nieuwschierig

mariekske heeft zeker gelijk dat fietsen in australie een hachelijke onderneming is, de ozzie's zijn niet zo gewend aan fietsers. als je vraagt hoe ver iets is wordt er in autorij-minuten gerekend maar als je vraagt hoe lang iets fietsen/lopen is weet  niemand dat en wordt je verteld dat het niet haalbaar is om die afstand te fietsen/lopen.
ook al is het maar een paar km. (echt meegemaakt). 

bewegwijzering is idd ook niet echt fantastisch maar gelukkig kun je op een hoop rijkswegen gewoon door de berm keren (weinig verkeer, geen vangrail)
 
Zo had ik een babbel met een man from the outback bij tennant creek,
Hij vroeg aan mij waar ik heen ging.
Ik zei dat ik richting Cairns maar eerst naar Normanton ging daar was een rodeo terplekke.

Hoelang zal ik nog moeten rijden , vroeg ik aan deze beste man.

Ik moest rekenen op een goede dag rijden,

Prachtig toch

Jack :evil:
 
Fietspaden...  ja, da's een mooie. Waarom zouden die er nou niet zijn hè?

Omdat er zo weinig fietsers zijn natuurlijk!!

En waarom zijn er zo weinig fietsers?

Behalve de afstanden; omdat er zoveel heuvels zijn!! Pffffff.... Onze hónd wil nog niet eens meer met ons wandelen!

De plastic zakken bij de supermarkten worden minder gepromote tegenwoordig. Er hangen overal 'groene tassen' en er staan ontmoedigende bordjes in sommige winkels 'Say no to plastic bags'. Daarbij hebben de meeste supermarkten ook recycle-bins voor hun eigen plastic zakken. Dus het gaat allemaal de goeie kant uit :)
Wel moet ik nog aan de kassa roepen 'ik WIL geen plastic zak!' (ja, soms wordt ik er iebel van, van dat automatisme van inpakken in hun zakken), of "Noooo, got my own!!", al zwaaiend met m'n groene tassen. Maar goed, we're improving. :)
De reden waarom ze trouwens zoveel zakken gebruiken bij het inpakken, is omdat er mensen zijn die hun vlees apart willen ingepakt hebben, geen schoonmaakproducten bij hun etenswaar, etc.

Over die 4WD's; veel moeders hebben er een. Maar echt niet bijna iedereen hoor :) Overigens, vanuit welk oogpunt vind je dat een nadeel?

Het is verder weer zonnig, en de vogeltjes fluiten blij.

:)
Ireen.
 
Je bedoelt dat een 4WD meer verbruikt? Soms wel ja. Maar sommige auto's verbruiken ook een stuk meer dan anderen. Ligt er ook nog aan hoe je ze rijdt.

Er zijn trouwens afgelopen jaar 1 miljoen nieuwe auto's verkocht in Australië, 1 miljoen! Gigantisch he! Maar natuurlijk wel met schonere motors :)
 
Nog even over die plastic zakjes, inderdaad  :x. Ook wij lopen te zwaaien met de groene tassen. Soms vergeten we ze nog wel eens, resultaat een kast vol met groene tasjes. Héél handig voor dagjes weg enzo! En wat ik ook heb aangeschafd is een klein prullebakje voor in het gootsteenkastje Die is speciaal gemaakt voor die plastic tasjes. Daar gaat dus het afval in. :)
 
wij hebben een mazda 121 gereden in OZ omdat die lekker zuinig was!!!!!!! slecht idee om met zo'n dingetje
de outback in te gaan, 40 liter benzine is daar niet veel maar in de stad was het een perfect wagentje...........

de kids zouden idd opgehaald kunnen worden in een wat minder grote auto maar toch denk ik dat een moderne terreinauto schoner is dan een oude mazda 121
 
[quote author=hans964 link=topic=4533.msg57304#msg57304 date=1145903788] maar toch denk ik dat een moderne terreinauto schoner is dan een oude mazda 121[/quote] Hoeveel terreinwagens verbruiken minder dan 1/18 ?
 
