Google Earth

En het is weer mooier geworden: in de laatste update is NL een stuk gedetailleerder geworden: http://www.nu.nl/news/822012/50/Nederland_in_detail_bij_Google_Earth.html
 
vorige week een stukkie land wezen uitzoeken in brisbane. daarna natuurlijk even googelen en tot mijn verbazing
is dat stukkie land nog een prachtig bos (dit wist ik niet) zelfs het huis van mijn zus dat 200 meter verderop staat
en waar ze nu al weer 3 jaar in woont is nog steeds bos op de foto.
de foto's zijn blijkbaar ouder dan 3 jaar. wordt nu anders als je een andere versie neemt van google earth?

hans
 
Nee, ongeacht je versie zie je altijd de meest recente beeldinformatie. Enige is dat er in nieuwe versies nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd.

In de allernieuwste versie 4.0.209x zit nu een timeline waarmee animaties gemaakt kunnen worden van bv de verspreiding van bird flu enzo, weer erg interessant. Je krijgt overigens niet automatisch de allernieuwste versie als je kiest voor 'zoek naar upgrades' in het help menu, daarvoor moet je af en toe even vers downloaden van http://earth.google.com
 
Zijn er al leden die al bij "Panoramio.com" zijn geweest?
Ik heb mijzelf aangemeld, foto's geladen van plaatsen waar ik ben geweest en gezocht naar plaatsen waar ik geen foto's van heb, maar wel ben geweest.
Zo zijn er nog een groot aantal plaatsen waar ik mijn foto's wil neerzetten.
Een voordeel van Panoramio is dat je er ook een map over de sateliet plaatje kan zetten. Het vergemakkelijkt zoeken, als de foto niet voldoende duidelijk is.

Kijk maar eens op http://www.panoramio.com/, of mijn pagina op Panoramio; http://www.panoramio.com/user/103304

Groetjes Rene-L
 
wow aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant ook een beetje eng. Het wordt steeds meer Big Brother is watching you....of nee, meer: Everybody is watching you!

Maar aangezien ik gek ben op fotograferen, denk ik dat ik me ook maar aanmeld bij  http://www.panoramio.com
 
Joep (& anderen ;-),
Volgens mij doet ook flicr.com (zoals je weet 'mijn' fotosite) ook aan geo-tagging. Ik heb me er nog niet mee bezig gehouden, maar het is misschien vergelijkbaar. EN de site is meer een echt 'photographers'-site.
 
maar het leuke van panoramio is dat je de foto's ook in Google Earth ziet verschijnen.....al is dat bij mijn eigen foto's nog niet gelukt... :cry:
 
Hi Joep,

Wat heb je geprobeert om ze te plaatsen?
Ik heb een aantal foto's geplaatst op plaatsen waar haast niemand komt. Hartstikke leuk!! Is het niet te vinden op de satelliet gedeelte, dan kan je de foto's plaatsen via de kaart gedeelte.

Ik hoor wel of ik je kan helpen.

Rene_l
 
ja het is me gelukt om foto's te plaatsen. Inderdaad top! (http://www.panoramio.com/user/125569)

maar wat me nu nog niet lukt is om een google earth kaartje (met foto's via Panoramio) in mijn blog te krijgen. Ik krijg wel het kaartje in mijn blog, maar geen foto's. Heb jij daar ervaring mee?

edit: Tis me gelukt!
 
Bedoel je met de EDIT dat het nu op je blog staat of dat het niet lukt?

Trouwens mbt de pelicaan foto, ik heb mijn opmerking er over geplaatst.

Rene
 
Ja het is gelukt en (google earth / panoramio) kan ik nu op mijn blog gebruiken :

http://duyfken.blogspot.com/2007/01/new-stephen-king-book.html

Bedankt voor de opmerking! Ik heb em voorbij zien komen! :)
 
En weer is het mooier geworden: sinds gisteren is er nieuwe functionaliteit aan google maps australia (http://maps.google.com.au) toegevoegd. Je kunt nu businesses vinden (soort gouden gids) maar vooral ook een heel mooie routebeschrijving maken. Klik ook eens aan de linkerkant op een aanwijzing ("ga links" etc) en kijk likkebaardend naar het detailkaartje... Naar verwachting wordt binnenkort de data geport naar google earth zodat je dan (eindelijk) over een route in Australie kunt 'vliegen'.
 
Ik ben bezig met GoogleEarth om de tracks die we met de 4WD club maken er op te plotten.
In de stad gaat het prima, maar kom je daar buiten dan is het niet meer goed zichtbaar als je te ver inzoomt. Deze gebieden hebben ze dus niet in detail genomen. Hopelijk komt dat nog.
 
Wat een locatie Henk  :up:

debuurtvanhenk.jpg
 
Ja onze plek "kon minder" (zoals ze dat in Drenthe - waar we vandaan komen - plegen te zeggen). De resolutie van Google is bij ons wat vaag. Als iemand het nog beter wil bekijken kan dat op http://tobbe.net.au waar we als "kop" een luchtfoto van One Mile gebruikt hebben (met rood puntje voor onze plek).
 
Back
Top