je hele hebben en houden meenemen

Let op: Voor vele dvd spelers werkt dat inderdaad (een of ander code via je afstandsbediening ´programmeren´). Alleen niet voor ALLE DVD spelers....

Wel de moeite waard om even te checken of jouw dvd-speler wel voorkomt op die lijst natuurlijk...

M.vr.gr.

Perthpete
 
"We have not tested or verified any hacks, use them at your own risk." Das dus de gok ;)... Er staan in totaal op die site wel 3741 dvd Hack hits, dus de kans dat ie erbij staat is wel aardig groot ;)
 
Pfff..dan heb ik wel weer een hele specifieke...die is dus niet met een code in de AB regiovrij te maken...

Er is wel een bedrijfje in Zwijndrecht die met deze DVD speler overweg kan om hem regiovrij te maken.....
 
Wij hebben onze DVD speler hier gekocht. En zelf regiovrij gemaakt. We hadden namelijk wat DVD's meegenomen, maar inmiddels hier ook weer wat gekocht. Ideaal dus. En ze zijn hier helemaal goedkoop. Maar in Nederland krijg je er bekant ook een als je je flessen inleverd :D.
 
Hee Williem
Dat is een  mooie site :up: Gelijk eventjes gekeken bij een aantal Panasonic dvd spelers. Wel leuk om te zien. Ik heb even een paar keer dubbel gelegen om wat reacties. Dachten ze bijna de oplossing gevonden te hebben zaten ze eigelijk in het service menu te rommelen om de jitter(trilling) van de DVD te controleren en zo de laser unit af te regelen. De tip van de specialist (kuch kuch) :roll: is dan ook wees erg voorzichtig met deze site voor je weet ontregel je dingen die de levensduur van je speler kunnen beïnvloeden.
Erg leuken site, ik ga nog even verder neuzen. :up: :up:
Gr. Barry
 
Wij zitten nog een beetje te dubben of we wel alles moeten meenemen... het is natuurlijk wel wat als je daar alles weer opnieuw moeten kopen natuurlijk.

En wat kost het als je besluit wel wat mee te nemen? Daar hebben wij dus nog geen idee van.
 
Meenemen is sterk afhankelijk van bij welke verhuizer je het laat doen en het aantal m3 je meeneemt. In het geval je meubels/bed e.d. meeneemt moet je denk ik wel rekening houden met een bedrag rond de 3000 a 4000 euro.....
 
Wij hebben eerder 3 jaar in Australie gewoond en hebben de eerste keer dus ook niks meegenomen, behalve kleding en cd's. Nou daar zijn we mooi van terug gekomen! Weken gewacht op wasmachine, bank, droger, koelkast en al met al veel meer geld kwijt dan dat de hele verhuizing bij elkaar zou hebben gekost! En ook mistte ik mijn oude spullen en foto albums, die later toch zijn overgekomen..
Nu gaan we weer en alles gaat mee. 1 container van 20ft (30M3) en we proppen alles erin. Ik moet er niet aan denken weer alles nieuw te gaan kopen. Wat we nu hebben staan is amper 4 jaar oud. Juist de kleine dingen gaan zoveel geld kosten.
Ik weet nog goed....."Hebben we een flessenopener? Nee, shit, even kopen dus"......"even kijken hoeveel ik weeg (na al die burgers the works) oh nee, weegschaal verkocht in NL"....."kom we gaan even skaten...oeps skates aan vriend gegeven" ik werd er helemaal gek van! Ik verheug me erop alles uit te pakken en in te richten. Nieuw leven maar toch ook vertrouwd! Tuurlijk zou ik ookwel een nieuwe inrichting willen (wil ik elk jaar wel hihi) maar met dat geld kunnen we ook lekker naar Fiji ofzo!
 
