Multi Culti

cyberoo

XPdite Sponsor
Tja...

Waarom is die man die dat kopje bleekwater over zijn harses kwakt toch zo populair in NL
Is dat de oplossing of de "oplossing" met polaristie tot gevolg en alle gevolgen van dien?

Wij wonen nu in de country NSW en ik voel me eerlijk gezegd minder "thuis" dan toen ik in Sydney woonde tussen alle andere migrants en dat terwijl ik toch echt in Gibbsland in een NL kolonie ben geboren.
Niet wat betreft de ruimte en de rust dat is super hier, die rat-race van de big 5 mogen ze wat mij betreft daar elke dag houden.

Als ik soms de country aussies over aboriginals hoor praten begin ik te stomen van woede door hun soms ook wel weer grappige maar zeer beledigende uitspattingen. Aan de andere kant wordt onze dochter die door haar opvoeding gewoon naast aboriginals gaat zitten in de schoolbus voor "white chocolate freckle fuck face" uitgescholden door aboriginal jochies van nog geen 8 jaar die dat natuurlijk weer van hun ouders hebben overgenomen.

De stelling:
"Multi Culti MOET werken hier downunder anders wordt de zaak onleefbaar."

Is humor met afgeven op elkaar dan toch het "(on)schuldige" smeermiddel wat de boel bij mekaar houdt? Wanneer is Multi Culti een flop en wanneer niet?

Als een jochie van 9, dat alles heeft verloren in de laatste weken, in het holst van de nacht bij zijn overgebleven familie wordt weg-gedeporteerd naar Christmas Island om puur politieke redenen schaam ik me voor het feit dat ik hier ben geboren. Er zijn grenzen ook al kun je natuurlijk niet de hele wereld helpen als de rijkdom niet eerlijker verdeeld wordt. De media is dan toch nog ergens goed voor.

Nou lekker slapen en morgen gezond weer op. (nee ik heb (nog) geen kippenek, :grin: lol)


Cheers Steef
 
Het afgelopen jaar hebben we voor SBS een online documentaire geproduceerd met de naam "immigration nation - building multicultural australia"
http://www.sbs.com.au/immigrationnation/ ( click op de 'start the journey' aan de rechterkant)

Er zijn zoveel dingen die als 'typical Australian' worden gezien die direct zijn voortgekomen uit de immigratiestroom: van de chinese mijnwerkers eind 19de eeuw, de immigratie uit europa, zuid oost azie, waar dan ook.
De supersuccessvolle wijnindustrie is een goed voorbeeld van hoe de immigranten vorm hebben gegeven aan australie. En als je dan spreekt met de nu successvolle Bertoli familie en ze laten je de familiefotos zien, en de verhalen over de moeilijkheden en discriminatie de de familie vroeger meemaakten, zie je dat wat de nieuwe immigranten nu soms meemaken, gewoon weer 'history repeating' is.
 
De stelling:
"Multi Culti MOET werken hier downunder anders wordt de zaak onleefbaar."

Is humor met afgeven op elkaar dan toch het "(on)schuldige" smeermiddel wat de boel bij mekaar houdt? Wanneer is Multi Culti een flop en wanneer niet?
De basis-vraag wat mij betreft is: wat is "multi-culti"? In de vele discussies rondom multi-culturalism gaat het vaak niet zozeer om cultuur maar om religie (en extremisme) en criminaliteit. En dus niet zo zeer om de culturen zelf.

Jouw opmerking rondom dat jochie dat terug moest naar Xmas island heeft daar wat dat betreft helemaal niets mee te maken, bootvluchtelingen is een problematiek op zichzelf en multi-culturalism betekent niet dat je zomaar iedereen een verblijfsvergunning moet geven. En het gebruik van "weg-gedeporteerd" geeft het een politieke lading die het niet verdiend; hij is nog steeds een bootvluchteling die door het proces moet en die mensen zouden dankbaar moeten zijn dat ze uberhaupt voor de begrafenis naar Sydney mochten komen op kosten van de balstingbetaler.

Verder vind ik je post verwarrend. Je begint met een verwijzing naar Wilders, maar gaat daar verder niet op door. Dan later geef je aan je te schamen voor het feit dat je in Australie bent geboren. Wat heeft dat dan met Wilders te maken? Kun je misschien wat richting geven aan deze discussie?
 
Dat je nu overal hoort dat multi-culti in diverse landen gefaald heeft. En dat die vraag hier in Australie nu ook gesteld is. Is Australie wel zo multi-culti, zijn ze zo tolerant naar minderheden en buitenlanders op welke wijze ze ook binnen zijn gekomen?

