hoe weet de CO dat je medicals gedaan zijn?

Een catchment Area is inderdaad een bepaalde gebied rond een school. Vaak word dit afgekaderd door een aantal grote straten. Het is dus niet per definitie een bepaald aantal kilometers of een bepaalde postcode. Vaak staat op de site van de school zelf (en anders op de site van miniterie van onderwijs) wat de catchment area precies is.

Voor ons betekende dit dat als wij zeker wilde zijn dat Suzanne naar East Butler Primary zou gaan, dat wij dus een huis moeten huren in de wijk Butler, maar dan alleen aan de rechterkant van Connely Drive (een van de 2 doorgaande wegen in de wijk). Alles wat aan de linkerkant woont, moet automatisch naar Butler Primary en die was dus van een mindere kwaliteit dan East Butler, ook al woon je dichter bij East Butler heb je geen keuze meer.

Je hoeft dit echter bij de meeste scholen alleen te kunnen bewijzen tot aan de start van Year 1, daarna kan je dus eventueel naar een ander gedeelte van een wijk verhuizen. Broertjes en zusjes die later naar de zelfde school willen, terwijl de oudste dus nog daar naar school gaat, hebben automatisch voorrang, zelfs al woon je dan niet meer in de catchment area.
 
Back
Top