Wat is werkervaring?

v711annelies

New Member
Hoi iedereen!

Ik kom het beste in aanmerking voor het SIR visum, maar heb nog een jaar werkervaring nodig nadat ik afstudeer.  Weet iemand hoe streng ze daarin zijn?  Stel, ik ga een half jaar stage lopen en een half jaar werken in een bejaarde-tehuis of in de kinderopvang, telt dat als een jaar werkervaring, of moet ik echt officieel werken als klinisch psycholoog?

Aaah!  Ik wil zo graag gaan maar moet nog zo lang wachten! En de uni is veel te duur daar!  :-o

Groetjes, Annelies
 

clair

New Member
Ik heb begrepen dat het betaald werk moet zijn.Maar ik wil zelf op een skilled visa(136)gaan,als kok.
 

Maluka

XPdite Sponsor
[quote author=v711annelies link=topic=3883.msg47444#msg47444 date=1139601929]
Stel, ik ga een half jaar stage lopen en een half jaar werken in een bejaarde-tehuis of in de kinderopvang, telt dat als een jaar werkervaring, of moet ik echt officieel werken als klinisch psycholoog?
[/quote]

Stage wordt niet geteld als werkervaring...daarnaast vraagt de DIMIA ook nog om relevante werkervaring.....dus met werk in de kinderopvang of in een bejaardentehuis, terwijl je afgestudeerd bent als klinisch psycholoog, gaat dus niet op....je zult echt relevante werkervaring moeten aantonen....
 

Bawurra

XPdite Sponsor
[quote author=Maluka link=topic=3883.msg47496#msg47496 date=1139660938]
Stage wordt niet geteld als werkervaring...[/quote]

Betaalde stage ook niet? Ik bedoel een betaalde afstudeerstage?
 

Maluka

XPdite Sponsor
Nee helaas....een betaalde stage wordt ook niet gezien als werkervaring...

Een quote uit Booklet 6 (wel versie van vorig jaar overigens)

If your nominated occupation is worth 60 points, you must provide evidence that you have been in paid employment in a skilled occupation for at least 12 of the 18 months immediately before applying.

Alhoewel dit echt niet veel duidelijk verschaft, zie ik het ook als volgt:

Een stage (of afstudeerstage) zie ik nog steeds als onderdeel van je opleiding en derhalve denk ik dat het niet meetelt voor de werkervaring....(maar dit is mijn eigen opinie en hoeft dus zowieso niet geldend te zijn (het is ook al lang geleden dat ik voor het laatst in Booklet 6 heb gekeken)
 

Bawurra

XPdite Sponsor
Nou geeft niet (klein beetje dan), dan werk ik wel een half jaartje langer :cry:. Kan ik me mooi in de avonduren nog verder specialiseren.
Maar even zonder gekheid. Ik ga eens uitzoeken hoe dit precies zit. Ik had er sowieso niet op gerekend.
Inderdaad wat jij zegt:
[quote author=Maluka link=topic=3883.msg47506#msg47506 date=1139665699]
Een stage (of afstudeerstage) zie ik nog steeds als onderdeel van je opleiding...
[/quote]

Zo zie ik het ook. Maar het gaat helemaal goedkomen met die werkervaring. Nu nog alleen hopen dat het beroep op de SOL blijft staan (of evt op de MODL komt :wink:)

Groetjes,
Mel
 

v711annelies

New Member
Okee, dus stage wordt waarschijnlijk niet meegetelt.  Jammer!

Het duurt nog wel een tijdje voordat ik echt als klinisch psycholoog kan gaan werken, je moet onderaan beginnen zeg maar...  Je zei dat de werkervaring 'relevant' moet zijn, betekent dat dat het dezelfde skill moet zijn (klinisch psycholoog) of kan het ook iets zijn wat wel op SOL of MDOL lijst staat, maar waar je niet voor hebt gestudeerd?
 
