wat word zoal gevraagd tijdens mondeling en schrijven van de ielts test

krokkie

XPdite Sponsor
Hallo

De zenuwen gieren al door mijn keel, maar wat word nu zoal gevraagd tijdens de ielts
test(general) was ik even vergeten.
met name dan de schrijf test (waarover) en het interview.
Kun je je daar op voorbereiden.
Wat ik al eens gehoord heb is dat iemand moest schrijven over kinderen die te veel suiker binnenkregen door snoep en zo.

Ik hoop wat reacties te krijgen of een link naar een topic als er ergens iets over te vinden is, er staat ook zoveel op dit forum over dit onderwerp.

Groetjes Kees
 
Ten eerste ligt het eraan welke IELTS test je doet (academic of general). Daarnaast zijn de opdrachten/ onderwerpen verschillend. Bioj general schrijven moet je twee opdrachten maken, een is een brief schrijven (onderwerp vercshilt dus) en de andere is een stelling beschrijven en jouw mening daarop geven.
Het modelinge gedeelte heeft ook verschillende onderwerpen. Eerst moet je iets over jezelf vertellen, daarna krijg je een vraag waar je je even op voor kunt bereiden en daarna krijg je (zijdelings gerelateerd aan de vraag) nog wat vragen over een bepaald onderwerp.
Je hebt een wel boekjes van IELTS waarmee je je kunt voorbereiden. Je krijgt wel andere onderwerpen, maar ze geven een duidelijk inzicht over hoe het eraan toegaat.

Succes. Er lopen wel al veel draadjes over IELTS (misschien even de search knop gebruiken).
 
weet iemand welke ieltstest een verpleegkundige moet doen? en hoe lang een uitslag geldig is? ik hoop in 2010 te gaan emigreren (als ik die vreselijke test door kom),dus wil alvast beginnen, las dat er in Amsterdam ook voorbereidende cursussen worden gegeven...................thanx Carmen.
 
Volgens mij moet een verpleegkundige acadamic doen en op elk onderdeel minimaal een 7 halen.

Over de inhoud kan ik alleen namens mijzelf spreken. Ik heb acadamic gedaan.
Schrijven: 2 stukjes van resp 150 en 250 woorden (geloof ik), binnen een bepaalde tijd. 1 over je mening voor/ nadelen van het geven/ volgen van colleges op een universtiteit. Het ander stukje was het vergelijken van twee cirkeldiagrammen. Dat waren twee diagrammen over energie verbruik in een bepaald land in 2000 en 2004, ofzo, en daar moest je dan wat zinnigs over vertellen. Was wel ff doorschrijven, ik had geen tijd meer op het in het "net" te schrijven. Klinkt lastig misschien maar ik vond het wel mee vallen, en ik heb geen paniekerige blikken gezien in mijn zaaltje, dus ik denk dat iedereen daar zo over dacht.

Spreken: Eerste een beetje koetjes en kalfjes: hoe heet je, wat heb je gestudeerd, wat die je voor werk, daarna hebben we het ff gehad over het hoe en waarom van kranten lezen. Als laatse kreeg ik een kaartje met daarop een onderwerp en daar moet je dan een minuut lang over praten, zonder dat hij/ zij tussendoor iets aan je vraagt.

Over mezelf. Ik heb op mijn MTS voor het laatst engels gehad. Daarna HTS gedaan, en ik heb nu een baan waarin ik dagelijks (technisch) engels praat met klanten (die niet altijd uit UK, Canada, etc komen, maar ook landen waar de voertaal geen engels is). Spreek dus wel engels maar niet op rocket-science niveau zeg maar.....het schrijven van opstellen en het fenomeen taal, met de buitenlandsche in het bijzonder, is nooit mijn sterkste kant geweest

Niet te druk maken, geen zweet, je kan het een week later weer overdoen, kost je alleen wat meer centjes!!

Succes gr Frank

   
 
[quote author=Tijlcarm link=topic=5981.msg75015#msg75015 date=1163441560]
weet iemand welke ieltstest een verpleegkundige moet doen? en hoe lang een uitslag geldig is? ik hoop in 2010 te gaan emigreren (als ik die vreselijke test door kom),dus wil alvast beginnen, las dat er in Amsterdam ook voorbereidende cursussen worden gegeven...................thanx Carmen.