Hier in de country waar wij wonen wonen ook vrij veel migranten. Maar als je de lokale bevolking metname over de gekleurde migranten en aboriginals hoort praten dan schaam je je dood zoals in Steef zijn geval voor je landgenoten. Ik ben dan niet hier geboren zoals Steef maar ik ben echt geschrokken van de kortzichtigheid en de respectloosheid van de witte lokale bevolking hier. Veel mensen die ik hier in en rondom ons stadje spreek en hoor praten over gekleurde migranten en aboriginals is erg discriminerend zoals: ze zijn vies, onbetrouwbaar, criminelen, pikken hun banen in, eten vieze dingen willen niet aanpassen en dat ze maar zo snel mogelijk naar hun land terug moeten gaan ect. maar is dat nu de oplossing? Want waar willen de australiers dan de aboriginals naar toesturen? Dat zijn toch immers de oorspronkelijke bewoners.
Als een blanke local hier het over een Aboriginal heeft dan noemen ze die persoon niet bij de naam maar dan is het die zwarte van de hoek of mijn zwarte buurman en dan vind men het gek dat deze "zwarten" hetzelfde terug doen, zoals in het voorbeeld hoe aboriginal kinderen onze dochter noemde "white chocolate freckle fuck face". Aziaten worden hier door locals apen genoemd en ga zo maar door. Ja een Geert Wilders zou hier veel aanhagers hebben.

En wat het jongetje betreft ja het is een illegale bootvluchteling die niet volgens de regels het land binnen is gekomen. Maar in een enkele geval moet je je hart laten spreken en gelukkig is dat ook gebeurd al is het onder druk (net als dat Albanese meisje in Nederland die mag blijven van de rechtbank maar waar die enge Wilders en Leers het totaal niet mee eens zijn). Het gaat erom dat men zich moet gaan afvragen hoe kunnen we dit soort situaties in de toekomst voorkomen zoals elle lange procedures of hordes bootvluchteingen. Welke regels en/of wetten zijn niet waterdicht en moeten aangepast worden ipv zo'n ophef te gaan maken om die ene enkele illegale vluchteling die het land is binnengekomen die het geluk heeft dat die toch mag blijven omdat die bewust of onbewust een gat in het net heeft gevonden. Het grootste gedeelte moet toch terug maar dat wordt er niet bij verteld. Nee alleen vertellen hoeveel het de belastingbetaler kost en dat zo vaak mogelijk herhalen. Ik noem dat haat zaaien.
Hoe vaak komt het voor dat er een begrafenis wordt gehouden van ons belastinggeld voor bootvluchtelingen (heb trouwens meer moeite mee dat ons belastinggeld gaat naar al die babybonussen waardoor er maar aangefokt blijft worden, alsof er nog niet genoeg mensen zijn op deze wereld.
Het is jammer de de media zo'n grote rol speelt in het instant houden van vooroordelen het blijven doorgaan met het plaatsen van negatieve uitingen en dus haat zaait. Wat dat betreft is de media een heel gevaarlijk wapen.


groetjes Moon
 
Australiers die zo tolerant zijn t.o.v. buitenlanders, dat is een leuke mythe, maar ook niet meer dan een mythe. In de grote steden is het wat beter dan daarbuiten, maar de discriminatie is hier gigantisch. Ik heb er zelf sterke staaltjes van meegemaakt (en ik ben dus superblank met blauwe ogen en spreek vloeiend Engels met een niet al te zwaar accent).

Een keer werd me medegedeeld dat ik niet Australisch genoeg was (ik woonde hier toen nog geen twee jaar) en meerdere keren heb ik gehoord "go home" (waarvan eenmaal door een verpleegkundige op de plaatselijke EHBO). Alle iets minder rottige opmerkingen en scheve blikken ben ik al lang vergeten, omdat ik er de voorkeur aan geef om die niet te onthouden.

In het begin heb ik heel erg m'n best gedaan om Australisch te worden, maar ik heb later besloten dat dat geen zin heeft. Zolang ik met een accent praat zal ik voor heel veel mensen altijd "die immigrant" blijven. Dus m'n houding is nu: "Ik ben Nederlandse en daar ben ik trots op. Dat ik toevallig ook de Australische nationaliteit bezit is alleen een formaliteit."

Groetjes,
Rixta
 
"immigration nation" dat was een goeie docu!
Niet Britse Europese immigranten werden hier in de jaren 50/60 ook met de nek aangekeken, want ze deden 't laag geschoolde werk.
Nu zijn ze volledig geintegreerd, dwz ze leven ongeveer hetzelfde leven als de witte Britse immigranten en wonen ook in dezelfde wijken. Het duurt een generatie of wat voordat de boel harmonieus gemixed is, als het al gebeurt is economische gelijkheid ‘t enige smeermiddel lijkt me. Kortzichtige mensen heb je overal en dus ook discrimminatie, het is nu eenmaal behoorlijk ingebakken dat je je eigen groep beschermt en de rest de hersens in slaat.
 
