandelend arts over de laaste  (ik noem maar wat) 10 jaar. Tevens een brief waarin de prognose van je man in vermeld staat door eigen specialist en eventueel een tweede verklaring door een onafhankelijk arts.
 
Jeetje wat kl.t.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Is er overleg geweest met zijn oogarts of andere specialist.

Wij hebben gefrontload en mijn medicals waren ook niet helemaal goed heb toen een onderzoek moeten laten doen door onafhankelijk specialist en een rapport op laten stellen.

Volgens de keuringsarts was het toen wel in orde, hebben nog geen CO dus nog geen uitsluitsel van DIAC. Moet zeggen dat het zweet mij ook uitbreekt momenteel.
Wat zei de keuringsarts? Heeft die geen melding gemaakt dat er mogelijk een aanvullend onderzoek zou moeten plaatsvinden?

Mariette
 
Da's niet fijn. Maar goed: je hebt 28 dagen om te 'bewijzen' dat Australie niet met extra kosten komt te zetten. Dus hop: aan het werk!

  • Second opinie, wellicht van een universitaire arts ofzo, iemand die nog meer stempels mag zetten (soms is het hier net een bananenrepubliek wat dat betreft!). Check met de case officer of die voorkeur heeft voor een bepaald medisch instituut misschien (niet geschoten is altijd mis)

  • Check het internet over de handicap van je man. Als je ergens iets kunt vinden dat het zicht niet slechter wordt (hetgeen ik natuurlijk hoop voor jullie) dan zou ik dat meesturen. Dat 'bewijst' namelijk dat er geen extra kosten gemaakt hoeven te worden. Bij voorkeur een site die internationaal bekend is en het liefste engels, dat scheelt weer vertalen/certificeren

  • Toen wij het visum etc regelden heb ik nooit helder kunnen krijgen waar ze exact op goed of afkeuren. Wij hadden ook iets waar we een beetje bang voor waren dat het gedonder zou geven maar dat bleek gelukkig niet het geval. Een caseofficer is niet god (al krijg je soms die indruk) en als jullie kunnen aantonen dat hij of zij aan het miereneuken is dan zou ik zijn superviser erbij betrekken. Je hoeft daar geen vrienden te maken, het enige dat je wilt is een visum.

  • Ten slotte de minst sterke maar toch: kan je man geen disclaimer tekenen waarin hij verklaart niet meer dan gemiddeld zal claimen? (kies je woorden hier heel voorzichtig, je wilt wel gewone medische kosten vergoed krijgen). 

Ik snap je frustratie en ben het er ook helemaal mee eens. Alleen kom je daar geen stap verder mee... succes!

MICHIEL
 
Kijk elk medisch vakgebied heeft wel een universiteit of een arts (liever een hoogleraar) die wereldwijd veel aanzien heeft, mogelijk kun je de beste arts voor de aandoening in Nederand consulteren. Mocht dit niet lukken dat zou ik het proberen bij een van zijn/haar onderdanen en nadrukkelijk verzoeken om een handtekening + stempel van de baas. Mocht er in Belgie een arts zijn die een betere naam heeft dan de Nederlandse dan zou ik dit zeker proberen, voordeel dat je in Belgie meestal sneller een afspraak hebt. Ok dit kost allemaal weer wat centen maar het is voor een goed doel.

Tot wanneer wordt er terug gegaan in je medische geschiedenis? Zelf heb ik nou niet bepaald een mooi medisch verleden (epilepsie), maar moet wel zeggen dat ik inmiddels al 13 jaar geen klachten meer heb. Sta natuurlijk wel onder controle van een specialist en slik ook nog medicijnen. Hhmm toch maar weer eens een afspraak maken met de specialist om dat eindelijk eens te kijken of ik ook zonder die medicijnen functioneer (voor zover er hiervan sprake was natuurlijk).
Wat wel grappig is dat mijn baas (lees de overheid) mij met materiaal dat erg risicovol is voor de volksgezondheid laat werken en hier nog nooit naar mijn medische geschiedenis is gekeken. Ok ik zit dan wel in een afgesloten ruimte dus als het mis gaat zullen ze me hoogst waarschijnlijk de eerste paar dagen laten liggen totdat het sein weer veilig is  :grin:.

Sorry dat ik je post even gebruikt heb!

Chantal
 
Het is inderdaad zeer verstandig om een verklaring van je man's specialist te vragen, of anders van een andere arts ( zoals iemand anders zei, iemand die hoog aangeschreven staat in Nederland, de case officer kan dan altijd zijn/haar naam terugzoeken op internet als ze dat zouden willen ).
Ik heb zelf een paar jaar geleden borstkanker gehad en had uit voorzorg mijn behandelend arts in Amsterdam ( gelukkig is hij al de beste in Nederland op dit gebied, dus hoefde ik niet op zoek naar een andere arts voor een verklaring ) een brief laten schrijven over mijn behandelingen en controles door hem. Hij vond dit geen enkel probleem om te doen en schreef het meteen ook al in het engels.
Ook vermeldde hij er nog bij dat ze altijd contact met hem op mochten nemen als ze nog vragen hadden.
Hij had het allemaal heel uitgebreid en duidelijk beschreven en dit heeft zeker geholpen!
Ik wil je aanraden om dit dus proberen te regelen.
Succes!
 
Het zijn bureaucraten helaas....
Wellicht een open deur, maar heb je overwogen om een verklaring af te geven waarbij je bereid bent om zelf de kosten te betalen in het ongeloofwaardige geval dat medische kosten voortvloeien uit deze specifieke 'non-compliance'?
 
