nieuwschierig

Helemaal mee eens, AJ

Maarre waar ging dit topic nu eigenlijk over, eerlijk gezegd zou ik het niet meer weten,

Zijn we nog on-topic :?

Jack :evil:
 
:eek:fftopic: Ik ben al begonnen met het verkopen van mijn spulletjes, waaronder mijn "bestelraket".

Prima Berlingo 2.0 HDI, de ultieme no nonsense auto. Ruimte zat voor mij alleen, en achterin kan een halve achtergevel  :)

Iemand interesse? Stuur me dan een PM.
P4190005.jpg

P4190003.jpg


Was tot voor kort heel goedkoop rijden, met een grijs kenteken. Maar voor iemand met een inschrijving in de KvK is het nog steeds heel aantrekkelijk.
 
[quote author=Jack link=topic=4533.msg57421#msg57421 date=1145985486]
Zijn we nog on-topic :?
[/quote]

We zijn volledig afgedwaald.

:-o

Daarom doe ik nu een poging weer op het juiste on-topic pad te gaan kroezen.

Minder mooie kanten aan Down Under, daar ging het over:
- Beperkt intelligente mensen die vanuit hun ute naar fietsers schreeuwen.
- Geen fietspaden.
- Iedereen lijkt een beetje veiligheid-paranoja te zijn waardoor iedereen een stuurslot voor in de auto en alarm voor in huis lijkt te hebben; ik hou meer van het Canadese ik-vertrouw-mijn-buurman.
- Geen historie.
- Moeilijk om iemand te vinden waarmee je een diepgaand gesprek over world issues kunt voeren.
- Snel donker.

Maar voor de rest vind ik Oz natuurlijk helemaal te gek.

:up:
 
Buiten het starten 's ochtends om 5.30 neem ik aan dat hij je ook nog ergens moet brengen.
:-D
 
[quote author=kallie link=topic=4533.msg57440#msg57440 date=1145989782]
Buiten het starten 's ochtends om 5.30 neem ik aan dat hij je ook nog ergens moet brengen.
:-D[/quote]

Helaas wel , voor de auto is het gemakkelijker om te starten om die tijd dan bij mij,

Ik voel me om die tijd een oude Diesel , :-(
Ik begin pas warm te worden/te werken als we weer naar huis gaan :-D

Jack :evil:
 
[quote author=Bear link=topic=4533.msg57409#msg57409 date=1145981271]
[quote author=Jan Katers link=topic=4533.msg57329#msg57329 date=1145923292]
Dus tsja: dan is het toch gewoon image enzo (de buren hebben er ook 1: dat)
[/quote]
Hello
Tja misschien wel. Of ze hebben een grote caravan. Waarmee ze 1 maal per jaar er op uit trekken... Dan is een grote 4x4 wel handig. Ik zie hier op de caravanpark heel veel bejaarde stellen in en uit gaan met een flinke caravan en een patrol of landcruiser... dus tja.. Bejaarde die de blits maken met een 4x4 lijkt me sterk.
Ik wil niet iedereen over een kam scheren maar kijken naar wat de buurman heeft of de collega op het werk is typisch hollands. Nou ben ik nog een groentje wat betreft australie. Maar in de twee maanden dat ik hier werk heeft nog geen ene collega ook maar 1 keer omgekeken of een grap gemaakt over mijn oude kleinen excel. Was met me ford escort wel anders in Nederland....
gr Barry
[/quote]

Wat ben je toch een skat :-D Je hebt helemaal gelijk hoor. Dat vergelijk-gedrag is er wel maar meer onder de jongeren (hee, moet je mij zien) en die gaan géén 4WD rijden. En wijzelf ook hadden een 4WD omdat we een boot moesten kunnen trekken. De kift zal hier natuurlijk ook wel bestaan, maar ik heb er nog nooit wat van gemerkt.

En hee AJ, moeilijk om iemand te vinden om een diepgaand gesprek mee te voeren over world issues? Vertel 's? Bedoel je omdat Australië op zichzelf zou zijn, of omdat de interesse voor diepgang er niet is?