Indeed: terreinwagens zitten toch snel op 1/4... da's heel veel benzine en dus heel veel uitstoot...

Verkeersveiligheid is ook een punt: aangereden worden door een 4WD veroorzaakt ernstiger verwondingen dan als je gehit wordt door een gewone auto.

Ons meerjarenplan is om in de bush te gaan wonen en dan komt er ook zo'n secondhand Landcruiser hoor maar hier in de stad... HA! En als je ze dan vraagt wanneer ze voor het laatst even lekker ge-4WD-d hebt op North Strathbroke Island ofzo... noh.... Dus tsja: dan is het toch gewoon image enzo (de buren hebben er ook 1: dat)
 
Hee Jan, wat bedoel je met 1/4? 1 Liter voor 4km? Als je dat bedoelt, dan heb je het niet over de gemidddelde terreinwagen! Wij hadden een Prado die deed 1 op 13. Steve's BMW 545 doet 1 op 11.2!

Dat punt over ernstiger verwondingen door 4WD is niet helemaal juist; dat gaat over bull bars op 4WD's die mensen aanrijden (niet auto's) en specifiek kinderen. Daar zijn hier (Austr.) oeverloze discussies over gevoerd; wel bull bar toestaan, niet bull bar toestaan.

Wel is het zo dat het moeilijker te zien is via de achteruitkijkspiegel in een hoge auto of er een klein kind achter je auto staat, dan wanneer je in een lagere auto zit.

Althans, ik herkauw maar even de discussies die er zijn geweest.

Ik weet trouwens niet wat het image van een 4WD is. Het zijn vooral moeder die het heel handig vinden om zo'n grote auto te hebben; alle kids kunnen er in, veel boodschappen d'r bij, en ze voelen zich veiliger omdat ze hoger zitten en een beter zicht hebben.

Ik verzin het niet hoor :)

Als er dan íets van off the road zou moeten, laat het dan de verknipte zielen in hun UTE zijn. Om de een of andere reden denken die dat de weg van hen is. Alsof een UTE ruig is?!
 
OK: ik geef toe... :blush:: 1/4 is een beetje overdreven maar die echte grote 4WD verbruiken veel en als je ziet waar ze voor gebruikt worden... dat kan een compact car ook en dan met de helft van de liters  :wink:

Maar over die verwondingen: als je als voetganger of fietser geschept wordt door de hoge vertikale voorkant van een 4WD dan is er wat meer aan de hand dan met een gewone auto hoor... (ik spreek uit ervaring: ben eens geschept door een auto die 50 reed en ben mooi over de motorkap tegen de voorruit gegleden en had alleen wat blauwe plekken).
Yep: een bullbar maakt het NOG erger maar goed: ik lijk nu net een anti-4WD-er en dat ben ik niet!! Alleen vind ik het wat overdreven hoe die gebruikt wordt hier in de stad.

Hier is een 4WD wat meer geaccepteerd in NL omdat je 'm in de bush wel nodig hebt (floodings, onverharde wegen) en dan heb je automatisch wat meer in de stad as well (denk ik)
 
Er moeten dus auto's ontworpen worden met een glijbare voorkant... :-D En schoon, natuurlijk :)
 
Een grote(re) auto nodig hebben voor transport spullen/kids is een, maar dat hoeft natuurlijk niet perse een 4WD te zijn. De 4WD hebben vaak een hoger verbruik dan 'normale' grotere auto's.

Met de stijgende brandstofprijzen, en kernbommen op Iran in het vooruitzicht, kan het geen kwaad om te zoeken naar extreem zuinige auto's. Er is zelfs een speciale overheidssite in AUS waar je van alle auto's het verbruik e.d. kunt opzoeken.

Een auto die ik wel zie zitten in AUS is b.v. de Honda Jazz met Continue Variabele Transmissie; een traploze automaat voor een gemiddeld gezin - en loopt nog eens iets van 1:18 ook. Voor de mensen die perse een 4WD willen is de nieuwe Daihatsu Terios wellicht een optie: relatief zuinig en heeft net een design prijs gewonnen.

