studeren voor een positief skills assessment (CPA)

Dag Henriette,

Ik volg het zo'n beetje en begreep dat je voor skill assesment gaat,
Je vertelde dat het niet helemaal waar was wat je opgeeft voor de TRA, maar als je het een beetje omschrijft naar hun kant toe wat het werk inhoud dan zul je wel de TRA doorkomen en die extra 15 punten binnen hebben, en als ze er niet in trappen?.

Wat mij niet duidelijk is maar voor jouw voor de hand liggend is ...is leer en werkervaring , hoeveel jaar werkervaring heb je in het beroep wat je opgeeft aan de TRA. is dit uit A= de laatste 18 maanden heb je 12 maanden gewerkt of is dit B= uit de laatste 12 maanden 12 maanden gewerkt.
Of nog beter uit de laatste 4 jaar - min. 3 jaar gewerkt
Over die laatste (B)kunnen ze moeilijk doen , of zit ik er langs.


Jack :evil: 
 
@wilbert
Ik wist wel dat je bij Margot hoorde, maar ik dacht ik maak even een gerichte vraag waarbij ik twee personen met min of meer dezelfde achtergrond aanspreek :lol:
Iig bedankt voor de info :up:

@ henriette
OK dan, University of Southern Queensland, leuk te horen dat ze dat goed geregeld hebben. ik ga es ff  :read: op onderzoek uit!
Gr. ries
 
He Jack,

Voor mijn skills assessment moet ik niet bij TRA zijn, maar bij CPA Australia (accountancy organisatie). Deze werken helemaal niet op basis van werkervaring, maar op basis van opleiding. (tenzij je echt enorm kunt laten zijn dat je al jaren als accountant werkt, maar dan gaat het om misschien wel 10 jaar of zo!!!). Voor de basic requirements voor de visum aanvraag in Adelaide moet ik 12 maanden uit de laatste 18 maanden hebben gewerkt in ANY beroep op de lijst (is immers 60 punten beroep). Als je een 40 of 50 punten beroep opgeeft is dat 2 van de laatste 3 jaar.
Extra punten kan ik evt nog krijgen als je kunt aantonen dat je in je opgegeven beroep werkt of een daaraan gelieerd beroep of zoiets. Daar kan ik niet op terug vallen. Maar dus wel 15 extra MODL punten!

Snappie um? Werkt dus waarschijnlijk anders dan de TRA, die hanteert weer andere regels.

Henriette
 
maar hopen dat de examens daar niet laat op de middag zijn, dan zou je hier midden in de nacht naar Amsterdam moeten :-D :-D
 
[quote author=henriette link=topic=3992.msg50619#msg50619 date=1141642359]
Voor de basic requirements voor de visum aanvraag in Adelaide moet ik 12 maanden uit de laatste 18 maanden hebben gewerkt in ANY beroep op de lijst (is immers 60 punten beroep).
Henriette
[/quote]

Dear Henriette,

dank je voor je reactie
Dus als ik het goed begrijp kun je wel aantonen dat je al 18 maanden in dit beroep zit en minstens 12 maanden gewerkt hebt.
Specialisten zeggen heel gauw, (waarom dat weet ik ook niet), dat je minimaal 12 maanden ervaring moet hebben maar dit is niet volledige informatie.
5 jaar geleden was ik 2 jaar uit mijn beroep geweest maar ik had wel de laatste 12 maanden in dit beroep gewerkt toch ben ik hierop op afgewezen.
Nu 5 jaar verder voldoe ik aan meer dan de vereisten.

Gr.

Jack :evil:
 
Sorry Jack,
je begrijpt het niet helemaal volgens mij?
Voor een visumaanvraag bij Dimia(skilled independent!) Moet je voor extra punten kunnen aantonen dat je 12 van de laatste 18 maanden voor de aanvraag hebt gewerkt in een beroep dat voorkomt op de SOL/MODL lijst.
Dit heeft niets te maken met een assessment aanvraag waarbij je werkervaring moet aantonen om je skill geassessed te krijgen(dit hoeft in ons geval bij de CPA nl helemaal niet)
Dan zijn er ook nog andere visa(dan skilled independent) waarvoor ook weer andere regels gelden.
Let dus goed op dat je het een niet met het ander verward!!!

Groetjes Wilbert
 
@Jack,

Inderdaad, zolang je aan de basic requirements voldoet (en daar zit een minimale werkervaringsperiode in) en een beroep nomineert gaat het goed. Daarnaast natuurlijk aan 120 punten komen.
Net al jij zou ik een tijdje geleden niet aan de basic requirement van werkervaring kunnen voldoen ivm veel "reisgaten" die ik heb opgelopen. Ik kan dat nu wel omdat ik maar 12 van de laatste 18 maanden gewerkt hoef te hebben. Dit geldt als je een 60 punten beroep nomineert, en daar heb ik dus heel hard voor gestudeerd om dat te kunnen bereiken. (bij een 40/50 beroep moet dit 2 van de 3 jaar zijn, en dan zou het lastiger voor me worden, los van het feit dat ik dan uberhaupt niet aan de 120 pnt zou komen). Voor EXTRA werkervarings punten geldt vervolgens weer een andere regel (iets van 3 out of 4 jaar in je genomineerde beroep of een beroep daar dicht tegenaan), maar die punten krijg ik dus niet!

Tis eigenlijk een kwestie van heeeeeeeeeel goed booklet 6 lezen. Jullie gebruiken een bureau toch? Dan hebben ze dat leeswerk waarschijnlijk lekker voor je gedaan! Is ook best inspannend!

Hoe staat het ervoor met jullie?

Henriette
 
Back
Top