Private health insurance en bestaande 'problemen'

probeer niet te vergelijken Rixta, we zijn al (een beetje) bekend met het systeem. Wat ik probeer uit te vogelen is of ik de eerste 12 maanden bij een private insurance alle medicijnen en controles zelf moet betalen of dat ik een deel kan terugkrijgen van Medicare ondanks dat ik verzekerd ben bij een andere toko. Maar ik begrijp dat Medicare als basis doorloopt en dat de health funds eigenlijk een soort extra pakket vormen. Iemand?
Een controle bij een huisarts of specialist kan je niet claimen op je health fund, via medicare krijg je een klein deel terug. Dit veranderd niet na 12 maanden. BV bij ons' huisarts kost 69 dollar per consult en van medicare krijgen wij 34 dollar terug, mijn specialist kost 75 dollar per consult en daarvan krijg ik 35 dollar terug van medicare. Medicijnen die duurder zijn dan 32.50 kan je het meer bedrag vergoed krijgen via je private health fund, dit telt echter niet voor alle medicijnen, je arts kan je daar meer over zeggen. Ook dit veranderd niet na 12 maanden, het zelfde is voor scans, echo's etc, ik heb laats echo gehad, kost 212 dollar en heb 92 dollar terug gekregen van medicare, je healthfund doet hier verder niets mee.
Met je health fund kan je terecht in private ziekenhuizen, voordeel is bijna geen wachtlijsten. Je ziekenhuis kosten worden volledig vergoed, echter kosten voor de specialist en aneastesist kunnen hoger zijn dan de verzekering vergoed, elke behandeling/operatie heeft een kode, aan die kode zit een vast bedrag vast wat de verzekering betaald, de arts en aneastesist mogen hier boven gaan zitten en dat zijn dan de zo genoemde out of pocket kosten (of terwijl die mag je zelf betalen) Dit kan heel erg verschillen per arts, je moet dan ook echt onderhandellen, het kan ook per bui van de arts afhangen. Het is belangrijk om vooraf af te spreken over kosten.
Wat betreft 12 maanden termijn dat telt alleen met een betstaand iets, als het iets niets bestaand is (de dokter moet dat aan de verzekering overleggen) dan vergoeden ze wel. Je komt dan waarschijnlijk wel in een public hospital maar wordt als prive patient behandeld.
Ik heb ook veel moeite gehad om het systeem te begrijpen maar inmiddels heb ik het door, als je het eenmaal weet is het best goed te begrijpen.
Als je meer dan 1500 dollar per jaar aan out of pocket kosten hebt mag je die extra kosten aftrekken van de belasting.
Ik hoop dat ik je wat duidelijkheid heb kunnen geven.
 
Kleine aanvulling van mij.
Het is een moeilijk systheem, maar heb je een levensbedreigende ziekte, word je onmiddelijk geholpen en geen wachtijden.
Alles word vergoed, alleen eventuele medicijnen worden niet vergoed. Omdat je vaak naar de huisarts gaat, word dit ook automatisch bulkbilling.
Heb je geen levensbedreigende ziekte, dan zijn er wel lange wachtijden, maar dan nog steeds bijna geen onkosten. Je word ook vaak door dezelfde arsten geholpen.

Jolanda
 
Blijft ingewikkeld voor een buitenstaander, ik denk dat het makkelijker wordt als je het een paar keer hebt meegemaakt. :wink:
 
Is een beetje ala ons oude ziekenfondssysteem en aanvullende verzekeringen. Alleen is je eigen risico in Australie hoger eeeeeen is zorg daar commercieel geworden. Dat laatste is even wennen. Vat ik het zo goed samen??
 
Een kleine, enigszins off topic, vraag:
Wie vergoedt preventief onderzoek?

voorbeeld; een kanker onderzoek eens in de zoveel jaar, simpelweg omdat het in de familie zit (niet dat je dus nu al iets hebt)
 
Medicare. Dit is gewoon standaard lab of scan onderzoek en daar heeft je prive verzekering (meestal?) helemaal niets mee van doen. Maar je zit dus wel weer met die vervelende eigen bijdragen.

Groetjes,
Rixta
 
Hoi

Ik weet niet wat anderen er van vinden maar ik vind dat onderzoeken en kontakt met doktoren hier veel makkelijker en gemoedelijker is. Ik ga iedere twee jaar op preventief onderzoek, bloeddruk, cholesterol, uitstrijkje, glucose test voor diabeet, borstonderzoek, mijn man prostate etc.
Ben je ergens niet gerust op en wil je graag een scan, borstonderzoek, ontlasting onderzoek, verwijzing naar een specialist, geen probleem is mijn ervaring en dat vind ik een hele geruststelling. Ja idd wel eigen bijdrage enzo. Eigen dokter kiezen mag ook, niet blij met je keuze gewoon op zoek naar een ander waar je het wel mee kan vinden.
Als ik terug denk aan Nederland vond ik dat allemaal heel moeilijk gaan en voelde me nooit echt op mijn gemak bij een dokter of tandarts, zou bijna zeggen hier kom ik er graag :)

Ze hebben net als in Nederland een landelijk onderzoek, boven een bepaalde leeftijd,voor borstonderzoek en darmonderzoek.

Sidonia
 
thanks iedereen voor de informatie en aanvullingen. Ik kreeg via een PM ook nog een aanvulling die laat zien dat, als je een chronische aandoening hebt, het een behoorlijk kostbare zaak kan worden. Ik heb een beeld gekregen. Nogmaals dank!
 
Ik dacht het te snappen, want we hebben per slot een private health bij HCF. :cool:
Totdat je kind ziek wordt en je met het systeem te maken krijgt.

