Ook daar !

[quote author=AJ link=topic=3094.msg35567#msg35567 date=1131536720]
Als al het fortuin dat aan de achterlijke war on terrorism wordt besteed, nou eens wordt besteed aan de echte problemen in de wereld, dan komen we met ons allen nog eens ergens.[/quote]Helemaal mee eens. Vorige week werd bekend gemaakt hoeveel Australie heeft besteed aan terrorismebestrijding sinds 2001: zo'n $5 miljard, als ik me goed herinner.

Ter vergelijking: Vandaag was een belangrijke dag voor iedereen in het Australische (universitaire) onderzoekswereldje, zoals ik, want de Australian Research Council heeft de succesvolle projectaanvragen voor 2006 bekendgemaakt: ruim 1200 projecten hebben tezamen zo'n $370 miljoen te besteden over de komende 5 jaar. Deze projecten, en vele van de projecten die geen subsidie hebben gekregen, hebben de potentie om met oplossingen te komen voor kanker, de duizenden verkeersdoden per jaar, de verspreiding van ziektes door muggen, watervoorziening, noem maar op. Allemaal van die dingen waarmee de levens van duizenden, dan wel miljoenen mensen verbeterd of zelfs gered kunnen worden...

5 miljard vs. 370 miljoen, interessante verhouding   :|
 
'Kerncentrale mogelijk doelwit terroristen in Australië'
SYDNEY - De enige kerncentrale in Australië, de Lucas Heightscentralebij Sydney, was mogelijk het doelwit van terroristen in Australië.


De politie liet maandag weten dat drie van de achttien afgelopen week gearresteerde verdachten in december bij de centrale zijn gesignaleerd toen er ook een gat in de omheiningen werd geknipt. Een aantal van de groep van achttien arrestanten heeft in maart en april militaire trainingen gehad in Australië en of Pakistan.

Politiechef Mick Keelty heeft voorts Australische media verteld dat er in het onderzoek tegen de achttien een belangrijke vondst is gedaan. Het gaat om een auto in Sydney waar chemicaliën, dokumenten en gereedschap om te graven in aan is getroffen.

Eerder vond de politie in de woning van een andere verdachte al honderden liters chemicaliën, talrijke ontstekingsmechanismen en handleidingen voor het maken van springstoffen. De achttien werden afgelopen week in Mebourne en Sydney gearresteerd. Ze worden beschuldigd van het voorbereiden van terroristische aanslagen in heel het land en worden naar verwachting komende maand voorgeleid.
NU. NL 14-11-05


Het klopt dat ze soms doorschieten met maatregelen, maar hoe stop je
deze aanslagen.
Als er niets gedaan wordt klagen den mensen dat het onveilig is en dat
de overheid maatregelen moet nemen.
In NL kreeg Fortuin de handen op elkaar dat de instroom van buitenlanders
gestopt moest worden, nu dat gebeurd klagen de mensen weer dat het niet
eerlijk is en dat Verdonk te hard is.
Het zal niet gauw goed zijn, er is altijd een partij die benadeeld wordt
.



Openbaar vervoer Brisbane plat uit vrees voor aanslag

Uitgegeven: 14 november 2005 08:53
Laatst gewijzigd: 14 november 2005 08:53

BRISBANE - De autoriteiten in de derde stad van Australië, Brisbane, hebben het bevel gegeven het openbaar vervoer stil te leggen en te ontruimen uit vrees voor een aanslag. De reden voor de evacuaties zijn telefonische dreigementen.

De passagiers van treinen en bussen moesten aanvankelijk bijna een uur lang hun voertuigen verlaten. Op last van burgemeester Campbell Newman werd het openbaar vervoer vervolgens voor een tweede keer stilgelegd.


De premier van de betrokken deelstaat Queensland, Peter Beattie, zei dat de evacuatie in Brisbane een voorzorgsmaatregel is. Hij zei dat het stilleggen van het openbaar vervoer misschien wat te voorzichtig lijkt, maar de arrestaties van afgelopen week geven aan dat voorzichtigheid is geboden.

Afgelopen week arresteerde de politie in Melbourne en Sydney achttien verdachten die bezig zouden zijn geweest terroristische aanslagen in Australië voor te bereiden
 
Back
Top