Discriminatie is overal! Niet meer of minder in Oz vergeleken met Nederland! Wij hebben 10 jaar in NZ gewoond en niet 1 keer zijn mijn ouders, zussen of ik op een onprettige manier behandeld omdat wij Nederlanders zijn? Tuurlijk vielen we we op, en waren we anders dan The Kiwis! Na een tijdje waren mn zussen en ik ook KIWIS geen verschil meer te zien of herkennen, behalve wanneer mama of papa erbij waren (die hebben altijd nog een zwaar Ned. accent gehad) of wanneer we thuis kwamen (Ned. inrichting) Maar nog nooit gediscrimineerd!
Discriminatie is voor ons (Nederlanders) niet eens te vergelijken met wat bijvoorbeeld de Aboriginals of Maoris, Aziaten, Indiers, enzz.. telkens doorheen moeten in Oz en NZ.
Blijf bij jezelf, zie ook het grotere plaatje, alle situaties zijn anders. Je kunt jammer genoeg niks doen aan de kortzichtigheid van discriminerende mensen (zij zijn nu eenmaal zo opgevoed en weten niet beter) als alleen je eigen gevoel en mening delen wanneer er weer iets gebeurd of gezegd wordt waar je het niet mee eens bent.

:smile: Betty
 
Wat een zwaar onderwerp zeg. Maar ik zal ook mijn steentje bijdragen, doe ik graag :)

In Nederland heb ik de laatste 10 jaar fijn mogen samen werken met de onderkant van de samenleving. Een enorme hoeveelheid ongeschoolde of verkeerd geschoolde niet-nederlands gekleurde mannen en soms ook wat vrouwen. Als ik in die jaren iets geleerd heb is het wel dat vooroordelen helaas op waarheid berusten. Niet iedere man/vrouw uit de doelgroep valt onder dat vooroordeel, maar het overgrote deel wel.

In Australie blijkt dat precies hetzelfde te zijn. Mensen hebben een vooroordeel en het merendeel van de mensen voldoet ook prima aan het plaatje. De Engelsman zuipt te veel want die denkt dat hij in Benidorm is gaan wonen, de Vietnamees begint een nagelstudio met allemaal eigen Vietnameesje die dan fijn Vietnamees blijven praten, de Aboriginals zijn lui en vies, de Zuid Afrikaan hangt liever bij elkaar dan te integreren, de Indiase doen allemaal onverstaanbaar call center werk en zo kan ik nog wel even door gaan... Ik weet zeker dat er ook zo'n mooi vooroordeel bestaat van "de Hollander in het buitenland" en dat ik daar waarschijnlijk ook bijna helemaal aan voldoe.

Het multi culti aspect zal klein moeten beginnen, begin met het accepteren van je buurvrouw/man of je collega en er moet over gesproken worden.

Het grote verschil tussen Nederland en Australie is de ruimte. Nederland is gewoon te vol en dat geeft wrijving en dan gaan mensen wijzen. Hier in Australie heeft het eerder met onbekendheid te maken, zeker als je landelijker gaat wonen. Want de rural-aussie heeft natuurlijk wel alle beelden op TV gezien...:roll:

Of ik zelf dicrimineer? Ja zeker, in Nederland heb ik altijd het standpunt gehad dat het mij niet uitmaakt waar mijn dochters later mee thuis komen, als het maar geen Marokaan is! Hier houden we daar trouwens nogsteeds aan vast, alleen ben ik hier nog geen Marokaan tegen gekomen :)



Dan het stuk "mensen die hier binnen willen komen zonder de juiste papieren". Klinkt heel hard, maar op de eerst volgend boot terug naar hun geboorteland en daar braaf een procedure starten. Lukt het (weer) niet, jammer, probeer het maar ergens anders. Er zijn hier regels en die moeten gevolgd worden. Het spijt mij echt heel erg dat er kinderen op die boten zitten die hun ouders kwijt zijn geraakt of ouders die hun kinderen hebben zien verdrinken en ik wil niet weten hoe hopeloos je moet zijn om dit soort acties uit te voeren, maar je mag hier niet naar binnen! En dat de ik, als belasting betaler vervolgns moet betalen zodat ze van Christmas Island naar Sydney kunnen voor de begrafenis....te zot voor woorden!!! Tenzij ik straks ook mag declaren als mijn oma in Nederland komt te overlijden en ik de vlucht niet kan betalen, maar zo werkt het niet.
De zorg voor vluchtelingen kost de staat een heleboel geld. Ik heb liever dat dit geld wordt gebruikt voor mensen die netjes de vluchteling status hebben gekregen, dan voor illegale bootvluchtelingen, want nu gaat het tenkoste van de echte vluchteling.
 