Wat is een GP?? en wat is dan die man die zich dokter noemt en mij eerst gaat vertellen dat ie veel certificaten heeft en specialisaties ipv dat ie vraagt wat er met mijn kind aan de hand is :|

na 3x te zijn geweest , wat ik niet hoefde te betalen ,stelde ie voor om een xray te doen.
Die zat nog wel in de medicare, maar bloedtest 223 dollar kreeg ik maar 90 voor terug, speeksel en nog wat broeisels, alles rond de 200 dollar, (ja leuk ) de specialist, waar ik dus wel binnen week terecht kon en weer weg ging met een bonnetje van 240 dollar en nog een keer 110 dollar, wordt niet helemaal vergoed, maar 90 dollar terug.
de specialist opperde een bloedtest 200 dollar, 90 dollar vergoedt.Recept meegekregen van de 3e anti biotica, o dacht ik, zal wel weer zo een 34 dollar zijn net als de vorige keren, die we ook niet terug kregen, nee deze keer was het 166 dollar :evil: voor 10 pilletjes, waarvan ik van mijn private 50 dollar terug kreeg. :evil:

(doe ik iets fout, ben ik blond, of heb ik pech), ik vind de zorg wel goed, maar het systeem en de kosten vind ik geen vooruitgang op Nederland, daar ging je gewoon naar de dokter en je zag nooit een bonnetje of rekening en je hoefde je nooit af te vragen : o mijn god en wat gaat dit weer kosten, ziek zijn is niet leuk,maar hier al helemaal niet op die manier.

Minpuntje dus.

Wij zitten bij HCF en medicare.
Wat ik niet leuk vind aan HCF is dat je genoodzaakt bent om bij een tandarts te gaan die zijn aanwijzen,anders zit je met een gap, degene die zij voorstellen zijn helemaal gratis.Dat is dan wel weer leuk. ,maar

dan moet je dus een paar suburbs verderop .Niet dat dat erg ver weg is, maar het kan ook in 5 minuten :-(

Weet iemand een private health waar dat anders geregeld is, vrije keuze tandarts???

Op de vraag in het topic of je geweigerd kunt worden bij een verzekering, dat kan volgens mij niet, Nederland heeft een verdrag met oz en als je zus en zo verzekerd bent geweest in nederland wordt je zus en zo verzekerd in Oz.

Wij staan op medicare nog als visitors geregistreerd, misschien heeft dat ermee te maken?
Wordt dat anders als je permanent wordt, qua kosten, of is het systeem echt zo beknopt?

Verschild het per staat?
Want ik zie hier dingen staan die ik echt niet herken, bv betalen voor de doktersbezoek, dat hoefde dan weer niet hier.
 
Het ligt er maar aan hoeveel geld je wilt uitgeven.
Er zijn verschillende soorten verzekeringen, net als in Nederland.
Neem je de allergoedkoopste, heb je ook de minste dekking.
Simpel.

Wij zitten bij Medibank, ultra healthcover, en zijn prima verzekert, soms met een kleine of geen eigen bijdrage.
 
Na even zoeken vond ik dit:
What is the Medicare Safety Net?
The Medicare Safety Net provides families and individuals with financial assistance for high out-of-pocket costs for out-of-hospital Medicare Benefits Schedule (MBS) services. Once you meet a Medicare Safety Net threshold, you may be eligible for additional Medicare benefits for out-of-hospital MBS services for the rest of the calendar year. Also available is the PBS Safety Net if you and your family need a lot of medicines in any year.

Weg zorgen over mijn medicijnen!?!? :up:

Iemand hier ervaring mee??
 
Wij zitten bij HCF en medicare.
Wat ik niet leuk vind aan HCF is dat je genoodzaakt bent om bij een tandarts te gaan die zijn aanwijzen,anders zit je met een gap, degene die zij voorstellen zijn helemaal gratis.Dat is dan wel weer leuk. ,maar
dan moet je dus een paar suburbs verderop .Niet dat dat erg ver weg is, maar het kan ook in 5 minuten :-(
Klopt. Maar ze hebben contracten met heel veel tandartsen, dus er is er altijd wel eentje in de buurt. En een eindje rijden voor een medisch specialist is natuurlijk niets bijzonders in Australie. En in Nederland ook vaak niet.

Wij staan op medicare nog als visitors geregistreerd, misschien heeft dat ermee te maken?
Wordt dat anders als je permanent wordt, qua kosten, of is het systeem echt zo beknopt?
Verschild het per staat?
Want ik zie hier dingen staan die ik echt niet herken, bv betalen voor de doktersbezoek, dat hoefde dan weer niet hier.
Dit is gewoon het systeem. Je betaalt overal eigen bijdragen voor en die kunnen flink oplopen en worden door geen enkele verzekering betaald. Inderdaad niet leuk als je het Nederlandse systeem gewend bent. Het heeft mij jaren gekost voor ik het allemaal snapte. En het is een landelijke systeem, dus in alle staten gelijk. Helaas.

Groetjes,
Rixta
 
Na even zoeken vond ik dit:


Weg zorgen over mijn medicijnen!?!? :up:
Je betaalt tcoh echt nog gewoon de eerste pakweg $1500 voor medicijnen zelf en een soortgelijk bedrag voor andere medische kosten. Daarna krijg je het nog niet gratis, maar wordt het een stuk goedkoper. Maar als je pech hebt ben je dus inderdaad gemakkelijk $3000 per jaar kwijt aan medische kosten, ook als je priveverzekering hebt. Zo is het systeem nou eenmaal. En dat safety net is vrij nieuw systeem. Tien jaar geleden bestond dat niet eens en dan konden de kosten nog veel hoger oplopen.

Groetjes,
Rixta
 


OFX
Back
Top