Annelies en Thijs naar Australië

FritsC

XPdite Sponsor
Dat is de standaard wandeling met de drukke stranden. Maroubra ligt nog een eindje zuidelijker (maar locals only in the surf, zie linkje Bra Boys)
Doe mij maar de Northern beaches zoals Dee Why, Mona Vale, Newport. Vrij van backpackers en toeristen.
 

afterbang

XPdite Sponsor
Doe mij maar de Northern beaches zoals Dee Why, Mona Vale, Newport. Vrij van backpackers en toeristen.
Heb 1x die Military Road naar het noorden en terug gereden op een doordeweekse dag. Dat heeft mijn liefde voor Sydney danig bekoeld hahaha ;)
 

FritsC

XPdite Sponsor
Heb 1x die Military Road naar het noorden en terug gereden op een doordeweekse dag. Dat heeft mijn liefde voor Sydney danig bekoeld hahaha ;)
Dat is de weg die de rest van Sydney gebruikt 😁. Die is zo verstopt dat je nooit meer naar de Northern Beaches wilt, en zo houden we die stranden mooi lekker rustig. Daarom is er ook zoveel weerstand voor de tunnel vanaf de Harbour Bridge naar de Northern Beaches.
 

johnzoet

New Member
Sedert 1993 wonen we in New Zealand. We zijn een aantal keren op vakantie geweest in Australie en vinden het een geweldig mooi land. Het klimaat is ook fantastisch met veel mooi weer. We waren in November in de Gold Coast en het was er tussen de 28 C en 38 C. We zijn ongeveer 10 keer op vakantie terug geweest in Nederland. Vergeleken met Australie begint Nederland steeds meer op een derde wereld land te lijken. Wacht niet te lang met vertrekken naar Australie nu het nog kan. Ik weet dat in New Zealand de regels voor immigreren steeds strenger worden en er gaan steeds meer stemmen op om het aantal immigranten nog verder te beperken. In plaats van alle details uit te zoeken richt je op de hoofzaken zoals het krijgen van werk en woning. Wat werk betreft ga voor contract werk want dat is makkelijker te vinden en betaald beter. Verder ben je veel flexibeler om te vertrekken naar een ander deel van het land mocht je dat willen. Ik heb zelf de eerste 15 jaar op contract gewerkt en het heeft me geen windeieren gelegd. Wij zijn in het begin gaan huren om de markt te verkennen. We hebben geluk gehad dat onze huurwoning verkocht werd en we toen heel goedkoop een huis hebben gekocht. Dat is inmiddels 10 keer zoveel waard geworden. Een nieuw land vereist flexibiliteit. Bedenk wel dat alle zekerheid die je nu denkt te hebben waarschijnlijk schijnzekerheid is. Al mijn collegas in Nederland waren 6 jaar later hun baan kwijt.
 
Last edited:

Thijsvr

Well-Known Member
Screen Shot 2022-01-13 at 2.42.33 pm.png

Het was gelukkig niet 3 jaar wachten ;)
  • Eind juni 2021 - bevestiging van ontvangst van aanvraag en bridging visa toegekend
  • Begin december 2021 - verzoek voor wat aanvullende documenten welke ik een week later heb aangeleverd
  • Vandaag - bevestiging dat ik nog een paar jaar mag blijven (tot januari 2027)
Prima timeline.

Hopelijk is de volgende voor iets wat permanenters!
 


OFX
Top