Annelies en Thijs naar Australië

En, even zonder gekheid: Enorm goed van je @blck_bnny. Respect dat je zo snel een plek gevonden hebt. (...and the crowd goes wild! :D )

Nu Thijs nog uit zijn bioscoopbroek :p Je verhaal was hilarisch. Zag het helemaal voor me. 'The Dude' in sweatpants op de bank binge watching :p

Haha, dat beeld klopt aardig ;)
Stiekem is het wel even handig dat ik nog even werkloos ben. Kan ik wat dagelijkse dingetjes regelen bij bijvoorbeeld de bank en straks als we aankomende week van Airbnb moeten wisselen dan regel ik gewoon de verhuizing van de inmiddels toch al forse verzameling troep. Dingen waar je anders toch vrij voor zou moeten vragen. Dus all is well!
 
Afhankelijk van je weekvels kan je op zoek gaan naar meetings van medespecialisten. Bijvoorbeeld op meetup.com . Ik krijg mijn AU klanten vooral via via. En het eerste contact waar het begon was helemaal geen "klant". Maar op zijn feestje kwam ik iemand tegen die ook ondernemer was (ook niet echt een klant) die ik uit de brand geholpen had en in no time werden deuren geopend.
 
Zo, weer even stukje bijgelezen. Mooi hoe het loopt. Gaat best hard. Nu die baan nog, dan zit je weer goed. En uiteraard even je locatie aanpassn :cool:
Ben benieuwd naar foto's van je nieuwe paradijsje...
Enjoy!
 
Super gedaan. Dat komt wel goed met je baan :D go for it girl!
En mooi verhaal van de stand van zaken. Jullie hebben al heel wat geregeld in een korte tijd. mag je ook best trots op zijn!
No worries :D
 
Gaat lekker! Mooi plekje ook, al picas?

Ja, maar ik maak even een paar goeie zodra we er definitief in zitten. Nu is het allemaal wat snel gedaan tijdens de paar keer dat we er even kort waren. We hebben bijvoorbeeld het contract ook nog steeds niet ontvangen.

Wel alvast de omschrijving: Het zit op 700 meter van Sydney Road (grote straat met tram, winkels, cafeetjes, restaurants, etc), op 5 kilometer van de CBD (klein half uur met fiets of met het OV). Metro station zit op loopafstand maar ruim buiten gehoorafstand. Er zit een park in de straat op ongeveer 300 meter. Het is een gloednieuw townhouse met twee verdiepingen. Omdat het nieuw is moet het aan een aantal energy efficiency regels voldoen, dat vinden we sowieso fijn omdat we zelf vrij zuinig zijn maar het is ook positief is in de maandelijkse kosten, want bijvoorbeeld elektrisch verwarmd water kan een stevige kostenpost zijn. Ook zitten er dingen in als een alarmsysteem, intercom, brandmelders, LED verlichting, coax en internet aansluitingen en split-system aircon in elke kamer én... NBN FTTP :D
Op de begane grond zitten twee badkamers en twee slaapkamers. Kasten zijn ingebouwd, er is een losse laundry en onder de trap zit ook de nodige opslagruimte. Er is geen tuin, maar er is een klein prive stukje van ongeveer 3 x 2 meter tussen de huizen in waar de regenwatertanks staan en waar je makkelijk bijvoorbeeld je was kunt neerzetten om te laten drogen (of een wetsuit ;)). Er zit geen privé garage bij, maar we hebben wel een eigen plek in de gedeelde garage. We kunnen niet alles hebben.
De eerste verdieping is eigenlijk één grote ruimte met aan de ene kant een (voor ons begrip in ieder geval) enorme keuken met vaatwasser en oven al ingebouwd. Aan de andere kant van de ruimte heb je glazen schuifdeuren die openen naar het balkon. Het balkon is niet open naar de buren, maar hier zit een muur tussen. Ook de voorkant is redelijk privé door de manier waarop het gebouwd is. Lijkt misschien in de eerste instantie wat ongezellig en donker, maar valt in de praktijk erg mee en het heeft als voordeel dat de overburen niet je huis of balkon in kunnen kijken. Bijkomend voordeel voor ons is dat het met de katten erg makkelijk is.
Het hele huis is north facing en we schatten dat het tussen de 80 en 100 m2 in oppervlakte is.

yx5XT9T.jpg

Dit is het huis, het is de linker van de twee in het grote grijze blok. Lijnen zijn niet helemaal pefect recht, ik heb er een beetje een panorama van gemaakt zodat je de straat ook kunt zien, maar in het echt is het dus wel recht, haha.
 
