YunuS' path 2 Australia

Same. Ik kreeg weliswaar mijn HAP ID al direct na aanvraag van mijn 820/801, maar meteen de waarschuwing om de medical niet meteen te doen want die is inderdaad maar 1 jaar geldig (net als AFP en VOG). Ik heb de medical pas gedaan 2 jaar na initiele aanvraag, toen mijn CO er direct om vroeg. Feitelijk is je aanvraag dan al goedgekeurd maar moeten er nog wat zaken worden afgerond, VOG, AFP, correcties en de medical. Ik ken nogal wat situaties waarin mensen de medical 2 of 3 keer hebben moeten doen omdat ze hem te vroeg in het proces hebben gedaan. Ikzelf heb om dezelfde reden tweemaal een VOG en tweemaal een AFP moeten aanvragen. Is nie errug, kost alleen onnodig extra geld.
 
(Opa verteld)

In mijn tijd was het vaak ‘zo laat’ mogelijk. Het heeft ons i.i.g. geholpen. De datum van medische keuring was de datum van de 5 jaar window van je PR visum om je definitief te vestigen. Door de financiële crisis in die tijd hebben we uiteindelijk nog 4.5 jaar in NL gezeten na verkrijgen visa.

Extreem geval natuurlijk, maar daarom staat het me nog bij.

Wellicht is dat nu allemaal anders. Wij zijn nog van de vorige visum generatie. De 176 en zo ipv 189/190. Geen EOI en ITA enz. Was meer roulette in die tijd. Alles op rood en dan hope for the best ;)
 
Is/Was die medische keuring al mogelijk/nodog. Meestal (vroeger) is dat iets wat de CO om vraagt? Maar wellicht heb ik het mis, het is al weer meer dan een decade geleden allemaal.

Het systeem genereert automatisch en daaruit kwam medicals. Is een must voor elk PR. Mijn agent zei het, maar ik zag het zelf ook in mijn immi account. Stelt gelukkig niet veel voor. Ik was binnen een uurtje klaar en mijn portemonnee was wat lichter 😇

Daarnaast zijn de wachttijden voor een 190 nu ongeveer tussen de 9 en 12 maanden. Vandaar dat ik het direct heb gedaan. Zo is de kans groter op een direct grant zonder s56. We shall see…. 😊
 
Last edited:
Back
Top