[/quote]



Als verpleegster moet je academic doen met een band score van 7 en op schrijven en spreken min een 7 en op luisteren en lezen een 6,5. Best wel een pittige test  :wall:,  vooral het schrijven bleek bij mij een probleem te zijn. Ik ben wel de cursus gedurende een week gaan volgen in Amsterdam op het bltc. Een aanrader als je al een tijdje uit het engels bent. De test is trouwens 2 jaar geldig. Veel succes ermee.
 
Eh.. kom ik weer bij jou Bart$Nancy (hoe kort ik dat nu af?? Noem mij maar Cat) Weet je zeker dat je tegenwoordig een 6,5 op lees en luistertest mag halen?? Vorig jaar was het nog op alles een 7! John (hubby) moet in december weer op (ja, ja, .. we hebben een jaar nodig gehad om bij te komen van de herexamen  :x ) Hij is verpleegkundige en ziet (weer) ontzettend op tegen die kloten IELTS.. Hij zit nu wel op IELTS cursus aan de Uni van Utrecht en heeft er veel baat bij. Maar eh.. even terug te komen op mijn vraag: weet jij het? (kan ze toch kwekken, he?)  :-o
 
Yeah cat, B&M klinkt ook goed. Wens hubby  :-D veel succes met dat lekker dagje ieltsen in december.

Ik kan het niet laten:

International English Language Testing System (IELTS) – Academic Test. A score of at least 6.5 in Reading and Listening and a score of at least 7 in Writing and Speaking with an overall band score of 7 or greater. The date of the test must be no more than two years prior to the ANC assessment. Receipt of an original test result from the IELTS Testing Centre is required.

Good luck John.
 
Thank you, thank you, far too kind  :cool: John says "hello and thanx" 2! Hij heeft z'n dag niet; is vorige week aan zijn rug geopereerd, moet liggen en weet niet meer hoe..  :| Zit m continu op te beuren met goede berichten van IELTS (en dat ie maar verrekes goed z'n best moet doen  :roll: )

keep in touch,
Cat

ps. i DO like your avatar!  :)
 
Hallo

Ik vraag mij af of de regels dan verandert zijn voor verpleegkundigen. Jan heeft nl 5 keer zijn examen gedaan ,zijn enige probleem was dat hij voor reading een 6,5 had. En ze gingen daar niet mee akkoord. Misschien ligt het eraan naar welke staat je gaat.
Ik weet ook dat WA en Queensland je A -diploma niet erkennen je moet dan daar een 2of 3 maandse cursus doen, weet niet meer exact hoe lang die cursus is. Hopelijk heb je HBO-V gedaan daar doen ze niet moeilijk over

Groet Erna
 
Dank je wel Erna, ik heb inderdaad HBO-V en wil naar WA....,ik ga eerst privé les engels nemen om mij voor te bereiden. Nu nog op zoek naar oefenmateriaal.
groet Carmen.
 
Hoi Carmen

Ik hoor net van Jan dat HBO-V ook die cursus moet doen dus dat moet je even bij de nursingboard navragen.
Heb nog een IELTS boek hier liggen alleen zitten er geen CD bij voor de luistertoets. Stuur mij anders even een PM.

Groet ERna
 
Hallo

Is er ook iemand die mij wat kan vertellen over de toekomstige ielts test
Leuk een vraag stellen maar iedereen krijgt antwoord behalve de vragensteller

Mocht je me kunnen helpen  Mijn dank is groot

Toch nog de groetjes Kees
 
Hoi Kees , heb je hier wat aan, ik ben het zelf ook nog aan het uitzoeken,ga ze binnenkort bellen. groet Carmen.
http://www.bltc.nl/index1.htm
 
Hieronder staan links naar site's waarin verteld word hoe je je het beste kunt voorbereiden op de Ielts. Ook zul je hier tal van oefeningen vinden op de onderdelen lezen, schrijven en luisteren. Er staan ook linken tussen voor alleen academic level. Misschien hebben jullie deze linken al gezien dat weet ik niet, maar beter een keertje te veel info als te weinig.
                             

http://elc.polyu.edu.hk/ielts/

http://international.holmesglen.vic.edu.au/IELTS01.htm

http://www.uefap.co.uk/

http://www.esl-lab.com

http://www.ielts.studyau.com/

http://www.ielts.snt.ru/

http://www.speakoz.com/english-directory/ieltspreparation.html

Cheers Sander :cool:
 
schrijftest kan je alles over essays vinden bij www.writefix.com
voor de toekomst heb ik gehoord dat ze de general testen gaan verhogen van 5 punten naar 6 voor 15 punten en van 6 naar 7 voor 20 punten, maar het is nog niet door.
Waar rook is is echter ook vuur  :angeldevil:
 
Back
Top