Verder vind ik je post verwarrend. Je begint met een verwijzing naar Wilders, maar gaat daar verder niet op door. Dan later geef je aan je te schamen voor het feit dat je in Australie bent geboren. Wat heeft dat dan met Wilders te maken? Kun je misschien wat richting geven aan deze discussie?

Misschien is Geert Wilders het polariserende deel van de nederlandse samenleving himself en was zijn verkiezings campagne mede gericht op het uitlichten van de "mislukte" multiculturele samenleving. Anders zou ik ook niet weten waarom ik zomaar uit het niets op hem uitkom.

Verder snap ik ook niet waarom ik op een wees-jongetje kom wat in een media breed politiek spelletje is terecht gekomen wat weer niets met tolerantie en humaanheid te maken heeft in het verlengde van een multicultureel australia met linkse en rechtse standpunten over het toelatingsbeleid ....ik ben nou eenmaal een -war-hoofd. :lol:

Welke kant jij de richting van deze discussie wil geven is niet aan mij. Ik weet niet of je voorkeur links- of rechtsom draait. Dat is nu juist de reden van mijn stelling.

Linkse standpunten om multi-culti te laten werken waren in de jaren '80 vooral alles bedekken met de mantel der liefde (lees subsidies) en niet al te moeilijke discussies over een groot probleem wat daardoor groter werd.
Rechtse standpunten zijn vooral uit op het polariseren van de samenleving wat de problemen alleen maar uitvergroot die daardoor in mijn visie alleen maar groter worden.

Let wel dat PVVRIJHEID binnen de (grond)wet en een seculiere staat bij mij ook bovenaan mijn lijstje staan en een multiculturele samenleving binnen die verzameling moet vallen. Maar de manier waarop Wilders dit wil bereiken mij in iedergeval niet aanstaat. :?

Ik ben op zoek naar de smeermiddelen om mijn kids bij te brengen. Humor en respect zijn twee hele grote die elkaar ook wel weer tegenwerken. Sport kan heel erg verbroederen maar ook weer niet.

Heb in de jaren '90 een Kroaat die voor Duitsland was de hersenpan van een Engelsman dodelijk zien verbrijzelen met een zware casinostoel. Beiden zaten een voetbal wedstrijdje te kijken tussen GER-UK op de grote video-wall van Sydney Harbour Casino(nu Star City) destijds. Ik bedoel maar...ze zagen die ladybug effe niet meer zitten (huh?, ja dat lieveheersbeestje voor zinloos geweld)

Armoedebestrijding is natuurlijk ook 1 van de gouden eieren die niet echt wil uitkomen. Ik denk dat groot- en kleinschalig imperialisme alleen maar is toegenoemen door de verdere globalisering van het geldverkeer.
Internet is een nieuwe factor van groot belang

Wat is het beste uitzichtpunt voor een gebalanceerde kijk op het geheel voor je kids om maximaal te kunnen bijdragen aan een happy Australia? Tjeemig de peemig wat een heavy subject. :evil:

Cheers Steef
 
Het spijt mij echt heel erg dat er kinderen op die boten zitten die hun ouders kwijt zijn geraakt of ouders die hun kinderen hebben zien verdrinken en ik wil niet weten hoe hopeloos je moet zijn om dit soort acties uit te voeren, maar je mag hier niet naar binnen! En dat de ik, als belasting betaler vervolgns moet betalen zodat ze van Christmas Island naar Sydney kunnen voor de begrafenis....te zot voor woorden!!!

Zijn we collectief de weg kwijt? We hebben het over VLUCHTELINGEN tot het tegendeel bewezen is. Misschien stonden zijn ouders op zo'n lijstje voor een gratis sprong uit een vliegtuig boven een watertje. Komt ongeveer op hetzelfde neer als het lot wat ze nu hebben getroffen.

Als ik jouw mag geloven heeft Abbott zijn doel meer dan bereikt. Proficiat Tony! :up:

Mijn belastinggeld mag daar dus WEL naar toe vooral en alleen voor humane redenen voor deze tragedie.