Heeft iemand trouwens een idee waarom nieuwe auto's goedkoper zijn dan in NL (vanwege lagere BTW, en ontbreken BPM), maar 2e hands auto's juist weer iets duurder ? Dat zou op den duur toch elkaar moeten uiteffenen lijkt me zo.

Verder verwacht ik dat op op den duur de klantontvriendelijke banken/verzekeringen in AUS wel wat zullen opschuiven richting NL comfort - de concurrentie zou zijn werk moeten doen.

INGDirect heeft al een leuke spaarbank in AUS, de directeur verbaasde zich in een interview met de SMH al over de archaische bank-wereld, dus wie weet komen ze ooit op het idee om meer te doen dan spaarbank alleen.
 
[quote author=Jan Katers link=topic=4533.msg57329#msg57329 date=1145923292]
Dus tsja: dan is het toch gewoon image enzo (de buren hebben er ook 1: dat)
[/quote]
Hello
Tja misschien wel. Of ze hebben een grote caravan. Waarmee ze 1 maal per jaar er op uit trekken... Dan is een grote 4x4 wel handig. Ik zie hier op de caravanpark heel veel bejaarde stellen in en uit gaan met een flinke caravan en een patrol of landcruiser... dus tja.. Bejaarde die de blits maken met een 4x4 lijkt me sterk.
Ik wil niet iedereen over een kam scheren maar kijken naar wat de buurman heeft of de collega op het werk is typisch hollands. Nou ben ik nog een groentje wat betreft australie. Maar in de twee maanden dat ik hier werk heeft nog geen ene collega ook maar 1 keer omgekeken of een grap gemaakt over mijn oude kleinen excel. Was met me ford escort wel anders in Nederland....
gr Barry
 
Mijn buurman heeft altijd een Renault Laguna 2.0 de nieuwste versie gereden .
Lease auto van de zaak.
Nu zit mijn beste buurman rugklachten en werkt maar halftijds de rest tot zijn pensioen, nog een jaartje of 6.
Nu zei zijn baas dat hij ook een kleinere auto kreeg, clio uitvoering.

Hij zei tegen mijn dat hij dat niet accepteerde , want moet de buurt wel niet denken.
Die clio hoeft hij niet en heeft zelf de nieuwste uitvoering Renault Laguna gekocht.

Dit is toch niet meer te volgen.

Mij zou het niet interesseren , als het maar rijd,

cheers,

Jack :evil:
 
misschien heft hij die rugklachten wel van die grote renault :lol:

ik vind het behoorlijk zielig zoals die buurman reageert maar je komt het overal tegen.
zonder dat je ze vraagt wat voor auto ze hebben beginnen ze er al zelf over dat ze een grote lease bak hebben.
mij boeit het helemaal niet die auto's
zoals eerder geschreven "hij moet me van punt a naar punt b brengen" and thats it
 
Als de mijne s'morgens om 05.30 start zonder aarzeling vind ik het oke,

Meer hoeft het niet te zijn.

Er zijn nog veel mensen die zich kijken en vergelijken met hun naaste, stupidos :x

Je hebt ze in alle matenn grote klein dun en dik, slim en stupidos

Doe maar gewoon het is al gek genoeg, trouwens hier in Belgie/Nederland zijn de meeste wegen 99% toch verhard dus een 4maal4 is nergens voor nodig, praktisch gezien,

See you,

Jack :evil:
 
Op mijn werk ben ik omgeven door zielen die alleen maar geïnteresseerd lijken te zijn in de lease-auto waarin ze (willen) rijden. Ik moet dan van binnen altijd lachen en ben ik blij dat ik heel anders in elkaar steek.

Mijn ervaring is ook dat je in Oz veel minder wordt afgerekend op wat voor auto je hebt. Geef mij maar een compacte, zuinige, gaat-nooit-kapot Japanner.

:up:
 
Back
Top