GRRR : health requirement not met

Bedankt weer allemaal,

het zit toch wat gecompliceerder in elkaar. De MOC officer heeft ons afgewezen omdat Andy in aanmerking komt voor een blind pension in Australie. Ondanks dat hij er geen gebruik van gaat maken omdat hij hier een WAO uitkering heeft en die mee neemt is alleen het recht hebben al reden voor afwijzing.
De emigratiewetgeving zegt heel duidelijk dat 'of er gebruik gemaakt wordt van de aanspraak niet terzake doet'. Wat moet je dan nog?
We gaan nu trachten om onze case officer te overtuigen met de verklaring dat Andy NOOIT gebruik zal maken van zijn recht en dat hij dit notarieel wil laten vastleggen etc. etc. Daarnaast nog een keer een duidelijke brief van een oogarts hier in Nederland.

Dan maar wachten. Ik ga nu aan de slag met onze brief aan de case officer.

Ik hou jullie op de hoogte..

Groet,
Marjolein

overigens hebben we veel steun ontvangen onder andere van onze keuringsarts Delprat uit Amsterdam (een aanrader voor IEDEREEN) en ook vanuit Australie door Rob en Marijke Breumelhof van Move2Australia die de technische brief van DIMA heeft ontcijferd voor ons. Meelevende en hulpbiedende mensen doet echt goed! Dat in tegenstelling tot de grote emigratiebureaus zoals bijvoorbeeld Buysse die hun handen hier niet eens aan wilden branden...
 
Erg lullig! Waarom waag je er toch geen mailtje aan naar de TIG (zie PM)? Wie weet hebben zij ooit met dit bijltje gehakt en nog presidenten liggen (gevallen waar in het toch gelukt is...) Niet geschoten, altijd mis, toch?!
Kun je overigens aantonen dat Andy zijn Nederlandse uitkering meeneemt naar Aus? Misschien dat dat ook helpt.

Groet en echt heel veel succes!!

Kathleen
 
Ik was indertijd ook niet gerust op de uitkomst van mijn medici acceptatie en heb om die reden een Australische immigratie agent ingeschakeld en die heeft op zijn beurt een Australische medisch consultant ingeschakeld om een rapport op te maken. Dat kostte dus allemaal wel wat centjes, ten eerste voor de agent en vervolgens ook voor de consultant maar het heeft wel gewerkt. Ik had anderzijds ook geen recht op of behoefte aan een uitkering.
Naam van de consultant "Martha Baz", vast wel iets te vinden in Google.
 
Beste Andy en Marjolein,

Navraag binnen ons bedrijf (Buysse Immigration) leert dat we recent inderdaad gebeld zijn door iemand die op medische gronden is afgewezen. Ik ga er van uit dat dat jullie vraag betreft.

Ik denk dat er sprake is van een misverstand. Jullie zeggen namelijk dat jullie zijn afgewezen op medische gronden, maar uit de informatie op dit forum blijkt dat jullie nog niet zijn afgewezen, maar dat jullie een brief hebben ontvangen waarin de case officer vraagt om meer informatie. Dit gebeurd vaker en daar hebben we zeker ervaring mee. De kans dat jullie alsnog goedkeuring ontvangen is dan ook zeker afwezig.

Het advies dat wij jullie hebben gegeven, namelijk contact opnemen met een specialist in Australië, betrof een appeal op basis van een afwijzing. Bij jullie is het gelukkig nog niet zo ver.

Ik vind het vervelend dat jullie het idee hebben gekregen dat we jullie niet wilden helpen. We waren echter in de veronderstelling dat we jullie niet konden helpen omdat het om een appeal leek te gaan.

Jullie hebben inmiddels veel goede adviezen gekregen. Het is onze ervaring dat na een gedegen uitleg door een specialist het visum meestal alsnog wordt afgegeven als blijkt dat het risico miniem is.

Veel succes

Saskia van Nieuwenhuizen
 
Beste Saskia,

bedankt voor de aanvullende informatie. We hebben inmiddels een emigratie bureau in Zoetermeer bereid gevonden om ons te voorzien van advies.

Groet,
Marjolein
 
[quote author=Andy en Marjolein link=topic=6572.msg82386#msg82386 date=1172508667]
Beste Saskia,

bedankt voor de aanvullende informatie. We hebben inmiddels een emigratie bureau in Zoetermeer bereid gevonden om ons te voorzien van advies.

Groet,
Marjolein
[/quote]

Paul Hiltemann????  :roll:
 
Ah, gelukkig! Was even bang dat je van de balen, de site niet meer bezocht.

Toi toi toi. Fingers crossed!!