Wat ontzettend rot voor je, je zou (als je dat al niet hebt gedaan)
ook nog eens op www.britishexpats.com kunnen zoeken. Of je kan
daar je vraag ook nog stellen. Succes en sterkte!!!

Miranda
 
super bedankt voor al jullie reacties. We zien inmiddels de zon alweer een beetje schijnen..  :cool:

We hebben aan alle kanten hulptroepen ingeschakeld. Wel opvallend dat de grote emigratie bureau's zoals Buysse etc. hier hun handen dus niet aan branden. Wij wilden betaald advies van hen, maar helaas pindakaas. Het lijkt erop dat ze alleen de makkelijke gevallen willen.

In ieder geval, we gaan ze nu helemaal overloaden met informatie van medische artsen (zijn geloof ik altijd medisch... artsen..  :? ) die verklaren dat hij geen aanspraak maakt op substantieel hogere kosten dan een 'gezond' persoon. We vragen bij onze ziektekosten een overzicht van alle gemaakte kosten de afgelopen twee jaar van ons alletwee (en geloof me.... ik heb echt vaker bij de huisarts gezeten dan mijn man)
Daarna maar duimen!! Gelukkig hebben we even de tijd om alles te verzenden. Alleen lastig dat we middenin een verhuizing zitten. Ons huis is verkocht (met het oog op de emigratie) en over twee weken gaan we ons huurhuis in en moeten we ons huis opleveren.

Ik weiger na te denken over alle consequenties als het niet lukt  :x !

Ik hou jullie op de hoogte en als ik weer wat peptalk of andere info nodig heb dan meld ik me weer.

Groetjes,
Marjolein
 
He Marjolein,

Misschien kun je contact opnemen met TIG (The Immigration Group). Zij zijn niet te beroerd om te adviseren. Wij hebben hun ook het hemd van het lijf gevraagd voordat we met ze in zee gingen. Al die tijd hebben ze netjes geantwoord en ook nuttig, niet onbelangrijk... Wil geen reclame maken, maar wij hebben goede ervaring met haar. Wil je dat, stuur me een Pe-eMmetje.

Kathleen
 
Ik ben het helemaal met Kathleen eens, wij zijn ook enorm geholpen door TIG.

Wat jullie ook besluiten of ondernemen, Ik wens jullie heel veel succes  :up:

Ik zal in ieder geval voor jullie duimen dat jullie droom ook door mag gaan.

Groetjes van Jolanda
 
Hoi weer,

gewoon even voor jezelf, misschien heb je er wat aan, of je haalt
eruit wat je kan gebruiken, maar ik kwam deze threads nog tegen.

http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=314726&highlight=failed+medical

http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=290885&highlight=health+requirement

groetjes Miranda en succes !!
 
Hoi Marjolein,

Misschien helpt het om bij je verzekeraar(s) een overzicht op te vragen in het Engels (kan waarschijnlijk via een e-mail met vermelding van het polisnummer) over de gedeclareerde kosten voor de slechtziendheid. Zo kun je aantonen dat de kosten niet de pan uitreizen enlaten zien dat je de afgelopen jaren geen bovenmatig beroep op vergoeding hebt gedaan.

Veel succes !!!
 
Hi Marjolein and Andy

Geef alsjeblieft de moed niet op en ga zeker niet in zak en as zitten (gave zin). Mijn Erna heeft ook het een en ander meegemaakt. Dat wil zeggen een grote medische rugzak. Wij kregen ook een brief dat we binnen 28 dagen extra gegevens moesten verzamelen waarin stond wat voor gezondheidsproblemen je allemaal hebt. Dat zijn er veel bij Erna. Uiteindelijk hebben ze Erna toch geaccepteerd. Op dat moment veel stresssssss, maar zeker niet bij de pakken neer gaan zitten...! Wij zitten hier nu ruim een maand en al die stress is voorbij. Volg je doel en vecht ervoor..? :up:

Groet en doorzetten

Erna and Jan
 
Hallo,
Jeetje wat vervelend. Hopelijk kunnen jullie voldoende extra info sturen zodat ze alsnog goedkeuren.
Heel veel succes ermee. We duimen voor jullie.

Groetjes
Ineke
 
Hallo,

Ik kan zo gauw geen nuttige tips bedenken maar we duimen voor jullie dat alles in orde mag komen!!!!

Veel succes !! :up:

Ines, Bram, Ella en Helena
 
Zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. Brieven verzamelen van je medisch specialist, en dan hele
recente brieven, vinden ze erg belangrijk bij de DIMA. Een 7 maanden oude brief van cardioloog van Jan
werd niet geaccepteerd. Wij moesten nog in vliegende haast een cardioloog hier Downunder zoeken
en ik kon pas een maand later aan het werk omdat Jan ook nog een stress test moest doen en een echo
van z'n hart laten maken. Zijn hart werkt nog maar voor de helft na een hartinfarct in 2003.
Wij zijn er ook door gekomen, dus houd je hoofd koel en verzamel alle relevante info die je
maar bedenken kunt wat in feite neerkomt op een positieve brief van een
behandelend specialist.

Hou je haaks,

Annelies
 
Ik had ook geluk dat ik een ontzettend aardige keuringsarts had in Amsterdam die mijn reumatoloog had gebeld met wat ik nodig had en dat het echt spoed was. Misschien kan je dit ook vragen omdat het anders te veel tijd kost. Nog maals veel succes ermee en geef niet op.

Groet erna
 
Back
Top