Oranje speelt wie gaat er van Perth naar Sydney

Net even gekeken, wordt in de Burswood uitgezonden vanaf 17.00

http://www.carbonsportsbar.com.au/schedule.php?date=10-10-2009

Cu there?

Greetz

Scuba
 
Dirk vind het dus ook heel gezellig en wij zullen dan ook aanwezig zijn (nemen wel de kinderen mee.... :smile:)
 
Van Marwijk: Ze hebben goed kunnen uitrusten

Van onze speciale verslaggever

SYDNEY -  Het Nederlands elftal is geland in Sydney. Oranje werkt vannacht om 02.30 uur Nederlandse tijd de eerste training af. De tweede training staat gepland om 09.30 uur Nederlandse tijd. In Sydney is het negen uur later. Zaterdagochtend 10.30 uur (Nederlandse tijd) staat het oefenduel tegen Australië op het programma.

De voetballers overbrugden de reis van Amsterdam, via Hongkong naar Sydney in bijna 22 uur. De spelers hadden in de businessclass de beschikking over een bed met televisie. „Ze hebben goed kunnen uitrusten”, zei Van Marwijk. „Dat is belangrijk, nu zijn ze woensdag of zeker donderdag weer helemaal fit. Dat was voor mij ook een voorwaarde. Anders waren we hier ook niet helemaal naar toe gekomen. Nu is iedereen komende maandag weer terug. Dat is vele dagen eerder dan veel buitenlandse internationals.”
 
Oranje weer niet voorbij Australië

SYDNEY -  Ondanks een veldoverwicht en enkele prima kansen won het Nederlands elftal opnieuw niet van Australië. Op het spekgladde veld in het Sydney Football Stadium verdiende Oranje de zege, maar kwamen beide ploegen uiteindelijk niet tot scoren: 0-0. Ook in 2006 (1-1) en in 2008 (2-1 winst Australië) slaagde het elftal van bondscoach Bert van Marwijk er niet in om de Oceaniërs te bedwingen.


De formatie van de Deventenaar trad in Sydney aan tegen een redelijk 'Nederlands' getinte ploeg. David Carney (FC Twente) en Brett Holman (AZ) komen uit in de eredivisie, terwijl Jason Culina (PSV) en Luke Wilkshire (FC Twente) tot en met afgelopen seizoen in de Nederlandse competitie speelden.

De ploeg van Pim Verbeek, die het duel met Oranje als opwarmertje zag voor de kwalificatiewedstrijd voor de Azië Cup tegen Oman, kreeg al snel een tegenvaller te verwerken. Vincenzo Grella raakte binnen het kwartier geblesseerd en moest vervangen worden.

Van Marwijk kon tijdens de Australische trip om uiteenlopende redenen niet beschikken over zes basisspelers. Eljero Elia maakte mede daarom in Sydney zijn debuut in de basis bij Oranje. Khalid Boulahrouz, John Heitinga en Klaas-Jan Huntelaar verschenen ook weer eens aan de aftrap.

Nadat de spelers enigzins gewend waren geraakt aan het spekgladde veld kreeg Huntelaar de eerste goede kans voor Oranje. De spits van AC Milan kopte over uit een scherpe voorzet van Stijn Schaars. De veelvuldig opkomende Khalid Boulahrouz was na twintig minuten dichtbij zijn eerste interlandgoal, maar zijn harde schot belandde slechts in het zijnet. Vlak voor de rust kopte Dirk Kuyt op het dak van het Australische doel.

Met Ryan Babel voor Dirk Kuyt bleef Oranje ook na rust beter dan de Oceaniërs. Schoten van Eljero Elia en Wesley Sneijder misten kracht; een poging van Babel alle mogelijke richting. Australië beperkte zich na de rust voornamelijk tot verdedigen en deed dit zo goed dat de beloning voor de vliegreis van 22 uur niet meer was dan een doelpuntloze remise voor het Nederlands elftal.

Holman trachtte de avond van Oranje in de 88e minuut helemaal te verzieken, maar het gevaarlijke schot van de spits vloog net over de goal van Maarten Stekelenburg.
 
Grappige wedstrijd, alleen jammer dat de Sportsbar in het Casino zit en we er dus niet in kwamen met Suzanne erbij.... Maar gelukkig konden we op een klein schermpje in de Ierse pub ook gezellig kijken....
 
Hallo allemaal!

We zijn vanavond naar de wedstrijd geweest en het was geweldig! Niet dat voetballen hoor...en helemaal geen doelpunten  :-(  maar gewoon die sfeer, al die met oranje spullen toegetakelde mensen, al die mensen om je heen op straat die Nederlands praten  :blahblah:
Nu zag je wie de Nederlanders waren, even zwaaien  :later: ,een knik, een glimlach, een knipoog en "HOI" ! Echt hartstikke leuk!

In het stadion was het ook enig en ik heb geloof ik niet veel van de wedstrijd gezien maar heel erg genoten van het hele oranje gedoe, de gezellige sfeer en al die mensen die er echt heel veel werk van hadden gemaakt om er absoluut belachelijk bij te lopen.

Het was echt heel leuk en als ze weer een keer hier komen spelen dan zijn wij er weer bij!!

Dag!!  :soccer:
 
Leuk te lezen dat het allemaal mooi was in het stadion. Zag er inderdaad allemaal mooi uit.
Op het grote scherm in de Burswood heeft NL ook niet gewonnen (In de Ierse Pub wel, Sascha??). Volgende keer komen we ook wel in de Ierse pub zitten.....

Misschien volgende keer Oz - Nl in Subi....

Greetz

Bert
 
Ik vond het spel echt een slappe hap maar goed, op een doorweekt veld met een jetlag voetballen is ook niet bevorderlijk voor de prestaties. :p

Ze hebben iig wel eventjes kunnen genieten van het mooie Sydney.  :cool:

sydneybronckhorst.jpg

bron: nu.nl
 
Ik hoop dat bij een volgende ontmoeting tussen Nederland en Australie de sport bij een "publieke" zender zit en dan kijk ik gewoon lekker thuis op mijn eigen TV..... Dan hoef ik mij geen zorgen te maken of mijn dochter wel mee mag en kan ik lekker op de bank hangen :)
Andere supporters zijn dan natuurlijk van harte welkom!
 
Back
Top