[quote author=Maluka link=topic=3883.msg47496#msg47496 date=1139660938]
Stage wordt niet geteld als werkervaring...daarnaast vraagt de DIMIA ook nog om relevante werkervaring.....dus met werk in de kinderopvang of in een bejaardentehuis, terwijl je afgestudeerd bent als klinisch psycholoog, gaat dus niet op....je zult echt relevante werkervaring moeten aantonen....
[/quote]Niet helemaal waar: Voor de basiseis van "recente werkervaring" is de enige voorwaarde dat dat werk op de SOL staat, het hoeft niets met je genomineerde beroep te maken. Voor de extra punten voor "specifieke werkervaring" moet de werkervaring wel direct met je genomineerde beroep te maken hebben. De vraag is echter of je met zulke beperkte werkervaring uberhaupt een positieve skills assessment kunt krijgen, maar dat hangt helemaal af van de assessing authority, niet van DIMIA.
Een stage als werkervaring opvoeren is lastig, maar niet onmogelijk, denk ik. Als je van het stagebedrijf een verklaring kunt krijgen dat je daar fulltime (>20 uur pw) hebt gewerkt en normaal werd betaald en normale verantwoordelijkheden had, zou het misschien kunnen. Maar in dit soort gevallen zou ik overwegen om eens wat advies in te winnen bij een professionele migratie agent (je hoeft ze niet gelijk voor 1000en Euros voor het hele traject in te huren, sommigen zijn ook prima bereid om je alleen bij een bepaald deel te helpen. Dit kost dan vaak een paar honderd Euro of A$).
 

Maluka

XPdite Sponsor
Hans bedankt voor deze informatie...het is echter ook al wat lang geleden voor mij (zoals ik later postte) dat ik in Booklet 6 gekeken had....

Mocht ik dus mijn afstudeerstage WEL als relevante werkervaring mogen opgeven en ik kan dat ook regelen met mijn afstudeerder (bedrijf in Australie waar ik afgestudeerd ben) dan zou ik nog tot April moeten werken om aan mijn verplichte 6 jaar werkervaring te komen. Maar ja..dan heb ik nog steeds een brief nodig van mijn huidige werkgever (waar ik nu nog een jaarcontract heb, die op 31 juli afloopt). Begin ik voor die tijd dus met het regelen van de brief, dan is mijn contract wellicht de 31 echt ten einde...ik denk dat ik nog maar beter even kan wachten, want ik heb al te horen gekregen dat ze erg blij met mij zijn en dat ik dus niet bang hoefde te zijn voor dat het contract niet verlengd zou worden....

Lastig om te kiezen :S
 

AJ

XPdite Sponsor
[quote author=Maluka link=topic=3883.msg47559#msg47559 date=1139731237]
Hans bedankt voor deze informatie...het is echter ook al wat lang geleden voor mij (zoals ik later postte) dat ik in Booklet 6 gekeken had....
[/quote]

Booklet 6 is wat dat betreft niet veranderd.

Het is inderdaad wat Hans de Visser zegt. Als je kan aantonen dat je tijdens een stage full time gewerkt hebt met inkomen, dan kun je dat als werkervaring opvoeren. Maar de >20 uur klopt niet helemaal. Bij ACS bijvoorbeeld wordt 38 uur als grens voor full time gehanteerd.

En daarnaast moet je dus niet alleen kijken naar wat DIMIA wil, maar vooral ook naar wat de assessing authority vereist. En daar moeten, als ze dat nog niet gedaan hebben, v711annelies en Bawurra goed naar kijken.

:up:
 

Bawurra

XPdite Sponsor
Thanks voor de antwoorden/tips. Ik ga er gelijk eens even induiken en het eens goed lezen, ipv half :).
De afstudeerstage is 10 maanden full-time met alle verantwoordelijkheden die erbij horen.
Eigen klas, beoordelingen, ouderavonden, vergaderingen, etc.
Als ik wat meer hierover gevonden heb, laat ik het wel weten :).

Mel
 

v711annelies

New Member
Bedankt voor de info!  Ik ga ook even informeren bij de assesment authority.
Helaas krijg ik helemaal niks betaalt voor een stage!  :|  Maar dat van minstens 38 uur per week vindt ik raar, want volgens mij (tenminste in het bejaarde-tehuis waar ik een bijbaantje heb gehad) mocht je niet meer dan 36 uur per week werken, dat was full-time.  Maar die grens zal per assesment authority wel verschillen, ik zal het even gaan uitzoeken  :)

Annelies
 


OFX
Top