[quote author=Nynke link=topic=2794.msg36536#msg36536 date=1132080909]
Wij hebben eerder 3 jaar in Australie gewoond en hebben de eerste keer dus ook niks meegenomen, behalve kleding en cd's. Nou daar zijn we mooi van terug gekomen! Weken gewacht op wasmachine, bank, droger, koelkast en al met al veel meer geld kwijt dan dat de hele verhuizing bij elkaar zou hebben gekost! [/quote]
Tja het is maar hoe je het aan pakt, Je koopt een krant, je huurt een aanhanger en je rijd in 1 a 2 dagen een paar adresjes langs met 1000AUD op zak wedden dat je aan het eind van de dag  wasmachine, bank, droger, koelkast, bed hebt :up: :up:

Het is gewoon heel erg persoonlijk. Wat voor spullen heb je, hoeveel geld heb je voor de verhuizing, oud bagger spul of alles net nieuw... etc etc.
 
he Nynke, je hebt helemaal gelijk!! wij hebben dus ook alles meegenomen en hebben er helemaal geen spijt van, je hebt alles weer en je moet hier vaak langer op iets nieuws wachten dan de hele verscheping vanuit NL duurt !! en Bear, welkom dadelijk in Adelaide maar je vergist je denk ik in de tweedehands markt hier. De bedragen die ze hier durven te vragen voor echt ouwe rommel........... Ik ga heel veel langs veilingen en sta daar vol ongeloof te luisteren naar bedragen die voor die ouwe troep wordt neergeteld. In Nederland zouden we het nog niet langs de straat durven zetten,brrrrrrrr zo vies en oud. Maar als je hier eenmaal bent ben je van harte welkom voor een bakkie of zo. ( het is ook eindelijk opgehouden met regenen hier !!, het water is weer gezakt, de zon schijnt, goeie reis!!!

Willem
 
Ja Willem daar sluit ik me wel een beetje bij aan... het meeste wat hier aangeboden wordt zou ik nog niet willen weggeven!! Ziet er niet uit!! Maar je kan zowiezo wel genoegen nemen met minder hoor. Je kan een bed voor $2000 kopen of $400! Net als een wasmachine, ik heb er een van Daewoo gekocht voor $399. Zit maar 2 jaar garantie op, maar ach na 2 jaar en hij stopt ermee heeft hij zijn dienst wel gedaan! Het kan duur en het kan goedkoop, net als wat Bear zegt: Tis net wat je wilt!
 
Hai.
Wij hadden dus een container geregeld via mn zwager want we zouden eigenlijk onze oldtimer  mercedes camper meenemen.Dit geen helaas niet door maar ja toen begonnen we te twijfelen of we nou wel onze spullen mee zouden nemen in de container.
Het kosten ons tot Brisbane 1800 euro maar dan moesten we zelf de rest regelen van Brisbane tot ons huisje.
Nou vonden we een goede deal want we hadden dan een 20 fth container.
Bedden,matrassen,computers,nieuwe wasmachine,fietsen,TV,video,stereo,foto's,cd's ,speelgoedbergje enz . en heel veel kleding voor ons vijven meegenomen.

we hebben 3 maanden op de container moeten wachten en eigenlijk vond ik het vreselijk dat hij er was.Behalve met de wasmachine was ik erg blij.
Voor de reis van Brisbane naar ons huis waren we nog eens 3000 dollar kwijt.Douane,quarantaine ,vervoer enz.
De Tv en video staan nog steeds na een half jaar in doos aangezien we er geen behoefte aan hebben.Tijd over hebben we joh.
De kids hebben wel heel veel speelgoed moeten achterlaten want ze mochten maar een heel klein gedeelte mee.Hier heb ik wel een hele hus 2e handsboeken voor ze gekocht waar ze er blij mee zijn.

Maar goed als we hadden geweten dat we zoveel kwijt waren hadden we liever wat extra handbagage meegenomen.Maar ja tis niet anders.

Tip:ze hebben hier(in Mackay) bij ons naast de grofvuil berg een winkeltje zitten waar je dus afgedankte spullen kan kopen.Tuinbankje voor 2 dollar,tuintafel met parasol 10 dollar.Leuke prijsjes en het ziet er nog aardig uit ook.

En ja de 2e handwinkeltjes blijven toch wel mn favoriet hoor.

