Family Zwerver (Q, Aysha and Sam)

Zwerver

Moderator
Voor de oudgedienden onder ons, Hilde en ik hebben uiteindelijk geen gebruik gemaakt van ons PR-visa door een scheiding die nogal geduurd heeft en mijn spaargeld ongeveer verdampt had.

Na de scheiding ben ik in de UK gaan wonen (in de East Midlands) waar ik al snel Q tegenkwam. Dat klikte zo goed dat ik vanuit mijn tijdelijke accommodatie al heel snel bij haar ben gaan wonen. Twee verhuizingen verder woonden we in een schitterende twee onder één kap en waren we getrouwd en Aysha was geboren.
En toen begon Brexit meer en meer roet in het eten te gooien. Niet alleen kreeg ik geen settled status, maar ook het openlijke racisme begon ons tegen te staan. Dus een lijstje gemaakt waar Q (als oncoloog) zou kunnen werken zonder eerst een uitgebreide taalcursus te moeten doen. Australië kwam uiteindeljk als nummer één naar boven en nu zijn we hier in Perth.

De volgende stappen? Maandag komt de container met onze spullen binnen, komende twee weken moet Q haar werk een verklaring overleggen zodat WA ons state sponsor wil zijn en kunnen we van de 407 naar een 190.

Eind goed al goed dus :)
 

afterbang

XPdite Sponsor
Q.... als in James Bond?

Welkom terug kerel, we hadden dit al besproken natuurlijk een jaartje(?) geleden maar goed om te zien dat alles echt op zijn plaats gevallen is!
Als je de Nullarbor een keer oversteekt, rij dan door via Hay naar Canberra ;)
 

Zwerver

Moderator
Q.... als in James Bond?

Welkom terug kerel, we hadden dit al besproken natuurlijk een jaartje(?) geleden maar goed om te zien dat alles echt op zijn plaats gevallen is!
Als je de Nullarbor een keer oversteekt, rij dan door via Hay naar Canberra ;)
Q als short for Qurrat :)

Als we een keer overkomen dan haken we zeker aan :)


Welkom terug Zwerver! Alles toch goed gekomen!
Yes!
 

Zwerver

Moderator
Thanks.

Gisteren kwam de container aan en - behalve wat ergerlijke beschadigingen aan een fiets en een kast voor de kinderkamer - is alles best vlot gegaan. Er zijn nog wat items die in de UK uit elkaar waren gehaald die de heren hier niet in elkaar konden zetten, maar daarvoor komt er een handyman langs.
Nu rustig alles gaat inpakken op de juiste plek en dan voelen we ons alweer veel meer thuis.
 

Zwerver

Moderator
Zo een kleine update van onze kant.

Met alle COVID-19 stress die er op dit moment rondwaart, was het ineens erg belangrijk dat Q haar contract (wat in juli afloopt) verlengt zou worden. Want ze mag dan wel als hospital doctor werken, je weet nooit wat voor rare sprongen de overheid maakt. Gelukkig waren haar managers het met haar eens, dus haar contractverlenging wordt nu al rond gemaakt.

Deze hele crisis betekent wel dat ze achterloopt met haar hercertificering (om als volwaardig specialist gezien te worden, moet ze 1 jaar in een geaccrediteerd ziekenhuis werken, en Charlies is hun accreditatie kwijt geraakt op haar specialism), dus we gaan afwachten wat de Royal Australian and New Zealand College of Radiologists (RANZCR) gaat doen daarmee. In het beste geval gooien ze de examens open, omdat ze niet kunnen examineren. Dan zou Q direct als specialist aan de gang kunnen weer. In het slechtste geval betekent het dat zodra dit allemaal voorbij is, ze opnieuw beoordeeld moet worden (wat uiteraard $$ kost). Anyway, kleine zorgen op het grote geheel.

Ander klein neven-effect is dat wij ons toch wel een klein beetje zorgen beginnen te maken over een eventuele besmetting in ons gezin. Als je elke dag in een ziekenhuis rondloopt en de COVID-19 clinic is hemelsbreed 200m van je vandaan, dan is het niet meer dan normaal dat je je af en toe zorgen maakt. Wat gaat er gebeuren als.... en wie zorgt er voor de kids... Anyway, we werken er wel doorheen :)
 


OFX
Top