Wie kan mij wat meer informatie geven over Emigreren/ Skilled Visa?

Emulate

Well-Known Member
Oh, misschien herinner je je nog de Xpditer die hierheen wilde emigreren omdat hij hoopte dat Oz een paradijs voor rightwingers was en juichend losbarstte in rechtsliberale oraties. Sinds hij op wat tegenstanders stuitte hier, ijselijk met de noorderzon vertrokken. Wij hebben zo'n move eervol naar hem vernoemd :cool:. Maar goed, niet applicable hier, mensen hebben soms gewoon geen tijd om deze site dagelijks bij te houden.
 

Babettevanax

New Member
Partner visa is wel een goede optie ;) Een gouden ticket (letterlijk en figuurlijk)
Maar goedkope visa zijn zeldzaam. Ons visum traject is al weer even geleden, maar het heeft ons meer dan 7700 dollar gekost (skilled visum)

@Zwerver, jij hebt volgens mij een redelijk recent skilled visum traject toch? (state sponsored)

De home affairs site zegt dat een 189 (skilled visa) vanaf $4000 dollar is, maar daar komt ook nog allerlei zaken bij (net als bij je partner visa trouwens) En Skilled Visa's zijn niet altijd even makkelijk te scoren. Er zijn meer mensen die niet in aanmerking komen dan wel gok ik ;)
Kijk hier even rond: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/skilled-nominated-190#HowTo

Maar wellicht toch maar dat spaarvarken slachten ;)

Dank je wel voor je reactie! Ja dat geloof ik allemaal wel, helaas is het niet zo makkelijk om even te emigreren naar Australie. We denken momenteel dat onze beste kansen dan toch bij een partner visa liggen (ook enorme kosten). Maar je hebt er wat voor over ;)
 

Babettevanax

New Member
Hoi Babette, en welkom op het forum. Ik zat twee jaar geleden ook in de situatie van het vergelijken van skilled en partner visa. Ik ben heel blij dat wij toen voor partnervisum gegaan zijn. Skilled visum klinkt op het eerste gezicht goedkoper, maar kan in praktijk veel duurder uitvallen (omdat een aanvraag niet lukt en je het dan nog een keer moet proberen). En zoals @afterbang al zei, niets is goedkoop op dit gebied.

Een partnervisum geeft veel meer zekerheid. Dat bedoel ik op twee manieren. Zolang je een echte langetermijn relatie hebt, is de kans van slagen erg hoog (ik heb nog van geen een Nederlander gehoord dat het niet gelukt is). Maar het geeft ook veel meer zekerheid als je het eenmaal hebt. Op een partnervisum heb je bijna alle rechten van een Australier, terwijl je met een skilled visum voor veel dingen niet in aanmerking komt (weet de specifieke dingen niet meer en kan veranderd zijn, maar zo heb ik het onthouden).

Je zegt dat je sinds begin 2018 in een relatie zit, dus dan zou het te moeten zijn. En ik zou dan absoluut aanraden om voor een partnervisum te gaan. Maar ja iedereens situatie is anders en heeft andere voorkeuren, dus lees vooral zelf over de twee opties en kijk wat je voorkeur heeft. Heel veel succes!

Dank je wel voor je reactie! Ja daar zitten wij momenteel ook aan te denken nu! Het kost allemaal veel geld ;) We zijn momenteel begonnen met het verzamelen van bewijs voor het partner visa. Wel gaan we beiden ontzettend twijfelen of we wel voldoende bewijs hebben. Wij zijn namelijk een jaar samen geweest en toen moest ik helaas het land verlaten. Toen hebben we 9 maanden in een lange afstand relatie gezeten (wel iedere dag contact) en ben ik in Januari terug gegaan voor een aantal weken. Het liefst willen we inderdaad dat hij nog naar Nederland komt maar de kosten maken het niet makkelijk, en al helemaal nu niet vanwege Corona. Het bewijs wat we nu vooral hebben is: Post naar mij of ons beiden in de periode dat wij samen woonde, kaartjes naar elkaar, foto's, uitnodigingen, social media. Het enige wat wij niet hebben, en destijds voor gekozen, dat we niets op beiden onze namen hebben gezet (geen rekeningen, auto etc) omdat we wisten dat ik terug zou gaan naar Nederland, in ieder geval voor een tijd. Dus op het financiele vlak hebben wij weinig. Denk je dat dat een probleem zou zijn? Daarnaast loop ik ook een beetje vast met de relatie statements, moet dit onderbouwd worden met bewijs? Aangezien je bewijs al ergens anders upload. Moet het een echte love story zijn met de 4 pilars als uitgangspunt? Heb je daarnaast misschien nog wat tips haha? Alle beetjes helpen! Dank je wel alvast!
 

Babettevanax

New Member
@Roels FYI; Skilled Visa (189-190) geeft je ook alle rechten behalve stemmen en in het leger en voor federale overheid werken. In sommige staten kun je wel, en andere weer niet voor de politie werken. Maar dat hangt allemaal aan je Citizenship, en dat is voor iedereen 4 jaar wachten en dan nog meer wachten ;) Wellicht mis ik iets, maar volgens mij is het in die zin redelijk hetzelfde.