Ireen
 
Hey guys,

Ik HOOP dat dat vergelijk-gedrag hier niet zo is/wordt als in NL; het was maar een gok. In NL was ik 1 van die mensen met een enorme leasebak; het deed me niets (came with the job zeg maar). Hier hebben we nog niet eens een auto...en dat is omdat het geen prio heeft voor ons. En het klopt dat de Aussies het niet boeit  :up:
Ik vroeg me gewoon af waarom zoveel mensen zo nodig zo'n 4WD moeten hebben. OK: om de boot/caravan te trekken, ruimte voor kinderen/boodschappen...

On topic: minder leuke dingen OZ....  :thinking: Het wordt hier allemaal net zo volgebouwd. Toen ik hier 6 jaar geleden was had je nog veel meer grote blocks per huis. Nu breken ze het huis af en zetten 2, soms 3 huizen op dezelfde lap grond! Het gaat hier nog niet zoveel de hoogte in; de standaard is nog wel een vrijstaand huis (in Brizzie tenminste).
Verder vind ik het hier (na 1,5 jaar) nog steeds helemaal geweldig... beetje gevaarlijk ook zo'n topic voor de mensen in NL; sommige nadelen is de beleving van individuen (in sommige kan ik me nl. helemaal niet vinden). Aan de andere kant geeft het misschien een meer realistisch beeld van het leven hier.
 
[quote author=Jan Katers link=topic=4533.msg57460#msg57460 date=1146002991]
Nu breken ze het huis af en zetten 2, soms 3 huizen op dezelfde lap grond! [/quote]

Ja, lullig hè, een vroegere kennis van me heeft dat al met 2 stukken grond in de straat onder ons gedaan. Deze buurt is enorm in waarde gestegen, en zo heeft hij inmiddels in 3 huizen hier gewoond, waarvan hij er 2 verkaveld heeft, en eentje opgeknapt. Een van de kleine stukjes grond staat al meer dan 1.5 jaar te koop. Net goed! :p
 
is dat alleen in of zeer nabij de grote stad? in de buitengebieden merk je er niet zo heel veel van.
mijn zus heeft een stuk land in narangba en dat stijgt niet echt in prijs!!!!! (ze heeft ook een dikke 4x4, ligt het daaraan)
 
Hoi Hans... Het is inderdaad een stuk erger in en rond grote steden ja. En waar het leegloopt, daar zal de prijs van land natuurlijk eerder naar beneden gaan.

Wijzelf kochten 5 jaar geleden ons huis voor een mooie prijs (lees; het was een koopje). Het ligt aan de zuidkant van Brisbane, niet ver van een in ontwikkeling zijnd industriegebied. Dat heeft de prijs danig omhoog doen gaan. We wonen ook nog 's op een heuvel, in een private street; geen doorgaand verkeer hier. De prijs is in die 5 jaar meer dan 3-voudigd. Dat is een hoop!! De hele straat is trouwens in waarde gestegen. Sterker nog, de hele sururb, en de omliggende suburbs ook.

Voor mensen uit Sydney en ook wel Melbourne is het hier nog steeds goedkoper wonen, en juist daarom gaan de prijzen ook omhoog. Het ligt trouwens op het moment geloof ik wel stil, met de stijging.

't Is maar wat de gek er voor geeft hè... En dan krijgen we natuurlijk ook nog al die N'landers die hier binnenkomen... man man man. Maar zonder gekheid, Brisbane groeit en groeit.

Kijk wat ik net vond, geinig:

On 27 April 2006 at 09:42:15 (Canberra time), the resident population of Australia is projected to be:



20,644,352

This projection is based on the estimated resident population at 30 September 2005 and assumes growth since then of:

one birth every 2 minutes and 0 seconds,
one death every 3 minutes and 56 seconds,
a net gain of one international migrant every 4 minutes and 47 seconds leading to
an overall total population increase of one person every 2 minutes and 12 seconds.


Nou, tel uit uw winst!
 
20 en een half miljoen!!!!!!!!!
ik weet dat in 1997 (in augustus uit australie teruggekomen) er nog rond de 16,000,000 woonden (onszelf niet meegerekend) . als deze groei doorgaat zal ook in de verder gelegen plaatsen de prijzen stijgen van land en huis.
hetzelfde hebben we gezien in belgie waar vanaf de nederlandse grens de prijzen steeds verder opliepen van huizen.
 
Back
Top