Groetjes Sas
 
Ja wij hebben ook nog spullen in dozen in de schuur staan ( vooral boeken ) en die pakken we pas uit als we onze "blijvende" stek hebben gevonden. De Tv's, computers, gamecube, video( en banden)  en dvd speler ( en dvd's) worden druk gebruikt, ook bedden, kleren en bergen speelgoed uit Nederland worden goed gebruikt. oeps vergeet ik bijna de 6 fietsen ( bijna allemaal nieuw) die we ook nog meegenomen hebben. ( 20 ft 30 kuub helemaal maar dan ook helemaal vol, quarantaine had niet hoeven kijken voor ongedierte want er paste nog geen muis bij!) Al met al was ik dus 4800 euro kwijt, helemaal klaar, hoefde ik niets verder voor te doen, ook in- en uitpakken, douane, quarantaine was geregeld. Ik zou never te nimmer voor 4800 dollar die spullen opnieuw kunnen kopen, niet nieuw en niet tweedehands, voor mij was de keuze erg makkelijk en snel gemaakt. Ook al mijn verzamelingen heb ik nu lekker hier ( de meeste nog in dozen  ;-)

Willem
 
Hoi Willem
Ja gezelli. We komen graag een bakkie doen. Ook vind ik het heel interessant om een keer mee te gaan naar zijn Australische veiling :up: :up:

Maar weer even ontopic  :p :
Ik vergis me….  Kan goed zijn, jij woont er al ik nog niet. Maar….. :roll: maar…. na intensief research op wat goede tweede hans sites. Ben ik er achter gekomen dat er best veel te krijgen is. Je kan het zo gek maken als je wilt. Twee de hans spul voor 50aud en 1000aud. Zie de linkjes hier onder.
Desalniettemin zijn wij nu ook een beetje overstag. Voornamelijk omdat we er nu achter zijn dat het helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Als je een container deelt en zeg maar 2 kuub reserveert dan ben je maar zo’n 400-500euro kwijt. Dan kan je al je prulletje in ieder geval mee nemen. Bestek, pannen, foto’s, gereedschap. Computer, strijk ijzer, etc. Hoef je alleen nog maar het lompe spul opnieuw te kopen. Dat kan heel goed met de onderstaande sites. Heb er nog een paar maar waar die linkjes zijn gebleven moet ik even opzoeken.

http://www.tradingpost.com.au/

zie hier gezocht op washing machine Adeliade central, en aan liggende subb.
washing_machine.JPG
 
Er is ongetwijfeld hier al een topic over, maar t lukt me niet de juiste topic te vinden met de zoekfunctie. Dus daarom stel ik de vraag zo maar. We hebben pas de knoop doorgehakt naar Australie te gaan. Maar ik wil toch vast beginnen met de boel hier in huis op te ruimen/ uit te zoeken. Mocht het allemaal niet lukken kan het zowieso geen kwaad :-D.
We zijn met een heel gezin (2 kinderen 5 en 7 jaar) dus wat gaan we straks meenemen? Wat hebben jullie meegenomen of wat zouden jullie meenemen? Koop je alles opnieuw daar of is t goedkoper sommige dingen mee te nemen.
Natuurlijk zal er een boel speelgoed mee moeten dat de kinderen niet zullen willen afstaan en zelf hebben we ook wat persoonlijke dingen die iig meemoeten, maar van de rest heb ik geen idee wat handig is.
Groetjes Martin en Francine

Modbreak: Ik heb de posts van het andere topic samengevoegd met dit topic
 
Wij willen zo min mogelijk meenemen.Hebben toch alleen maar 3e hands troep en zijn zo vaak verhuisd dat we gewend zijn om steeds spullen weg te moeten doen.
Wat ik bv.wel belangrijk vindt om mee te nemen,zijn erfstukken van mijn oma maar die nemen niet veel plaats in.
 
Nou, laat ik dan degene zijn die dit topic weer in ere herstelt (misschien kunnen degene die posts hebben gemaakt in dit topic ze hier even herhalen?

Natuurlijk de rugzakken met al wat we normaal ook meenemen als we gaan reizen. Ik neem onze laptop mee met daarop al onze foto's, 10 gig aan mp3's, het dubbele aan films, alle datastructuren van voormalige projecten, templates, tooltjes en de nodige programmatuur. Dat wordt nogelijk nog een extern harddiskje erbij... Dan de klimspullen, zonder het Touw want dat is erg zwaar koop ik dus liever daar - het is toch al wel een beetje aan vervanging toe. Verder nog wat extra kleren.

En onze Fatboy. Dat ding weegt toch bijna niks en dan hebben we de eerste paar dagen in elk geval een sofa-hangplek-bed :p
 
Back
Top