Social work assessment

WendyB

Member
Hallo allemaal,

heeft er iemand een idee of de Belgische opleiding 'bachelor maatschappelijk werk optie personeelswerk' makkelijk aanvaard wordt door de AASW?
Of heeft er iemand ervaring met dit assessment?

Groetjes,
Wendy
 
het is een 3-jarige opleiding aan een Hogeschool die wordt gezien als een 'bachelor social work'.
Ik heb de diplomasupplementen opgevraagd en we hebben 22 weken stage gehad, net te kort om te komen aan de gevraagde 980u. Ik zal dus een essay moeten schrijven over mijn huidige job.
Ik kan de learning outcomes goed linken aan mijn cursussen en dat gaat ook lukken voor de essay (met een beetje creativiteit :)).

Het is een diploma sociaal werk met als specialisatie (vooral in het laatste jaar) personeelswerk.
Dit wil zeggen dat je achteraf kan werken op een HR afdeling. We kregen veel recht in onze opleiding; sociaal recht, arbeidsrecht, fiscaal recht, ...

Ik werk op de personeelsdienst van een Universiteit.
Daar komt veel (personeels)administratie bij kijken maar ook veel interactie met cliënten. Het is dus eigenlijk geen 'zuiver' fulltime sociaal werk.

Zoals ik al schreef kan ik door de jaren heen wel wat case studies vermelden die voldoen aan de gevraagde learning outcomes, maar blijft het punt dat mijn job ook bestaat uit veel administratief werk (wel altijd gelinkt aan de privé situatie van onze cliënten zijnde onderzoekers, proffen, assistenten).

Ik heb veel goede feedback gekregen over deze site, dus dacht ik hoor eens of er Belgische social workers zijn met een gelijkaardig diploma die het traject van het assessment al hebben doorlopen :)

Ik wil het assessment eind dit jaar indienen. Hopelijk de EoI (voor de 189 skilled Independant) in de zomer van 2016. (De IELTS staat gepland voor komende maand; heb nu al zenuwen :)).
Als alles een beetje meezit willen we (hubby en 2 kids) eind 2017 naar Brisbane vertrekken :)

Ik zie dat jij het traject al netjes hebt doorlopen, super!!
 
Even opmerken dat elk jaar de lijsten worden herzien en dat er op dit moment zelfs gesproken wordt over een herziening van het hele Skilled Independent visum. Dit vanwege het niet afstemmen van vraag en aanbod en het werkloosheidverhaal.
Op het forum is hier genoeg over te vinden. Mensen krijgen een visum toegekend, maar kunnen vervolgens geen werk vinden in hun vakgebied. Kwalijke zaak......
 
Ik dacht dat ze de lijsten opmaken o.b.v. een onderzoek dat ze laten doen door een onafhankelijk bureau, juist om vraag en aanbod op mekaar af te stemmen.
Mijn man (software engeneer) en ik zijn vrij flexibel qua invulling van job.
Hoewel ik graag terug iets in de HR wil doen.
Maar ik heb absoluut geen idee hoe het zit met de vraag naar social workers in QL.
Moest je een idee hebben waar ik me kan bevragen ...
Ik heb gelezen dat er bureaus zijn die je als werkzoekende in Australië verder helpen met je zoektoch naar een job., misschien dat ik hun kan contacteren.
Alle tips zijn welkom :)

Opnieuw een herziening van de skilled independent. Als ik me niet vergis is dat 2 jaar gedelen ook al herzien.
Ik ga me nog eens moeten inlezen in de nieuwe website, vrees ik :)
 
Hoi Wendy,

Ik zie toch wel wat beren op de weg moet ik zeggen :oops:. De social work opleiding in Australië is ook 4 jaar, en als ik me niet vergis is dit een van de eisen. Ofja, eisen.. Betekend niet dat 3 jaar meteen afgekeurd wordt maar het zal het wel erg moeilijk maken.

In je huidige werk spreek je over 'cliënten', maar vervolgens praat je over professoren, onderzoekers en assistenten. Dat lijken mij geen 'cliënten' in de zin van mensen die een 'probleem' hebben waar jij als Social Worker mee aan de slag gaat samen met ze. Of lees ik het fout?
Daar bovenop komt nog eens de te korte stage :oops:. Ik denk dat je hard aan de slag moet met alles keihard onderbouwen, want met deze feiten op zich vraag ik me sterk af of je een positieve assessment zult krijgen.

Staat het beroep van je man niet op de SOL?
 
o jee, denk je dat?

Ik ben eens gaan grasduinen in hun regelgeving. Ze aanvaarden een 3-jarige opleiding maar dan moet je aan bepaalde andere eisen voldoen. Klopt, dat ik geen zuivere 'social work' ervaring heb en ze in combinatie met de te korte opleiding niet geneigd zijn om een positief assessment te geven. Doeme ... >:D

Mijn man zijn beroep staat op de SOL, maar het plafond is bereikt en ze aanvaarden geen aanvragen meer voor dit fiscaal jaar.

Pffff!!
Effe een bummmer :(

Bedankt voor de info, heeft ons misschien een onnodig duur assessment bespaart.
 
o jee, denk je dat?

Ik ben eens gaan grasduinen in hun regelgeving. Ze aanvaarden een 3-jarige opleiding maar dan moet je aan bepaalde andere eisen voldoen. Klopt, dat ik geen zuivere 'social work' ervaring heb en ze in combinatie met de te korte opleiding niet geneigd zijn om een positief assessment te geven. Doeme ... >:D

Mijn man zijn beroep staat op de SOL, maar het plafond is bereikt en ze aanvaarden geen aanvragen meer voor dit fiscaal jaar.

Pffff!!
Effe een bummmer :(

Bedankt voor de info, heeft ons misschien een onnodig duur assessment bespaart.
Sorry :(

Maaruh, plafond nu al bereikt? Financiele jaar is net 9 dagen geleden begonnen... Wanneer heb je deze informatie opgezocht? Onderaan de website staat vaak op welke datum de pagina voor het laatst geupdate is.
 
Zie het nu toch staan ... helemaal bovenaan in het rood (zie link) staat dat ze geen aanvragen meer behandelen dit fiscaal jaar.
 
Als je naar de tabel gaat voor 2015_20165 onder occupation ceilings, staan daar alleen maar nullen, dus ik denk dat het een verouderd berichtje is!
 
Ik denk ook dat dit nog een oud bericht in van Juni 2015. Helaas is immi niet zo goed met het updaten van de website hihi. Toen ik mijn aanvraag aan het doen was stond er nog steeds de 'invitation' round van 3 rondes geleden op. Toen maar even 'feedback' op de site ingevuld en daarna is het aangepast.
 
Back
Top