En misschien zien investeerders een humaan en stabiel Australia wel zitten om nog een investering te doen om het maar even vanaf jouw rechterflank te bekijken.
Verder ben ik het wel met je eens hoor dus zover liggen onze standpunten ook weer niet uit elkaar. :evil:

Cheers again :cheers: ook een smeermiddel hik :)
 
Nee, die mensen zijn geen vluchtelingen, dat zijn goudzoekers, mensen die in Nederland ook het sociale systeem om zeep hebben geholpen.
Hou me ten goede, ik begrijp ze,( en ook sommigen weer niet, (sommigen verlaten vrouw en kind , om hier aan land te gaan, vind ik onbegrijpelijk!!!) maar ik begrijp het beleid ook niet.


Het is te zot voor woorden dat als je met een boot een grens over weet te komen ( ja Gilliard haal dat borderplan weer eens van de plank) dat je dan coute la coute opgenomen wordt,dat verdrag ligt er zo, zorg dan dat ze die border niet door komen,lijkt me humaner dan dat er nog eens zulke ongelukken gebeuren, door feitelijk de laksheid ervoor te zorgen dat het niet gebeurt.

even in gedachte houdende waar je allemaal aan moet voldoen als je op de legale manier hier naar binnen wilt
b.v.
Skills
medicals
ielts

mind you, wij gaan straks mijn schoonmoeder sponsoren ,want die is dependent maar wij moeten daarvoor wel 10,000 dollar voor storten, bij onze nieuwsgierige vraag waarom dat is werd gesteld dat mensen weleens sponsoren en dan na 2 maanden zeggen, sorry we doen het niet meer en de nieuweling klopt aan bij centre link, dan ligt iig onze 10,000 dollar daar om ze op een menselijke manier op te laten rotten.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze mensen ook bij centre link aankloppen???
En wie heeft die 10,000 dollar dan gestort en wie stuurt ze terug?
Lang leve de tax, die steeds meer zal worden als dit een landshobby wordt.
Ik vind het allemaal wel best dat we dat moeten betalen, maar als er aan de andere kant met dingen zo makkelijk wordt omgesprongen, wordt ik een beetje kriegel van,



Ik gun iedereen het allerbeste, maar iedereen moet zich aan de regels houden en ervoor werken, klaar.
Eens met Sacha dus.

Ik heb nog nooit iets van racisme ervaren, ik weet wel dat Nederlanders betweters kunnen zijn en ze houden er hier niet van dat jij hier binnenkomt en dingen zegt als : in Nederland doen we het zo en dat is beter, misschien is het datgeen wat ze irriteert en uitlokt tot een uitspraak: go home.


Ik merk juist dat Aussies geinteresseerd zijn in je achtergrond omdat iedereen een achtergrond heeft, heb ik nog niet als nadeel gevoeld.Zo is het Australie van nu ontstaan.

Ik zie die kreten ook wel op fora , "love it or leave it", ik geef ze geen ongelijk.
je komt hier binnen en dan ga je een beetje zitten zeuren dat het volkslied niet in arabisch wordt gezongen, ja zeg!!! :lol:
Ik zie ook wel aboriginal racisme, tegen die abo's die niks anders doen dan zuipen en vechten, dat verdient ook geen schoonheidsprijs,ze kunnen ook de hand aanpakken die hen aangereikt wordt.De keuze is er.


en dan nog:
je kunt wel van alles ongeschoold binnen laten, maar het concentreert zich ook nog eens dichtbij een CBD, waar mensen werken waar geen woonruimte meer voor is en gedwongen zijn langer te reizen voor hun werk, dat is krom.

En dat zal steeds erger worden, Oz is wel groot, maar de ruimte in en om de werkgelegenheid is krap en wordt steeds krapper.

Dus zoveel ruimte is er nou ook weer niet in die zin, dat mensen soms weleens zeggen, je moet je schamen, Oz is zo groot, je kunt toch wel mensen toelaten, die vlieger gaat gewoon niet op.
 
Nee, die mensen zijn geen vluchtelingen, dat zijn goudzoekers, mensen die in Nederland ook het sociale systeem om zeep hebben geholpen.
Some are, some are not. We moeten er maar op vertrouwen dat de immigratiedienst een goede screening doet. Daarom zitten ze maanden op Xmas Island.

Hou me ten goede, ik begrijp ze,( en ook sommigen weer niet, (sommigen verlaten vrouw en kind , om hier aan land te gaan, vind ik onbegrijpelijk!!!) maar ik begrijp het beleid ook niet.
Ik begrijp ze wel. Ze hebben er alles voor over, inclusief hun leven, om een betere toekomst voor hun gezin te zoeken. Of het wel of niet terecht is (vluchteling vs goudzoeker) is even een andere discussie, maar ik heb meer waardering voor deze mensen dan voor lamzakken (inclusief hollanders en australiers) die helemaal niets doen voor hun gezin.