Maar zoals je zegt er is geen zekerder manier dan een partner visum. Het kost een beetje, maar dan heb je ook wat.
@Tim911 en @Emulate zitten of zijn net door het proces.
Ja inderdaad, we hebben toch besloten om hier voor te gaan! Ik hoop dat ik wat vragen daarover hier ook kwijt kan ;)
 

Babettevanax

New Member
Hi!
Wij zitten midden in het skilled visa proces als marketing specialist. Kijkend naar jouw opleiding, kan dat voor skilled ook jouw optie zijn. Alleen is het zo dat er maar weinig Staten zijn die op zoek zijn naar marketing specialisten (190 of 491 visum). De eerste is permanent en de tweede een temporary met een pathway naar PR. Als je meer wilt weten over de 491 let me know, daar zijn wij mee bezig (gesponsord door Queensland).
Groet Karen
Hi Karen,

Ik heb hier even naar gekeken maar waarschijnlijk wordt het voor mij best lastig. Ook omdat ik nog niet zo lang fulltime werk (lekker gaan reizen eerst) en ik niet veel punten hhaal op een skilled visa. We willen toch voor een partner visa gaan! We zijn begonnen met het verzamelen van al het bewijs en hopen snel een aanvraag te kunnen doen!
 

Babettevanax

New Member
Heb mijn post aangepast. Met Skilled Visa bedoelde ik permanent (189 of 190) aangezien ik er van uit ging dat de Babette hier graag wil blijven ;) Maar point taken.

En de kosten die @Zwerver schets komen me bekend voor.

Ik zou echt dat spaarvarken slachten, lening nemen of wat dan ook om dat Partner visa te bemachtigen ;)

Haha, ik ben momenteel in NEderland maar ga liever terug naar Australie en daar blijven natuurlijk. Ik zou dus een 309 willen/gaan aanvragen! Ik zag wel dat de offshore aanvragen over het algemeen best snel gaan!
 

Babettevanax

New Member
Dank je wel voor alle input haha, dit had ik zeker niet verwacht. We zijn officieel begonnen met het verzamelen van bewijs voor de partner visa. Wel twijfelen we nog erg of we genoeg bewijs hebben van de afgelopen twee jaar. We hebben een jaar een relatie gehad, waarvan 6 maanden samen gewoond voordat ik terug naar NL moest. We hebben bewijs zoals post op mij of beiden onze namen, foto's, social media posts, uitnodigingen, bruiloften waar we samen heen gingen, berichten uitgewisseld met zijn familie, tripjes samen weg, contact elke dag, maar weinig op het financiele vlak. We hebben niets samen (geen bank account, geen rekeningen op beiden onze namen) Hier is wel een goede reden voor, ik moest namelijk terug naar Nederland dus we zagen het nut er niet van in, op dat moment. Ik neem aan dat we dit goed kunnen onderbouwen met een statement. We wilden onze relatie registreren, dat kan blijkbaar online, en alleen 1 van ons moet in Victoria wonen maar door corona zijn de bureau;s momenteel gesloten. Zijn er nog andere opties/ manieren om onze case sterker te maken of denken jullie dat dit redelijk veel bewijs is? Ik ben zelf erg perfectionist dus alles wordt erg geordend en overzichtelijk geüpload ;) Het schrijven van een statement vind ik ook lastig (verwijs je naar bewijs, die je al upload?) of meer een love story verhaal? Hoe lang moet dit zijn? Op basis van de 4 pillars? Ik kan alle input gebruiken! Heel erg bedankt alvast! Babette
 

Emulate

Well-Known Member
Deze blog is buitengemeen handig (ik vond hem de dag nadat ik na bijna 3 jaar eindelijk permanent residency had gekregen :rolleyes:). Begin maar eens met daar te kijken, veel vragen worden daar al beantwoord.

 

Babettevanax

New Member
Deze blog is buitengemeen handig (ik vond hem de dag nadat ik na bijna 3 jaar eindelijk permanent residency had gekregen :rolleyes:). Begin maar eens met daar te kijken, veel vragen worden daar al beantwoord.

J

ja heel handig! Ga ik zeker gebruiken!
 

Emulate

Well-Known Member
J

ja heel handig! Ga ik zeker gebruiken!
Ja. Hij gaat over de 820/801 (de onshore) maar de 309/100 (offshore) verloopt precies hetzelfde, zelfde kosten, zelfde hoeveelheid werk. Alleen de doorlooptijd is sneller en je moet bij toekenning BUITEN Oz zijn. Mocht je toevallig in Oz zijn dan, dan wordt jou gevraagd om even het land te verlaten (kun je combineren met bijvoorbeeld een snelle trip naar Bali of zo, of een reisje naar NL familie). Mocht je echter al in NL zijn, dan moet je het visa binnen een bepaalde tijd valideren door Oz in te reizen.
 


OFX
Top