Kathleen
 
[quote author=kookaburra link=topic=6572.msg82387#msg82387 date=1172510920]
[quote author=Andy en Marjolein link=topic=6572.msg82386#msg82386 date=1172508667]
Beste Saskia,

bedankt voor de aanvullende informatie. We hebben inmiddels een emigratie bureau in Zoetermeer bereid gevonden om ons te voorzien van advies.

Groet,
Marjolein
[/quote]

Paul Hiltemann????  :roll:
[/quote]

Hoezo :? :roll:?
iets mis mee dan?
 
:grin: nee, hoor! Deed ik dat zo voorkomen?? Hij is vanaf het prille begin betrokken bij onze procedure.. aardige man! Al komt ie soms heerlijk chaotisch over, heeft hij toch precies in de gaten wat te doen.. Hij heeft ons tot nu toe goed geholpen! en hij heeft zo z'n vriendjes op Tasmanie -> vindt daarom dus ook dat wij Tas ZEKER niet af moeten schrijven  :wink: (doen we ook niet)

okee.. back on topic!

groetjes Cat
 
Ok doe hem de groetjes als je hem ziet.

Btw, gaan jullie zeker voor Tasmanie nu?

Groetjes, Mariette
 
Inderdaad Paul Hiltemann, we zien hem vrijdag. Ik hou jullie op de hoogte.

De eerste emotie is nu wel weer wat weg gezakt. Je voelt je vlak na het ontvangen van zo'n bericht zo PIEPPPP. Maar we gaan er nu vol positiviteit tegen aan.

Zie alleen wel op tegen de periode nadat we de brief hebben verzonden.... dan is het echt wachten.....

Groetjes,
Marjolein
 
Nou,

Heel veel sterkte toegewenst, hoor!
Ik ken dat verlammende gevoel, dat je overgeleverd bent aan hun mening en afhandeling.
Wij hebben expres de medische keuring in het begin van de procedure gedaan en heb ook heel veel uit moeten laten diepen.
Als het goed is krijgen wij nu ook een CO toegewezen en ben nog steeds bang dat ze nog niet genoeg uitleg hebben.

Wat je nu kan doen is het zo goed mogelijk onderbouwen en als het weg is alleen nog maar afwachten, heel vervelende periode is dit.
K'zal heel hard voor jullie duimen.

Heel veel sterkte en liefs,

Mariette
 
Hoi Marjolein

Goed te lezen dat je weer op het forum bent , dacht al even dat je de moed had laten zakken.

Niet opgeven en ik blijf duimen voor jullie.

Groet Erna
 
Hi Marjolein, keep the spirit up hoor! Ik zal voor jullie duimen (pfff... duim hier wat af op het forum :))

Groetjes,
Lela  :up:
 
Ik hoop voor jullie dat er beter nieuws op komst is, maar in elk geval voor vandaag: :congrats: met je verjaardag. Wie van jullie er dan ook jarig mag zijn (ik keek net even op de kalender).
 
Ja, ben ook benieuwd.. aangezien onze papieren moesten wachten ivm jullie bezoek  :? huh, slaat dat nu op, hoor ik je denken? Onze dikke stapel forms liggen net bij Paul en hij had gisteren vast geen tijd om ze klaar te maken voor de DIAC omdat jullie op de stoep stonden.. geef nie, hoor! We wachten netjes onze beurt af  :eat:  enniewee, wat zei 't ie???
 
Had ook mailtje gestuurd en voicemail ingesproken.
Belt altijd gelijk op,zal het wel verschrikkelijk druk hebben.
Anyway, hopenlijk hebben wij het nu zelf "goed" opgelost.
 
Ohhh zorgen we nog voor vertraging ook bij andere mensen....  :evil:

We hebben het beeld weer redelijk scherp. Paul Hiltemann was eerlijk en dat doet soms best wel pijn. Hij geeft ons tussen de 5 en de 10% kans. Nou ik denk dan maar weer dat het onze 7% is die daar tussen zit  :grin:

Hij helpt ons met het aanpassen van onze brief richting DIAC en dan is het afwachten. We gaan volgende week in Amsterdam (op de 8e) ook nog even proberen om de SA persoon om een mening te vragen. Maar dan is het gewoon afwachten.  :x

Als we helder hebben wat we in de brief zetten zal ik nog wel weer even een update plaatsen op het forum.

Nu weer lekker genieten van ons weekendje Duitsland (voor mijn verjaardag). Gelukkig staat niet alles in het teken van emigreren naar OZ.

Liefs,
Marjolein
 
Hoi Marjolein

Gefeliciteerd met je verjaardag en veel plezier in Duitsland.
Hoop dat jullie bij die 5 tot 10% horen.

Groet |Erna
 
Back
Top