Oh, even voor de duidelijkheid: als ik terug naar Nederland zou willen gaan met mijn niet-Europese vrouw dan moet ik van de IND dus mijn vrouw (en kinderen als ik ze had) achterlaten om eerst in Nederland te settlen (huis, jaarcontract etc) alvorens ik haar zou kunnen laten overkomen. Dat is iets wat ik niet begrijp. Dat is beleid gevormd door de mensen die de zelfde dingen roepen als jij, dus jij bent daar indirect verantwoordelijk voor. Misschien dat je daar eens over na kan denken voordat je zulke ondoordachte opmerkingen plaatst.

Het is te zot voor woorden dat als je met een boot een grens over weet te komen ( ja Gilliard haal dat borderplan weer eens van de plank) dat je dan coute la coute opgenomen wordt,dat verdrag ligt er zo, zorg dan dat ze die border niet door komen,lijkt me humaner dan dat er nog eens zulke ongelukken gebeuren, door feitelijk de laksheid ervoor te zorgen dat het niet gebeurt.
Volgens de nummers worden er nog behoorlijk wat mensen teruggestuurd. Dus ik weet niet waar je jouw coute la coute vandaan haalt. En hoe wil je jouw borderplan implementeren? Muur in de oceaan bouwen? Mijnen leggen? Ah, en wist je al dat 90% van de illegale immigranten comfortabel per vliegtuig komt? En velen daarvan afkomstig zijn uit Engeland, Ierland en de VS? Wat is je plan voor die categorie?

Ik zie ook wel aboriginal racisme, tegen die abo's die niks anders doen dan zuipen en vechten, dat verdient ook geen schoonheidsprijs,ze kunnen ook de hand aanpakken die hen aangereikt wordt.De keuze is er.
Je kunt je mening hebben over deze groep van mensen en hun gedrag, maar dat geeft je nog geen recht om racistisch te zijn: niet tegen diegene die zich slecht gedragen en helemaal niet tegen de aboriginals die wel proberen een plaats in de blanke maatschappij te bemachtigen.

en dan nog:
je kunt wel van alles ongeschoold binnen laten, maar het concentreert zich ook nog eens dichtbij een CBD, waar mensen werken waar geen woonruimte meer voor is en gedwongen zijn langer te reizen voor hun werk, dat is krom.
Dus volgens jou zijn de immigranten die niet voor de skilled visa gaan per definitie ongeschoold? Oh, en de logica die je hier toont geeft aan dat ze ook allemaal geen werk hebben. <_<
En persoonlijk leef ik zelf liever wat verder weg in een ruim huis met tuin dan in een klein huis in die oude binnenwijken waar die "ongeschoolden" zich "concentreren".

Sorry, maar ik vind dit een hoop populistisch en soms beledigend geschreeuw zonder enige diepgang. Als je het immigratiebeleid van Australie niet bevalt, gaan dan toch lekker terug Nederland: love it or leave it!
 
Oh, even voor de duidelijkheid: als ik terug naar Nederland zou willen gaan met mijn niet-Europese vrouw dan moet ik van de IND dus mijn vrouw (en kinderen als ik ze had) achterlaten om eerst in Nederland te settlen (huis, jaarcontract etc) alvorens ik haar zou kunnen laten overkomen. Dat is iets wat ik niet begrijp. Dat is beleid gevormd door de mensen die de zelfde dingen roepen als jij, dus jij bent daar indirect verantwoordelijk voor. Misschien dat je daar eens over na kan denken voordat je zulke ondoordachte opmerkingen plaatst.


En daar is in het geval van Nederland ook heel veel voor te zeggen. Het is voor een "buitenlander" heel moeilijk om in Nederland aan het werk te komen. Om de eenvoudige reden dat er niet zo'n schaarste is. En waarom zou jij je vrouw, maar vooral je kinderen het aandoen ze mee te slepen naar een land waar je niet zeker van weet of je er wel aan het werk kan komen? Als wij niet heel zeker waren geweest van de kand op werk voor mijn man, was ik met de kinderen ook in Nederland gebleven tot hij alles daar geregeld had....
 
Als men het hart niet laat spreken probeer dan in iedergeval hersens te gebruiken...

Any person who owing to a well founded fear of being persecuted for reasons of race, religion, nationality, membership of a particular social group or political opinion, is outside the country of his/her nationality and is unable, or owing to such fear, is unwilling to avail himself/herself of the protection of that country.

Paar linkjes voor wat algemene kennis...

http://www.refugeecouncil.org.au/arp/faqs.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Convention_Relating_to_the_Status_of_Refugees

DIE toetsing bepaald of je een VLUCHTELING bent. :evil:

Misschien heeft Australia ook dat convenantje ondertekent toen ze in 1967 als land volwassen werden en ook de aboriginals volledige mensenrechten gaven.

