LaStaVaZa BobtheCactus

Tegenslag!

Afgelopen weekend druk geweest met het verzamelen van e.e.a. aan documenten voor de EOI. Gedurende dit verzamelen, rezen er een paar vragen, maar bij mij ook een beetje een irritatie gevoel over het feit dat het zo last-minute geregeld moest worden. De lijst voor ACT was immers al bekend vanaf begin juli, en ik neem aan, de daarbij behorende lijst met documenten. Had ons visumbureau niet wat eerder kunnen zeggen: Goed, we wachten nog op je beoordeling van Vetassess natuurlijk, maar, er moet sowieso een motivatie geschreven worden, financieel overzicht gemaakt worden, etc, ga daar maar vast mee aan de gang?" of iets in die trant... Ik had er graag wat meer de tijd voor genomen.
Dit vind ik een beetje slordig van ze. Anyway. Ik houd niet van negatief denken en ben aan de slag gegaan. We doen het voor een doel natuurlijk en dat is zsm ACT mapje aanleveren!

Maar, wat bleek later die middag, toen ons contactpersoon ons nogmaals mailde? In de mail stond dat ACT een eigen puntentelling systeem hanteert, als enige staat. Met die puntentelling komen we voorlopig niet aan het minimum aantal punten. Ook deze feiten zijn bekend gemaakt samen met toen de nieuwe SOL lijsten uitkwam voor ACT. Hier wist ik -uiteraard- niks van, want ik betaal ons visumbureau om dit soort dingen uit te zoeken.

Ik ben best wel boos eigenlijk. Ik ben niet zo snel boos, maar ik kan het dan ook niet loslaten nu. Je betaalt zo'n bureau een paar duizend euro om alle stress rondom het aanvragen weg te nemen. Dit hadden ze moeten weten en ons moeten zeggen. Dat is letterlijk waar we ze voor inhuren.

Wat nu?

Alsnog gaan ze 3 EOI's indienen met een (te) laag aantal punten: ACT / NSW / TAS. Blijkbaar kunnen er toch 3 worden ingediend, waar eerst vooral gewezen werd op ACT. "NSW is te verwerpen want zij nodigen bijna nooit iemand uit, zeker niet met lage punten" en over TAS is nog nooit gesproken.

Ik doe zelf ook wel veel speurwerk, houd alle staat-immigratiesites wel enigszins in de gaten, verdiep me wel, lees allerlei dingen op fora en in facebookgroepen, maar ben geen pro natuurlijk.

Moet even de frustratie kwijt! ;)
 

afterbang

XPdite Sponsor
Ja, dat is wel balen. En ik snap je dubbele frustratie.
1. Je visum blijkt moeilijker dan gedacht
2. Dat niemand je dat even verteld heeft (waar je ze voor betaald)

Dit is wel even één van die K.. momenten in je migratie traject.

Typisch dat ACT iets apart heeft qua telling. Dat was in het oude systeem niet zo. Maar dat is ook alweer wat jaren geleden. Wellicht werden ze iets te vaak als bruggetje misbruikt (op een State Sponsored visum gaan maar nooit echt hier gaan wonen en werken)

Maar anyway, jullie zijn er niet mee geholpen...
 
Behoorlijk balen ja. Boos vanwege dat slordige vanuit het visumbureau en een beetje verdrietig vanwege dat het toch heel veel lastiger gaat worden nu. Maar goed, ik kan mezelf wel motiveren om nog wat harder te proberen!

Zou kunnen dat dat idd de reden is, het is ook nieuw, wat ik er van begreep.

Eerst even toch nog al die zooi verzamelen en schrijven en van daaruit een plan B bedenken denk ik...

Wordt nu zeker vervolgd hahaha. <--- kijk ik kan alweer lachen ;)
 

Shakas

New Member
Jeetjeeee wat een achtbaan ineens de laatste paar weken Bob! Ik was heel blij om te lezen dat jullie assessment positief was beoordeeld, maar wat een tegenslag dat de puntentelling nu ineens anders is bij ACT. Klinkt allemaal een beetje nalatig inderdaad van dat visumbureau.. Je betaald ze inderdaad nu juist om dit soort dingen voor jou uit te zoeken. En ze hadden je inderdaad ook eerder kunnen vertellen om alvast e.e.a. in orde te maken wat betreft die andere documenten die ineens snel snel aangeleverd moesten worden. Dus ik snap best dat je er even boos over was! Maar ook goed om te lezen dat je het er niet bij gaat laten zitten en positief blijft. Drie EOI's eruit gestuurd dus, wauw! Het kan nog alle kanten op. Wie weet komt TAS onverwacht uit de hoek met goed nieuws. Ik ga in ieder geval voor jullie duimen!
 

Emulate

Well-Known Member
He, jakkes, Cactus. Ik was al blij eens een keer een bericht te lezen waar het wel gestroomlijnd ging (want dat is vrij uniek met immigratie in Australie), toch weer een kink in de kabel. Join the club! Ik hoop dat er snel een plan B komt.
 
Nou de aanvragen liggen er... Een EOI voor NSW en eentje voor TAS. Beiden voor een 190 visum, met lage punten ingediend, 65 punten. En dat is gelijk het minimum dus ik zal wel achteraan sluiten.

Ik heb zelf een paar twijfels over deze ingediende EOI's. Toen ACT nog de meest kansrijke optie leek, werd NSW afgedaan met: "nou dat heeft geen zin want die nodigen echt maar sporadisch mensen uit een dan meestal met hoogte punten...", En nu ineens is het toch ingediend. Komt over als een soort zoethoudertje, aangezien we natuurlijk niet echt te spreken waren over dat hele gebrek aan informatie rondom ACT.

En ik denk zelf dat je voor TAS dus echt een job offer nodig hebt, maar daarop zegt het visumbureau dat dat niet per definitie hoeft te zijn en dat ze daarop ook uitzonderingen maken als je gemotiveerd genoeg blijkt te zijn.

Volgende week is onze vaste contactpersoon weer terug van vakantie, en willen we even met haar praten over dit alles natuurlijk. De miscommunicaties vielen samen met haar afwezigheid en toen haar werk werd overgenomen door een ander. Dat kan natuurlijk het eea aan liggen.

Ook heb ik alweer nieuwe vragen klaarliggen omtrent de visum veranderingen die er in november aan zitten te komen. Ik verwacht voor dat geld wat we betalen aan zo'n bureau dat zij heel ver met mij meedenken en alles uit de kast trekken om samen met mij, ons, aan een visum te komen.

Anyway, so far dus. Kleine kans maar als je het niet probeert, weet je het ook niet! Nee heb je, ja kun je krijgen.
Ik heb iig een mooi opstel geschreven over waarom ik wel in Tasmanië wil wonen ;)
 


OFX
Top