LaStaVaZa Wenden

Dropbear

Active Member
hahah precies wat mijn techneut ook over de IELTS zei. "ze vragen je gewoon te liegen over een onderwerp "
Its all about the facts ;)

Maar wat fijn dat jullie toch voor 189 kunnen gaan. Heel veel succes!
 

Red dust

XPdite Sponsor 2021
Wat een heerlijk nieuws Wen & Den! Die skilled independent geeft je meee vrijheid om te gaan en staan (werken) waar je wilt! En hoe is het met het huis, daarin ook flinke stappen gemaakt deze zomer?
 

Wenden

Active Member
En hoe is het met het huis, daarin ook flinke stappen gemaakt deze zomer?
Uh nee, alleen voordeur en buitenkant verder gereed gemaakt. Hopelijk hebben we nog even wat tijd. En in de winter zit je toch veel binnen. We zien er aardig tegen op al dat werk......
 

Wenden

Active Member
Weer een kleine update!!
Na de score behaald te hebben voor de IELTS hebben we gelijk contact gezocht met onze visa consulente om te vragen welke documenten wij allemaal dienen te verzamelen om de EOI in te dienen.
Op de 20e is de EOI ingediend. Vandaag alweer nieuws!! Vandaag al de invitation binnen gekregen. Het heeft nog geen week geduurd, volgens mij een record verbroken ;)
Nu alle laatste bewijzen nog verzamelen, vertalen en certificeren. Ik zeg: lekker bezig...
 

Katjavdl

XPdite Sponsor
Geweldig je gaat lekker daar. Een record zal het niet zijn, maar gewoon een prettig afstrepertje weer!
 

Wenden

Active Member
We zijn nog steeds lekker op weg!

Na een hele vragenlijst tbv. form 80 in te vullen, waar geen einde aan leek te komen (inclusief startdatum basisschool), een hele berg papieren ingescand hebben we uiteidenlijk een afspraak kunnen maken met een notaris vanwege het certificeren van een stapel documenten.

Op naar de notaris... we hadden 2 stapels gemaakt, de originelen (incl. NL documenten en vertaalde) en de kopieen. De notaris heeft op de kopieen een engelstalige sticker opgeplakt, deze ondertekend en voorzien van een stempel. Aangezien we vooraf nog geen bevestiging van de prijs hadden gekregen, was dat onderdeel toch wel spannend, vooral omdat we bijna een uur in de wachtkamer moesten wachten. Gelukkig kende hubby de notaris, een zakelijke relatie, wat terug te vinden was op de factuur, een bedrag met 2 cijfers voor de komma :)

Thuis alle documenten ingescand, netjes in digitale mappen gezet en het hele zaakje verstuurd naar de visum mevrouw in Melbourne.

Op 14 december kregen we het bericht van ons visum bureau dat alles double checked was en ingediend was bij de Department of Immmigration and Border Protection! inclusief een ontvangstbevestiging van de DIBP. De afgelopen weken waren toch wel erg spannend met al die berichten dat ze het visum stelsel rigoreus willen omvormen! Daarnaast zijn er al enkele beroepen in de techniek on hold gezet die wel nog een EOI in kunnen dienen, maar pas met 65 punten er door heen gaan ipv. de gebruikelijke 60. (gelukkig hebben wij 65 points).

So... the waiting begins...... We hebben nog genoeg te doen, zijn lekker aan het klussen thuis wat gelukkig al op begint te schieten... Volgend (nederlands) voorjaar gaat het bord in de tuin.

groeten van ons!!
 

Red dust

XPdite Sponsor 2021
Het wordt allemaal een stuk tastbaarder zo! En dan te bedenken dat je een jaar geleden nog op verkenningstocht was met de gebruikelijke twijfels. Er kan een hoop veranderen in een jaar, maar zien wat volgend jaar brengt: een Kerst in bikini in QLD? Nog ff doorzetten......
 

Janneke61

Well-Known Member
Wat gaat het hard nu! Nu wordt het echt spannend! Maar in elk geval kunnen jullie nu helemaal aan de gang gaan in jullie huis. Ja, wie weet, volgend jaar Kerst in Queensland? Ik hoop het :)
 

Heleen1985

Active Member
Ja, wie weet, volgend jaar Kerst in Queensland?

christmas-beach-snow-man.jpg
 

Wenden

Active Member
Stuiter stuiter, visum is binnen!! Wat een heerlijk gevoel is dat zeg! We kunnen weer vooruit denken. De afgelopen maanden veel gedaan, geslaagd voor de medicals, huis is helemaal tot in de puntjes af, makelaars hebben sollicitatie gesprekken met ons gevoerd, waar uiteindelijk een van de 3 heeft gewonnen. Fotosessie gehad en als het goed is gaat medio deze week ons huis in de verkoop!

Nu dus wachten tot het huis verkocht is, en een kennismakingsgesprek met een of meerdere verhuisbedrijven voeren en dan de spulletjes dobberen en wij hopelijk eind van het jaar in een vliegtuig naar Brizzy.
 

afterbang

XPdite Sponsor 2021
Gefeliciteerd! Hou dat 'on top of the world' gevoel even vast :D

En qua verhuisbedrijven. Als je niet teveel tijd en energie kwijt wilt zijn aan zoeken: Hazeleger.
 

Red dust

XPdite Sponsor 2021
Top Wenden, wat een heerlijk nieuws. Nu maar hopen dat het huis gauw verkocht wordt. We duimen voor jullie!!!
 

Wenden

Active Member
Hi all,

How are ya? (we zijn al een beetje aan het oefenen)

Even een update .... whoopwhoop toettoet, lijstje hier en vinkje daar.. zo gaat het hier de afgelopen weken. maar door.
Huis nagenoeg verkocht, tickets geboekt, werk opgezegd en afscheidsfeest geweest. 25 oktober vertrekken we naar Brissie. We hebben een paar weken onderdak aangeboden gekregen van hele lieve vrienden en kijken dan wat er op ons pad komt. 13 oktober staat Errie Hazeleger voor de deur en komt dan onze spullen inladen voor de grote overzeese reis. De update is kort maar krachtig, en we gaan nu snel verder met het volgende lijstje af te vinken en beginnen met inpakken.

groeten van ons!
 


OFX
Top