Voor de mensen die daar tenonder gingen kon dus ONMOGELIJK worden bepaald of ze VLUCHTELING waren binnen de tijd die menselijk is voor een ter aarde bestelling. (of hadden we ze moeten laten drijven?)
Buiten het feit dat deze mensen tijdens het bepalen "VLUCHTELING OF NIET" niet kunnen werken en dus geen inkomen kunnen genereren voor een begrafenis denk ik dat bijv. het wees-jongetje wat ter sprake is gekomen zijn eventuele verblijfvergunning niets dan liever zou willen inleveren als hij daarmee zijn ouders zou kunnen terugkrijgen.


Als ik jullie betogen zo lees hebben we nog een lange weg te gaan al is het alleen maar aan het houden van internationale afspraken. Iedere debiel kan wat roepen maar dat de Libs bovengenoemd ongeval als populistisch onderwerpje gebruikten was wel weer triest. Gelukkig realiseerde Tony dat ook en heeft dit later gecorrigeerd.


Nou de groeten Steef
 
Ah, en wist je al dat 90% van de illegale immigranten comfortabel per vliegtuig komt? En velen daarvan afkomstig zijn uit Engeland, Ierland en de VS? Wat is je plan voor die categorie?
Interessant, dat wist ik niet. Ik heb deze getallen proberen te staven door te Googlen, op zoek naar statistieken, maar kon niks vinden. Heb jij wellicht een link oid?
 
Ik gun iedereen het allerbeste, maar iedereen moet zich aan de regels houden en ervoor werken, klaar.

Als we dan toch zo focussen op de parasieten in de samenleving moeten we de pijlen ook de andere kant op richten. Het "graaien" in de globale liberale markt is 1 van de hoofdfactoren van de economische crisis. Armoede bestrijding in de wereld is daardoor op een hellend vlak gekomen waardoor een hele stroom economische vluchtelingen nu voor de deur staat.

Mensen die echt op de vlucht zijn staan hier natuurlijk los van en zijn we verplicht te helpen!

Steef
 
Interessant, dat wist ik niet. Ik heb deze getallen proberen te staven door te Googlen, op zoek naar statistieken, maar kon niks vinden. Heb jij wellicht een link oid?
http://www.theaustralian.com.au/news/opinion/whos-afraid-of-4500-boatpeople/story-e6frg6zo-1225849056560
http://www.immi.gov.au/media/fact-sheets/87illegal.htm#c

Bart
 
En daar is in het geval van Nederland ook heel veel voor te zeggen. Het is voor een "buitenlander" heel moeilijk om in Nederland aan het werk te komen. Om de eenvoudige reden dat er niet zo'n schaarste is. En waarom zou jij je vrouw, maar vooral je kinderen het aandoen ze mee te slepen naar een land waar je niet zeker van weet of je er wel aan het werk kan komen? Als wij niet heel zeker waren geweest van de kand op werk voor mijn man, was ik met de kinderen ook in Nederland gebleven tot hij alles daar geregeld had....
Sacha, je maakt hier een aantal cruciale denkfouten.

Allereerst, ik ben geen "buitenlander", ik ben een NEDERLANDER! Een baan vinden zou voor mij dus net zo moeilijk zijn als voor ieder ander.

Waarom ik het wel of niet mijn gezin zou aandoen is en blijft mijn eigen keuze, daar hoeft oom Geert geen uitspraak over te doen. Ik zie niet in waarom dat anders zou zijn dan wanneer een volledig Nederlands gezin terugkeert naar Nederland. En als dat dan al de enige overweging was voor de politiek, dan zouden ze dat voor iedereen als voorwaarde moeten stellen en geen uitzonderingen maken voor US, Australisch, NZ of Japanse partners.

En wat verwacht je mij dan te doen? Terwijl ik in Nederland een baan aan het zoeken ben en mijn eigen huis etc moet betalen, dan ook nog apart het het huis van het gezin waar dan ook ter wereld bekostigen. Hoe denk je dat voor elkaar te krijgen? Als we allemaal tesamen naar Nederland gaan dan halveren we in elk geval die kosten. Of heb je gemakshalve aangenomen dat mijn vrouw hier een riant salaris verdient?

Tenslotte, het belangrijkste punt in deze beslissing is wat mijn huidige situatie is. Jij denkt vanuit je toenmalige comfortabele positie in Nederland. Maar als ik in het buitenland mijn baan heb verloren en ik heb geen uitzicht op het verkrijgen van een baan, of onze verblijfsstatus is tegelijkertijd met mijn baan verdampt (zoals mij is overkomen in de VS 2 maanden voordat ik mijn visum voor Australie kreeg), wat doe ik dan met mijn gezin? Op de boot zetten met mijn inboedel en voor een paar maanden laten ronddobberen totdat ik de IND heb kunnen overtuigen?