Last edited:
Uhhhh, welke dag is dat. Ik zie 'Yesterday 11:45 PM' in de post. Dus dat is 23:45 op zondag avond? :)
 
Gave unit hoor! Hoop dat je er snel in kan (einde maand toch?) Wel spannend zo zonder contract, kun je niet gewoon in het real estate kantoor gaan zitten wachten op je contract? Nadat je een dag lang gratis koffie gedronken hebt, d'r koektrommel heb leeggegeten en hun internet hebt dichtgetrokken omdat je Netflix zit te bingen op hun WiFi gaan ze wellicht wel tot actie over :D
 
Gave unit hoor! Hoop dat je er snel in kan (einde maand toch?) Wel spannend zo zonder contract, kun je niet gewoon in het real estate kantoor gaan zitten wachten op je contract? Nadat je een dag lang gratis koffie gedronken hebt, d'r koektrommel heb leeggegeten en hun internet hebt dichtgetrokken omdat je Netflix zit te bingen op hun WiFi gaan ze wellicht wel tot actie over :D

Dit wel in je neflixuniform met chips op je shirt doen hoor :)
 
Gave unit hoor! Hoop dat je er snel in kan (einde maand toch?) Wel spannend zo zonder contract, kun je niet gewoon in het real estate kantoor gaan zitten wachten op je contract? Nadat je een dag lang gratis koffie gedronken hebt, d'r koektrommel heb leeggegeten en hun internet hebt dichtgetrokken omdat je Netflix zit te bingen op hun WiFi gaan ze wellicht wel tot actie over :D

Haha. Of je nou wilt of niet, je wordt hier geforceerd in de "no worries" mentaliteit. Het komt wel goed. Er is 4,5k dollars al overgemaakt, we hebben al wat kleine spulletjes in het huis mogen zetten. Het contract is er alleen nog niet. Dus het zal wel goedkomen.

Bovendien heb ik van tevoren goed uitgezocht wat m'n rechten en plichten zijn als huurder, en wat de rechten en plichten zijn van de verhuurder. Het aantal gekke dingen die in het contract gezet kunnen worden is tot een minimum beperkt. Het is absoluut een nanny state/land, maar dat maakt het voor ons als immigranten soms wel makkelijk.
Bovendien hebben ze moeite een paar andere units in het blok kwijt te raken, dus we hebben een redelijke onderhandelingspositie :)
 
De dag waar we al weken naar uitkijken is eindelijk daar: We hebben de sleutel voor ons huis. Óns huis. Geen Airbnb, maar van ons voor in ieder geval de komende 12 maanden :)

M'n stukje over de makelaar zal ik kort houden. Het heeft allemaal behoorlijk wat inspanning gekost. De makelaars waren gewoon niet punctueel, kwamen afspraken niet na en ook vandaag nog hadden ze de boel niet in orde. Zo zit ik nu in het huis, maar hebben ze niet de juiste reservesleutel mee gegeven en kunnen we ook nog geen utilities afsluiten, want het adres is nog niet doorgevoerd. Dat betekent dan wel weer dat de eigenaar op dit moment nog al die dingen betaalt, maar het liefst had ik gewoon nu alles geregeld. Ach, nu weten we het voor de volgende keer.

Het huis is nog enorm leeg omdat we dit keer geen studentenzooi het huis in willen slepen. We doen het dit keer goed. We hebben een bed, een koelkast, een wasmachine en een paar stoelen. Een bank en een tafel hebben nu de prioriteit, maar we zijn al lang blij dat we eindelijk "thuis" zijn.

En nu, without further ado; pictures:

4bQRrHU.jpg


9IUMq42.jpg


DCPBo4e.jpg


9IUMq42.jpg


mkiDO5e.jpg


nn9myv1.jpg


UJ3s6yA.jpg


EN8wOuQ.jpg
 
Bedankt allemaal. Ja, toen we hierheen kwamen hielden we onszelf een beetje voor de gek. We hadden het over het typische Australische huizen, die diepe single level woningen met een gietijzeren hekje in Victoriaanse stijl, etc. Jullie kennen het plaatje.

Maar dan kom je erachter dat de realiteit is dat dat gehorige, tochtende houten huizen zijn, met krakende vloeren en slecht sluitende ramen en deuren - oke ik overdrijf een klein beetje. Maar feit is dat dit veel meer kwaliteit biedt voor dezelfde prijs. Ja je mist misschien de ziel, maar daar krijg je split system aircon, NBN en zonnecollectoren voor terug. Tegelijkertijd is dat klassieke toch misschien ook wel niet helemaal echt onze stijl. We houden ook wel erg veel van strak en efficiënt, de ziel komt dan wel met meubels.

Het grappige is dat dit soort huurwoningen in Nederland juist meer waard zouden zijn dan de wat oudere huizen, maar hier lijkt dat niet zo. Townhouses worden gezien als minder dan zo'n single level woning en ook dat moderne is hier gewoon niet zo in trek. Dit zijn geen "echte" huizen in hun ogen.
Misschien is dat ook wel zo, we hebben geen tuin bijvoorbeeld, maar voor ons is het een behoorlijke step-up van wat we hadden en veel meer dan we hadden verwacht te kunnem krijgen toen we hierheen kwamen.
 
Back
Top