wonen in Alice Springs

Het lijkt me heel erg uniek om daar te leven!
Hoe zijn jullie er toe gekomen om daar te gaan wonen? De rust, uitgestrektheid enz..?
Wat leuk om eens kontakt te hebben met iemand die daar woont. Hoop dat je er veel over wilt vertellen.

:)
Barbara uit Amsterdam
 
Hey Sara,
Wat leuk dat je nu effektief al in the Alice woont! En, is er ook zo'n toffe bar als de Ba-Bar?
Hadden wij geen kids gehad, dan stond Alice Springs ook nr. 1 op ons lijstje.
Nog veel plezier in je nieuwe woonplaats!
Grtjs,
Nath
 
Er is hier veel te doen hoor, je kan naar de film, er zijn veel cafes die best wel laat en vaak open zijn (ook op zondag is bijna alles hier open)....dat is natuurlijk omdat er altijd zoveel toeristen zijn maar is ook fijn voor de bewoners. Een leuk cafe is Bojangles, dat kan je zelfs live op huhn website volgen: http://www.boslivesaloon.com.au/  . Heb al eens met mijn papa afgesproken, dan stonden wij voor de webcam en hij kon vanuit Brussel ons zien zwaaien. :) Echt tof!
Wij gaan graag uit en ook daar is voor gezorgd, in vele cafes gaan 's avonds de stoelen en tafels aan de kant en wordt er gedanst. Daarnaast is er een Partybar hier, voorAL voor de toeristen maar ook de locals gaan er naartoe. Er zijn Irish pubs, ... Genoeg te doen hoor!
IK was in Belgie nogal een shoppingaddict (kleren en schoenen) en das hier natuurlijk ook wel wat minder, maar das misschien het beste :) En er is nog altijd internet! Supermarkten zijn er hier genoeg, evenals winkels voor autos, camping, ...

Wij waren vanaf de eerste moment totaal weg van the ALice en hebben daar geen spijt van. Het is hier heerlijk weer, nu nog niet te warm, erg droog maar dat went. Op twee minuten van ons huis zitten we in de mooiste wildernis die er (voor ons) is en kunnen we zoveel mooie dingen bezichtigen. En 's avonds, op cafe, kunnen we weer eens lekker Belgisch spreken of Frans tegen een koppel die hier op reis zijn en nadien afspreken met onze Australische vrienden. Heerlijk!

Je kan hier zelfs paarden houden en dat wordt dan ook mijn volgende project. Ik zou graag een paar brumbies kopen en temmen.....heb ik in Belgie vaak genoeg gedaan...maar ja een wild veulen is niet echt hetzelfde als een tam veulen dat mensen gewend is. Anyway, net buiten de stad is hier een manege en je kan er stalling en weiden (gedroogd gras dus :) ) huren. Daar ga ik straks eens achter horen sie.

Jaja kom maar allemaal eens af, het is hier erg leuk. Vorige week waren Zilver en Goud hier en die vonden het zo leuk dat ze een week hebben bijgeboekt! Er is dan ook zoveel te doen...

Dit weekend is er de Henley-on-Todd....een bootrace op de rivier die door de stad loopt. Alleen is die practisch altijd droog...dus moeten ze hun zeilboten dragen en ermee naar de finish LOPEN. Die Ozzies toch......  :-D  :-D  :up:

Gr
Sara
 
Super update Sara!!!! :up:

Heb net ook al even bij gelezen op jullie website. Heerlijk dat jullie het naar jullie zin hebben!

Groetjes
Syl :)
 
Hee, wat leuk zeg..
Ik kan het me helemaal voorstellen.. Lijkt me geweldig Sara, om dan ook nog paarden te hebben en mee te werken. En dat winkelen, nou ja..is beter voor de portemonnee.

Volgens mij heb je daar veel meer kontakt met mensen dan ik hier in Amsterdam!  :lol:
 
Tsja.... een Hagenees in Alice! Ik zit na mijn avontuur in Coober Pedy nu sinds twee weken in Alice als Resort Manager van het Desert Palms Resort, vlak naast het Casino http://www.desertpalms.com.au/. Tot nu toe bevalt het prima en ziet alles er (zeker gezien mijn jaar in Coober Pedy) erg groen uit.

Lijkt me leuk wat andere medelanders te ontmoeten in deze groene oase midden in Australie.

Willem
 
Nou aan Nederlanders geen gebrek daar. Toen wij afgelopen augustus daar 1 nacht voor en 1 nacht na onze 3 daagse georganiseerde excursie daar gezeten hebben zaten er in beide gevallen Nederlanders. De huisjes waar we verbleven waren eenvoudig maar prima en bij de buren kun je erg lekker eten.
Zelf was ik niet zo onder de indruk van Alice maar smaken verschillen. De omgeving daartegen is toch wel iets dat op mij de meeste indruk heeft gemaakt.

Veel plezier daar!
Chantal
 
En ik ben ooit op het spoor gekomen van een stel dat in Yulara woont, ze hebben ook een weblog:



http://cajendra.spaces.live.com/


Nog verder van de bewoonde wereld dan Alice!
 
:grin: Dat is onze Cajendra, Tanne & John! Nog meer Xpdite die hards!
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=1098.135
 


OFX
Back
Top