Het is gemakkelijk om je eigen situatie te extrapoleren en te denken dat de hele wereld het zelfde werkt, maar het is een beetje meer complex dan dat.
 
Ja dat is zeker dat veel mensen alleen kijken vanuit hun eigen positie. Want wij geëmigreerde Nederlanders boffen maar dat wij uit een veilig, vrij en democratisch land met groot sociaal vangnet komen en zelf konden bepalen om naar land van keuze te emigreren. Ik moet er namelijk niet aan denken dat ik ooit in zo'n positie zou komen dat je uit wanhoop omdat de situatie in je land zo verschrikkelijk is (wij kenen het niet om in onderdrukking te leven, of echte honger te voelen en je eigen kinderen ziet sterven) dat je je boeltje pakt en in een gammel bootje stapt op hoop van zegen dat je bootje niet zinkt. Dat je dan in een land wordt opgevangen, in de hoop dat je kans maakt op een beter leven voor jezelf en je gezin. Of dat je gezin uit elkaar wordt gerukt door kromme regels omdat je niet allemaal hetzelfde paspoort heb of verblijfsstatus. En wat gelukzoekers betreft zijn wij toch ook(dan wel betalende en volgens de regeltjes) we zijn hier toch naar toe gekomen voor een hopelijk nog betere toekomst voor je kinderen, nog meer ruimte hebben een nog beter en luxer leven te krijgen dan je al had in Nederland. Ik denk dat elke betalende migrant een gelukszoeker is anders blijf je wel in je eigen land en vind daar al je geluk.

Sacha wat werk betreft baanzekerheid heb je hier niet echt je kan zo van de ene op de andere dag ontslagen worden, hier in Australie doen ze daar niet zo moeilijk over en wat je dan krijgt is echt geen vetpot. Ik hoop voor je dat jullie goed hebben nagedacht over wat als man baan verliest of een ongeluk krijgt wat natuurlijk niet te hopen is maar waar je wel over na moet denken juist als migrant. Het gaat hier allemaal toch anders dan in Nederland. Ikzelf laat me nu omscholen doe de cursus aged care waarom omdat in die sektor veel mensen nodig zijn en ik dus de meeste kans heb op een baan, want stel je voor er gebeurd wat met mijn man (hij rijd zo'n 250 kilometer op een dag op wegen waar de grootste idioten rondrijden) dan wil ik niet in een situatie komen dat we afhakelijk worden van een uitkering of nog erger dat we op straat komen te staan.

Wat discriminatie betreft, ik zelf ben ook nooit gediscrimineerd maar ik ben dan ook blank en verder boeit het me niet wat anderen van mij zeggen. Maar omdat jijzelf niet gediscrimineerd wordt kan je niet zeggen dat er helemaal niet gediscrimineerd wordt, echt hier op het platteland hebben echt velen een bloedhekel aan bijna alles wat een kleurtje heeft. Ik weet niet hoe het is in de steden, denk dat migranten daar veel meer geaccepteerd zijn en dat men wat verder kijkt dan de huidskleur en of afkomst. Maar hier op het platteland wonen er ontzettend veel racisten, komt waarschijnlijk ook door de hoge werkloosheid hier. Een vriendin afkomstig uit Fiji is eens aangesproken door een man die zei ik ben blank en jij bent zwart en jij hoort hier niet.
Op de Tafe waar ik een cursus deed zag je de verdeeldheid in de pauzes heel goed. je had een tafel met alleen witte mensen (meeste echte locals) en een tafel met gekleurde mensen en je wilt niet weten wat de witte zeiden over de gekleurden. Op een gegeven moment was ik het zo zat en ben ik dus bij de gekleurde gaan zitten heb lekker meegegeten met hun en gebabbeld, zo ben ik nu eenmaal. En toen ik me weer bij het witte clubje aansloot moest je ze eens horen wat een commentaar. Heb toen maar gezegd niks mis mee met die mensen,ze stinken niet, zie geen beestjes springen, ze hebben heerlijk eten ik ga morgen weer bij ze zitten ze zijn gezellig en hebben ook nog humor, doeiii. Door wat ik gezien heb en hoor zowel in Nederland als hier weet ik nu wel heel zeker dat het voor een blanke migrant een stuk makkelijker is om geaccepteerd te worden dan een donkere. En we moeten dus maar blij zijn dat we geboren zijn met een blank huidje.

Monica
 
Back
Top